K-30 (ne)funguje nastavení clony
Moderátor: Moderátoři
Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony
Tak se mi po cca 4,5 letech spokojeného používání pokazila má K-50.jako naschvál na dovolené v andalusiji.fotosafari se nekonalo:-(obvolal jsem mechaniky v okolí ostravy a všichni mě odkázali na Koutského pražský servis.Pak jsem si vzpomněl na inzerát z paladixu a progooglil se až sem.Vypadá to že budu muset využít služby pana Dulese.Po tom co jsem si pročetl tohle vlákno jsem klidnější.Popravdě se mi nechtělo posílat(sic nefunkční)foťák neznámemu člověku.Mimochodem nevíte jak zjístím kolik má ten můj dědek nacvakáno?
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ved neposielajte. pošlite do Ostravy a do roka vam to zalahne. 130 eur von oknom.jonas71 píše: ↑21 čer 2019, 20:01Tak se mi po cca 4,5 letech spokojeného používání pokazila má K-50.jako naschvál na dovolené v andalusiji.fotosafari se nekonalo:-(obvolal jsem mechaniky v okolí ostravy a všichni mě odkázali na Koutského pražský servis.Pak jsem si vzpomněl na inzerát z paladixu a progooglil se až sem.Vypadá to že budu muset využít služby pana Dulese.Po tom co jsem si pročetl tohle vlákno jsem klidnější.Popravdě se mi nechtělo posílat(sic nefunkční)foťák neznámemu člověku.Mimochodem nevíte jak zjístím kolik má ten můj dědek nacvakáno?
Dík za odpověd!No 60000cvaků.Sakryš to je asi dost.Jsem doufal že se dočkám nového těla.Tak to snad ještě chvíli vydrží.fakt píše: ↑21 čer 2019, 21:04Vítej na fóru.
Pošli RAW soubor sem:
https://www.camerashuttercount.com/.
Ale já nepsal že nepošlu.Jen jsem chtěl zjistit na webu jestli někdo má zkušenost s vaší prací.Ti ostravští mechanici mi řekli že to nedělají a ať pošlu foťák do Prahy.Do Prahy jsem se nedovolal tak jsem hledal jinde a narazil na vás.Toť vše.A za toho Dulese se omlouvám.To nebyl záměr.Jdu nastudovat tu zásilkovnu a najít vhodnou krabici.duves píše: ↑21 čer 2019, 21:29Ved neposielajte. pošlite do Ostravy a do roka vam to zalahne. 130 eur von oknom.jonas71 píše: ↑21 čer 2019, 20:01Tak se mi po cca 4,5 letech spokojeného používání pokazila má K-50.jako naschvál na dovolené v andalusiji.fotosafari se nekonalo:-(obvolal jsem mechaniky v okolí ostravy a všichni mě odkázali na Koutského pražský servis.Pak jsem si vzpomněl na inzerát z paladixu a progooglil se až sem.Vypadá to že budu muset využít služby pana Dulese.Po tom co jsem si pročetl tohle vlákno jsem klidnější.Popravdě se mi nechtělo posílat(sic nefunkční)foťák neznámemu člověku.Mimochodem nevíte jak zjístím kolik má ten můj dědek nacvakáno?
Duves zde pomohl tolika lidem, že jej bereme samozřejmě jako první možnost.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
Zdravím vespolek, chci se zeptat "postižených" touto závadou, jestli vám ovládání clony umřelo najenou, nebo nejdřív občas nějaký snímek? Měl jsem na vyzkoušení nějakou sigmu a pár fotek (ne za sebou) vylezlo prakticky černých. Pak během víkendu při focení Pentaxem 18-135 vše v pohodě, zhruba 80 snímků.
Tak nevím, jestli se pomalu chystat na zde probíranou závadu, nebo to byla náhoda a tělo si nerozumnělo se sklem.. Doteď vše bez problému, tělo má nafoceno zhruba 13tisíc snímků.
Díky
Tak nevím, jestli se pomalu chystat na zde probíranou závadu, nebo to byla náhoda a tělo si nerozumnělo se sklem.. Doteď vše bez problému, tělo má nafoceno zhruba 13tisíc snímků.
Díky
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Postupne to odchádza. Najprv sa objavi čierny snimok asi tak 1 z 10 a potom stale viac. No mnohí to mali tak, že zrkadlovka ležala na polici, pol roka, či rok a zrazu hned iba čierne zabery.pepan píše: ↑05 úno 2020, 13:15Zdravím vespolek, chci se zeptat "postižených" touto závadou, jestli vám ovládání clony umřelo najenou, nebo nejdřív občas nějaký snímek? Měl jsem na vyzkoušení nějakou sigmu a pár fotek (ne za sebou) vylezlo prakticky černých. Pak během víkendu při focení Pentaxem 18-135 vše v pohodě, zhruba 80 snímků.
Díky
pepan: přibližně takto to odcházelo mně. Zpočátku několik černých, pak chvíli - pár měsíců klid a pak kolaps.
Tak to se mám zřejmě na co "těšit"
každopádně dík za reakci
každopádně dík za reakci
Stejně je škoda, že se Pentax k tomuto problému nepostavil nějak lépe.
No u mně to bylo o to pikantnější, že jsem s tím, nic zlého netuše (bylo to právě v "dobrém" mezidobí) šel na švagrovy 60tiny. Cvakl jsem párkrát a zjistil, že fotím tmu. Tak po několika marných pokusech jsem to radši schoval. Jenže za za měsíc se ozvali: "ty jsi na šedesátinách fotil a my nic nemáme, máš ňáký fotky?". Radši bych se v pr.... viděl!
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Asi by to nezvladli kapacitne a samozrejme finančne.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
To je blbe, to si viem predstavit.pavelp píše: ↑06 úno 2020, 19:22No u mně to bylo o to pikantnější, že jsem s tím, nic zlého netuše (bylo to právě v "dobrém" mezidobí) šel na švagrovy 60tiny. Cvakl jsem párkrát a zjistil, že fotím tmu. Tak po několika marných pokusech jsem to radši schoval. Jenže za za měsíc se ozvali: "ty jsi na šedesátinách fotil a my nic nemáme, máš ňáký fotky?". Radši bych se v pr.... viděl!
-
- Nový uživatel
Tak mám opravu nefungujúcej clony na K30tke úspešne za sebou. Nič také hrozné to nie je, ak máte skúsenosti s jemnou mechanikou a mikropájkovaním. Treba byť len precízny pri brúsení a leštení kotvičky elektromagnetu.
Najdôležitejšie je nezbrúsiť kotvu ani veľa ani málo! Ja som najprv zbrúsil tak, že kotvička odpadla od magnetu pri záťaži 150 g. v takom prípade sa sem tam pri fotení ešte objavoval tmavý obrázok. Pri dobrúsení tak, že kotva odpadávala pri 100 gramovom závaží foťák funguje bezchybne (po tvrdom testovaní.). Nezabudnite kotvičku poriadne vyleštiť - diam.pasta cca 3000.
Viac info:
https://www.penta-club.ru/forum/topic/1 ... e__st__180
Už keď budete foťák rozoberať, oplatí sa vymeniť ten no name gombíkový akumulátor, ktorý je potrebný na udržiavanie dátumu a času keď vo foťáku nieje hlavný zdroj napájania.
Ideálne je to spraviť tak ako ja: vytiahnuť drôty k spodnému krytu a tam pichnúť ten akumulátor. Zmestí sa tam typ s oveľa väčšou kapacitou a v prípade potreby výmeny tej gombíkovej baterky sa len zhodí spodný kryt a hotovo. Je to neporovnateľne jednoduchšie ako sa dostať pod zadnú stenu.
https://www.pentaxfriends.eu/ext/dmzx/i ... dd0c96.jpg
Najdôležitejšie je nezbrúsiť kotvu ani veľa ani málo! Ja som najprv zbrúsil tak, že kotvička odpadla od magnetu pri záťaži 150 g. v takom prípade sa sem tam pri fotení ešte objavoval tmavý obrázok. Pri dobrúsení tak, že kotva odpadávala pri 100 gramovom závaží foťák funguje bezchybne (po tvrdom testovaní.). Nezabudnite kotvičku poriadne vyleštiť - diam.pasta cca 3000.
Viac info:
https://www.penta-club.ru/forum/topic/1 ... e__st__180
Už keď budete foťák rozoberať, oplatí sa vymeniť ten no name gombíkový akumulátor, ktorý je potrebný na udržiavanie dátumu a času keď vo foťáku nieje hlavný zdroj napájania.
Ideálne je to spraviť tak ako ja: vytiahnuť drôty k spodnému krytu a tam pichnúť ten akumulátor. Zmestí sa tam typ s oveľa väčšou kapacitou a v prípade potreby výmeny tej gombíkovej baterky sa len zhodí spodný kryt a hotovo. Je to neporovnateľne jednoduchšie ako sa dostať pod zadnú stenu.
https://www.pentaxfriends.eu/ext/dmzx/i ... dd0c96.jpg