Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Krajinný detail

Příspěvek od isaacasimov » 08 dub 2020, 17:52

Hezké fotky (pražská, pařezová, rybníková a plotová :) ) :?

Aldo, ten plot je podle mého rybím okem?

Dovolím si přidat z minulého úterý opravený zlínský PRIOR, foceno od zlínského kina(vpravo) Olym 17 mm. Krásné mraky se objevily a večer mě dcerka posílala fotky s popraškem sněhu :) . Tak jsem to zkusil v BW.

Obrázek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 08 dub 2020, 19:46

Ta s plotem je rybinou, fotil jsem to včera večer za skoro úplné tmy a tak s mojí šeroslepostí se mi to
nepodařilo zaostřit... :mrgreen:
Ten čb Prior se ti moc podařil, máš to fajnové :?
Obrázek
A já ještě kus štukové omítky... :mrgreen:

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 08 dub 2020, 21:22

Velmi pěkný detail aldo :? , není to někde poblíž radnice?
Pár fotek z náměstí mám, ale tohle bych nedohledal :)

Přidám ještě páteční ztichlé stroje z KM, dolní vchod do Podzámecké zahrady :)

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 09 dub 2020, 07:12

Ano, je to na jižní straně náměstí (dům U bíleho anděla), když se postavíš zády k radnici je na
pravé straně náměstí uprostřed. Až se tam půjdu, tak to nafotím... :mrgreen:
Odpočívající stavební mašiny se ti povedly. :?
Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 09 dub 2020, 17:47

Velmi pěkná aldo :) , máte v Novém Jičíně krásné náměstí :? Napíšu takovou malou příhodu s dcerkou, ještě chodila do školky. Učitelky se ptaly děcek po nějakém víkendu, kde s rodičma byly. A malá říká, že v Číně, no a manželka ji potom vyzvedávala a učitelky se jí ptaly, Vy prý jste byli o víkendu v Číně? No a my jsme byli u Vás v Novém Jičíně a potom se známýma v ostravské ZOO :) . Hrozné děcko :) , už je to cca 20 let :) .

Přidám jednu včerejší podzimně jarní Olym na 240 mm.

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 09 dub 2020, 19:22

Milá příhoda s dcerou :? . Nedaleko od NJ je městečko Starý Jičín a nad ním se tyčí zřícenina hradu, odkud je pěkný výhled do okolí. Poblíž se nachází malá obec Jičina. Odkud jsi? Z Jičiny. Aha, z Číny... :lol:
List máš krásně prosvětlený, je vidět i žilkování :?
Obrázek
Ještě detail z náměstí...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 09 dub 2020, 20:47

Moc pěkný kontrastní záběr z náměstí na tzv. městský mobiliář aldo :) :? , Starým Jičínem jsem vždy jen projel, ale pod tou zříceninou hradu jsem se před lety zastavil pouze na kávu (snad to byl motorest ?). Asi to bylo při cestě do Štramberku nebo Kopřivnice. To se ještě ke kávě mohlo dát cigárko :) . Dnes, při dobré konstelaci je to z UH do Starého Jičína něco přes hodinku, rád se na ten hrad podívám. Aktuálně člověka i mrzí, že toho tehdy nevyužil :)

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 10 dub 2020, 17:38

Dnes jsem přes Starý Jičín projížděl na kole a tak jsem pro tebe cvakl pár záběrů.
Když by jsi se někdy chystal zajet sem do Sudet, tak dej vědět... :mrgreen:
Obrázek
Je to ten motorest, ve kterém jsi byl?
Obrázek
Toto je hotel a restaurace Zámeček Pod Hradem.
Obrázek
Zde je pohled z náměstíčka na kostel pod hradem.

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 10 dub 2020, 17:48

Dík za pozvání aldo :) :? , vážím si toho :? Pěkné fotky, určitě to byl ten motorest :) .

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 10 dub 2020, 19:25

To já jsem zase povečeřel v Zámečku. A také ještě pak bylo cigárko. Kouřil jsem taková ta tenká krátká silná černohnědá. :D

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 11 dub 2020, 07:08

Mládenci, já někdy v létě roku 1973 v Chebských kasárnách také povečeřel a vykouřil Startku... :mrgreen:
Obrázek
Z pátečního lezení - Valova skála u Vsetína...

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 11 dub 2020, 07:56

No, aldo, tos trocha odbočil, my debatovali o občerstveních v ji Číně :D Ale neva. navážu (bez detailu v krajině)

To my jsme zase během VŠ soustředění v nějakém VÚ v Hodoníně ve stanech kouřit nesměli a tak jsme po večeřích stávali u plotu majíc též k dispozici, spolu s výhledem do krajiny, sirky a značku Start a toužebně koukali přes oka směšných několik milimetrů silného pletiva a dumali na téma hranic. Hranic mezi nesvobodou našeho skoro vězení, blizoučkou volností a tak trochu i svobodou a tou, jak dnes vidím, bláhově vysnívanou "skutečnou" svobodou za ne až tak vzdálenými, poněkud ovšem ostnatějšími ploty než byl ten náš.

skalní foto OK

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 11 dub 2020, 19:13

Inu což, odbočil :) . Já bych debatu o svobodě a plotech raději dále nerozvíjel, ať nezabředneme
do politického marasmu...
Obrázek
Ve čtvrtek jsem si pořídil nový bike a tak každý den alespoň hodinku zvykám prdel na sedlo (au!) :mrgreen:

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 11 dub 2020, 20:29

Aldo, výborná skalní a gratuluji k novému kolu, ale šel bych do odpruženého sedla :) :? . Já jsem si ho před lety pořídil a bylo to pohodlné, ale budu úpřímný, už jsem dlouho na něm nejel. Ale v návaznosti na předchozí příspěvky, chci se k němu vrátit, má najeto cca 2000 km, ale bohužel ten souboj s časem mi moc nepřál :) . Ať Ti kolo dobře slouží a nezklame, já mám dodneška v té brašně lepící sadu + univ. klíč atd. Letos to asi ještě nevyjde, ale příští rok snad už jo :) . Ale občas si hrábnu do pedálů v trucovně na rotopedu a hledím na něm na své oblíbené filmy, není to ono, ale aspoň něco pro zdraví.... :) .

Pro likelayk : tak to jsme měli všichni oblíbenou značku, za mě tehdy za 4 Kčs. Ale na vojně jsem už přešel na Marsky jako čet. abs. za 5 Kčs :) . Teď už tahám 3 rokem ten IQOS, a to je vhodné snad i pro děti :) .

Přidám dnes ze zahrady Olym 25 mm, 1,8. Velký výřez, který nebylo třeba zmenšovat :)

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 12 dub 2020, 08:10

isaac: Odpružené sedlo, dvěma oválnými pružinami jsem vídal někdy před padesáti léty a bylo i na motorkách. Nyní odpružená sedla na kola už nejsou, alespoň já o nich nevím. Možná jsi měl na mysli odpruženou zadní
stavbu kola. Na "celopéru" jsem jezdil skoro dva roky, ale dal jsem ho pryč, protože mi odpružený zadek
nevyhovoval a tak jsem nyní opět koupil hardtail s pevnou zadní stavbou. A prdel bolí od tvrdého sedla,
dokud si na něho nezvykne, s tím se nedá nic dělat... :mrgreen:
Pampelišková :?
Obrázek
Lezec pohledem rybího oka...

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“