Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Krajinný detail

Příspěvek od isaacasimov » 19 říj 2019, 18:37

Dovolím si přidat fotku z dnešní lesní procházky :)

Obrázek

Foceeno malou Fuji X30 při cl. 2,8 , ISO 100, čas 1/800 sec.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 20 říj 2019, 07:59

Chlapci, pěkné a zajímavé příspěvky :? . Všichni... :mrgreen:

Obrázek
Včera z Valovy skály u Vsetína...

Láda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Láda » 20 říj 2019, 08:08

čau lidi, já teda fakt nechápu, co se vám líbí na černobílých fotkách. Kdyby byly barevné tak jsou to pěkné krajiny, podle mě je škoda zbytečně přijít o barvy. Naopak u těch nejkrásnějších fotek krajin jsou barvy většinou ještě přidané na intenzitě.

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 20 říj 2019, 09:41

Láda: No, že ty to nechápeš (a třeba i někdo jiný), není problém těch, co to chápou.
A také to, že se většině lidí líbí krajinná fotografie v podobě omalovánky, nemusí také
znamenat, že nejsou i jiní, co se jim barevprostá fotka krajiny naopak zamouvá...

Obrázek

Láda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Láda » 20 říj 2019, 09:48

a co je natom k "chápání"? prostě je tam ubraná informace. Z barevné fotky si černobílou můžu udělat, ale opačně to nejde. Koukáš radši na černobílou nebo barevnou televizi? Nebo na monitoru máš taky vypnuté barvy abys měl černobílý obraz?
Navíc černobílé krajiny působí většinou dost depresivně, a chytit depku fakt nechci:)

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 20 říj 2019, 11:12

Láda: Tvé "chápaní" čehokoli nemíním zkoumat. A pokud na tebe čb fotky působí depresivně,
nikdo tě přece nenutí se na ně dívat. Ano, rád se dívám v TV na černobílé filmy. Ano, po vyvolání
RAWu mám na monitoru v Silveru čermobílý obraz...

atti.hombre
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od atti.hombre » 20 říj 2019, 15:16

Farebná fotografia nie je stále výhra. Vždy sa na snímku najdú nejaké rušivé veci,ktoré ale v BW verzii zmiznú- splynú v zábere. A to nehovorí o dynamike a dramatičnosti ČB krajinky napríklad.
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8

Láda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Láda » 20 říj 2019, 16:12

mě to příjde že je to degradace fotky o třídu dolů. Že zmizí rušivé věci, to jo, ale to je asi jako když udělám rozmazanou fotku a pak ji zmenším, aby nebylo vidět že je rozmazaná. To dělám jen z nouze, ale ne schválně.

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 20 říj 2019, 16:42

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 20 říj 2019, 16:50

pro alda: moc pěkné, průmyslový motiv v kombinaci s přírodou :) :?

Myslím, že BW a barevné fotografie mají nárok na bezproblémovou koexistenci. Láda použil pojem deprese asi v nadsázce, pochopil bych spíše smutek, nostalgie atd., možná snad bych ji přijal ještě u válečných foto. Ale tam by musela být u barevné fotografie asi ještě silnější. I zde v galerii jsou fotky maminek v očekávání či velmi malých dětí v BW a já z nich žádný z výše popsaných pocitů nemám. Možná je to tím, že jsem jako kluk se Smenou s BW foto začínal, svatební foto taktéž ještě v BW. Každý to má asi vnitřně subjektivně nastavené jinak, jinak za sebe mohu souhlasit s tím, co poznamenal Atti :) .
Pěkný nedělní večer a dobré světlo všem :) .

Láda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Láda » 20 říj 2019, 17:46

jo však smutek, nostalgie, to sem tím myslel... To jsou všechno věci které zhoršují náladu a kterým se snad každý chce vyhnout, pokud nechce chytit depresi. Na mně tak působí hlavně zamlžené a ještě černobílé krajiny. Nebo fotky hnusných lidí jako třeba bezdomovců. Když kouknu z okna a je mlha, tak to není nic moc pohled, když potkám bezdomovce tak taky ne, tak proč to ještě fotit?
Válečné fotky to je zas něco jiného, to je zas dobré na adrenalin, nebo na vsázení se s kamarádama kdo sežene brutálnější fotky nebo videa a komu se u toho udělá dřív šoufl:D (hlavně když sme ještě byli na základce).
Historické fotky to je zase něco jiného, ty mám taky černobílé a když jiné nejsou, tak to nevadí.

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 20 říj 2019, 18:17

issacasimov: Ta Hranická cementárna mi připomíná "zakletý zámek" v krajině... :mrgreen:

Láda: No já ti nevím, jestli u někoho zhoršují náladu a vyvolávají deprese černobílé, nostalgické
a třeba i zamlžené fotky krajin a nebo i "hnusných lidí" a má i problém s počasím, tak by si asi měl
promluvit s odborníkem...

Obrázek

Láda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Láda » 20 říj 2019, 18:22

tak já nevím jestli jsem divnej, a jak to máš ty? když pojedeš třeba autobusem, a sedne si vedle tebe krásná holka, nebo bezdomovec, tak co ti bude příjemnější?

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 20 říj 2019, 19:42

Pro alda: tak z této strany jsem tuto fabriku ještě neviděl :) , ale z hlavní cesty na Ostravu mnohokrát ano :) , zajímavý pohled :?

Pro Láda: já bych zkusil víc popřemýšlet o životě (třeba i těch bezdomovců), o souvislostech a etapách, a třeba i o těch pochopitelných emocí, které jsme si popsali. Ale život není většinou jen radostný a barevný, spíše právě naopak. Depresi člověk nemůže chytit (není to rýma či chřipka), ale dá se k ní zdárně dopracovat třeba negativním přístupem k realitě obyčejného každodenního života popř. genet. sklony. Neber to jako mentorování (nejsem učitel :) , díkybohu). Fotka je zachycením okamžiku a předmětem především zábavy :), někdo to dělá lépe a někdo ne, ale o to přece primárně nejde. Domnívám se, že naprostou většinu členů tohoto fóra focení baví, což je asi hlavním důvodem, proč sem přidávají fotky či příspěvky :) .

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 20 říj 2019, 19:58

Tak ještě přidám jednu zamlženou z minulého týdne :) , není ostrá ani jinak dokonalá, ale pro mě má právě to kouzlo podzimního BW okamžiku.

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“