Mno vyprávěl mi kolega Canonista (je to tak dva měsíce), že byli fotit na horách s kámošem (C5D, EF 70-200 f/4L IS USM), který si postavil 5Dčko na plastový stativ od kamery (měl tak asi pul kila) a samozřejmě, že mu ho vítr ve vhodný okamžik shodil. Odnesl to místo skel kupodivu bajonet.. Není nad to si k vybavení za sto litrů kopit stativ za pár stovekKajfik píše: Mysliš kazajku jo?
Tak me napada co by musel fotograf udelat aby si tohle zaslouzil...
No treba jsem jednou videl fotky rozmlácenýho objektivu Pentax 600mm/f4, to bych toho mantaka co to udelal asi opravdu nejradeji sepnul do kazajky:)
Ale to je extrem ono by uz se o ni dalo uvazovat i za rozbitou 31/1,9 Ltd.
Co vám chybí na K10D/K20D?
Moderátor: Moderátoři
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
Ruku na srdce byt to pentax tak je asi na strepy.. Myslim ze ten plast by to nevydrzel...´To me u pentaxu stve ze jsou objektivy plastove i kdyz stoji stejne co kovove canony... Napr pentax X canon 300/f4. Na me 50-135 mi uz taky praskl kus bajonetu pro slunecni clonu.... Na druhou stranu asi budou o neco malo lehci...SeaBear píše:Mno vyprávěl mi kolega Canonista (je to tak dva měsíce), že byli fotit na horách s kámošem (C5D, EF 70-200 f/4L IS USM), který si postavil 5Dčko na plastový stativ od kamery (měl tak asi pul kila) a samozřejmě, že mu ho vítr ve vhodný okamžik shodil. Odnesl to místo skel kupodivu bajonet.. Není nad to si k vybavení za sto litrů kopit stativ za pár stovekKajfik píše: Mysliš kazajku jo?
Tak me napada co by musel fotograf udelat aby si tohle zaslouzil...
No treba jsem jednou videl fotky rozmlácenýho objektivu Pentax 600mm/f4, to bych toho mantaka co to udelal asi opravdu nejradeji sepnul do kazajky:)
Ale to je extrem ono by uz se o ni dalo uvazovat i za rozbitou 31/1,9 Ltd.
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Mno já teda nevím, kde jsi viděl px objektiv 300/f4 za stejnou cenu jako canon 300/f4, ale já tam vidím cca. patnáctitisícový rozdíl v ceně u různých prodejců.Kajfik píše: Ruku na srdce byt to pentax tak je asi na strepy.. Myslim ze ten plast by to nevydrzel...´To me u pentaxu stve ze jsou objektivy plastove i kdyz stoji stejne co kovove canony... Napr pentax X canon 300/f4. Na me 50-135 mi uz taky praskl kus bajonetu pro slunecni clonu.... Na druhou stranu asi budou o neco malo lehci...
Ale máš pravdu, svůj 50-135/f2.8 hlídám jako oko v hlavě, myslím, že po takovém pádu by byl na kusy.
Ja zas nevidim ten patnactitisicovy rozdil:SeaBear píše:Mno já teda nevím, kde jsi viděl px objektiv 300/f4 za stejnou cenu jako canon 300/f4, ale já tam vidím cca. patnáctitisícový rozdíl v ceně u různých prodejců.Kajfik píše: Ruku na srdce byt to pentax tak je asi na strepy.. Myslim ze ten plast by to nevydrzel...´To me u pentaxu stve ze jsou objektivy plastove i kdyz stoji stejne co kovove canony... Napr pentax X canon 300/f4. Na me 50-135 mi uz taky praskl kus bajonetu pro slunecni clonu.... Na druhou stranu asi budou o neco malo lehci...
Ale máš pravdu, svůj 50-135/f2.8 hlídám jako oko v hlavě, myslím, že po takovém pádu by byl na kusy.
http://www.oehling.cz/inshop/objektivy- ... -edif-sdm-[id-166451].html
http://www.oehling.cz/inshop/objektivy- ... -l-is-usm-[id-101743].html
A za hubicku je i 400/5,6
http://www.oehling.cz/inshop/objektivy- ... 5-6-l-usm-[id-126327].html
Pentax si muze nechat leda zdat...
Pentax K20D,
Mno u Oehlingu je to nějaké divné už delší dobu, px jsem viděl všude pod 27tis a Canon (po důkladném zkoumání od 30(Oehling)-42tis(VK foto)), ale je fakt, že ten rozdíl mezi nejlevnějším px a canonem je 2 tis. , což by odpovídalo jenom té stabilizaci. Osobně u K20ky je mi stabilizace v objektivu naprd, ale kovový objektiv bych si líbit nechal
tak houbeles, už jsem i toho Canona našel za 1141 eur ( http://www.najnakup.sk/Porovnaj_fotoobj ... 75401.html
), takže kolem 27tis. zajímavé..
), takže kolem 27tis. zajímavé..
No a jelikoz diky konstrukci jde ten canon pouzit i k sebeobrane tak cena pentaxu je docela tristni... Dle meho nazoru by se mel pohybovat kousek nad hranici 20 tis... a dvoustovka rekneme kolem 17... Pentax nedisponuje takovou technologii jako canon tak by mel sve zakazniky ziskavat alespon cenou...
Pentax K20D,
Cenově by to chtělo srovnat v zemi výrobce, prý dovoz px do ČR je drahý (nebo dovozci taky kvůli maržím kecají). Nějak se mi to už nechce hledat. Ten Canon byl původně taky pěkně drahý chvíli po vydání na trh, ale teď je staršího data než px, který jako relativně nový objektiv bude cenově výš, než je jeho hodnota vůči Canonu. Ale měl by se řídit spíše trhem (k naší spokojenosti ), marketing px má dost mezery.. S těmi technologiemi asi souhlas(až na SMC, kterým se, co já vím, zatím Cni ani nepřiblížili).
Mno to byla právě jedna z věcí, co mě na Px kdysi pěkně naštvala, že naráz přestali se vším, co se klasického filmu týkalo.elho_cid píše:IMHO nektere pentaxi Da* objektivy jsou dost handicapovany tim dual-focus mechanismem (SDM+sroubovak). Jak vahou, tak i cenou. Na druhou stranu je hezke videt, ze nekaslou na lidi se starsimi fotaky.
No a kdyby ho tam nedavali tak by usetrili na vaze cene, mozna pridali na rychlosti a navic by donutili lidi koupit novy fotak...elho_cid píše:IMHO nektere pentaxi Da* objektivy jsou dost handicapovany tim dual-focus mechanismem (SDM+sroubovak). Jak vahou, tak i cenou. Na druhou stranu je hezke videt, ze nekaslou na lidi se starsimi fotaky.
Ruku na srdce myslim ze 10 000 za K200D jako nahradu za stovky stodesitky a i-es-tecka si muze dovolit snad kazdy... Vzhledem k tomu co navic dvoukilo prinasi... Takze ja bych se na dualfocus vyprd.... Tim spis ze objektivy jsou pro film stejne nepouzitelne... U full frame objektivu by to byla jina...
Pentax K20D,
No, upřímě ať šel tehdy vývoj kamkoliv, tak na klasickou ČB fotografii to ještě hodně dlouho nemělo. A pořád si myslm, že to ještě není ono.Kajfik píše:Zkratka je treba sledovat vyvoj a jit s nim... Paralelni porty se uz taky do notebooku nedelaji i kdyz znam lidi kterym by to zjednodusilo zivot....