ten adaptér mě celkem dostal ,..... iděm gůglit

Moderátor: Moderátoři
Benda, to s váhou už pri MLC neplatí sony 16-35/2,8 ma nejakych 500gBenaCZ píše: ↑28 říj 2020, 23:26No my se ale bavíme o dslr Pentax. Zda K1 nebo to nový aps-c K3 III.
Někomu prostě vyhovuje čumět do optického hledáčku, ač to může mít nějaké nevýhody. Pokud to bude spolehlivě ostřit, tak prostě není důvod jít jinam...
Ale je to každého věc. Jen jsem se divil, že by si mělo tento nový foťák koupit v cz a SK jen 2 až 3 lidí. To mi připadá úplně mimo
Jasně, osvětlovat můžou všechno ostatní - ostatně to osvětlení u vyklopeného displeje není tak užitné, jako osvětlení zdířky na kabelovku. Trefit se do té dírky po tmě je otrava. Na astrotracer bude potřeba externí GPS jednotka jako u K-3 či jiných modelů bez zabudované jednotky. Pixel_shift to mít bude. Upřímně, bez astrotraceru a pixel-shiftu by ty mínusy u nového těla asi dost převažovaly nad plusyrasko píše: ↑29 říj 2020, 13:52O osvětlení alá K-1 jsem nenašel nic a vzhledem k nevyklápějícímu displeji to asi ani nejde,jedině alespoň někde nad bajonetem? ... nemá ani GPS pro případné noční focení hvězd v systém Astrotracer s Elektronickým kompasem, marně hledám podrobnější info o případném módu Pixel Shift Resolution, ..a dál už se mi nechce raději hledat. Plusů je podle mě velmi málo a zatím jen teorie ,tedy alespoň podle prvních informací a především vzhledem k ceně.
belpe píše: ↑28 říj 2020, 21:56Mimo aktuálnu K3III tému..
Na FB v skupine Pentaxians dnes niekto postol foto AF adaptéra pre PK sklá (F a FA série) na Sony - Monster adapter LA-KE1
UPDATE:
Niekto už vydoloval viac info - https://www.pentaxforums.com/forums/16- ... -ring.html
V skratke - detekcia objektívu a prenos info do EXIFu, nastavenie clony z tela, funkčné Eye AF.
Zatiaľ zvláda ostrenie skrutkou a mechanické ovládanie clony. Podpora SDM a DC ostrenia a elektromagnetické ovládanie clony by mali pribudnúť v nových firmvéroch.
Na trhu by to mohlo byť už v tomto roku.
Nepripadá mi v poriadku porovnávať 28 a 16 mm.