SW na foto v HDR + s posunem snímače
Moderátor: Moderátoři
SW na foto v HDR + s posunem snímače
Ahoj,
poradíte prosím,
měl jsem zapůjčený Pentax K-70 a několik snímků nafotil v HDR a s posunem snímače...
Soubory v DNG jsou 3-4 x větší, ale např. v Darktable nevidím rozdílu (nebo dělám něco blbě).
Poradí mně někdo zkušený? Děkuji
David
poradíte prosím,
měl jsem zapůjčený Pentax K-70 a několik snímků nafotil v HDR a s posunem snímače...
Soubory v DNG jsou 3-4 x větší, ale např. v Darktable nevidím rozdílu (nebo dělám něco blbě).
Poradí mně někdo zkušený? Děkuji
David
Re: SW na foto v HDR + s posunem snímače
Je vhodné pracovat v originálním Pentax SW: PENTAX Digital Camera Utility. Nainstalovat z CD a přes internet aktualizovat na novou verzi. V programu lze pracovat přímo se snímkem v HDR nebo lze soubor rozložit na jednotlivé expozice a s těmi pracovat samostatně v jiném programu v režimu HDR. Osobně v originálním programu Pentax rozložím snímky a v programu Adobe Photoshop skládám HDR snímek.
díky, tušil jsem to. Bohužel jsem K-70vrátil do půjčovny a CD ani nebylo ani přiložené. SW upgrade opravdu vyžaduje předchozí verzi, tak jsem nahranej... Zkusím, zda to nepošlou z půjčovny. S foťákem spokojenost, některá nastavení dost těžkopádná a manuál zrovna není dobře psaný. Zvažuji zda K-70 nebo Kp s 18-135
Pošli to nějakou webovou službou. Soubory ti rozložím, pošlu zpět. Pak si s tím můžeš hrát v různorodých programech na HDR.
Zkus ještě googlit, tuším, že nějaký program umí pracovat s původním složeným souborem.
Zkus ještě googlit, tuším, že nějaký program umí pracovat s původním složeným souborem.
Ne tak docela: https://www.dpreview.com/forums/post/60014243
Pentax K-3, Pentax 16-85/3.5-5.6, Sigma 120-400/4.5-5.6, Tamron 90/2.8 Macro
jj, už jsem to nainstaloval, je to takové trošku více neohrabané
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
To je hodně zajímavej postup. To mě nenapadlo. Díky.zirecek píše: ↑15 srp 2019, 19:34Je vhodné pracovat v originálním Pentax SW: PENTAX Digital Camera Utility. Nainstalovat z CD a přes internet aktualizovat na novou verzi. V programu lze pracovat přímo se snímkem v HDR nebo lze soubor rozložit na jednotlivé expozice a s těmi pracovat samostatně v jiném programu v režimu HDR. Osobně v originálním programu Pentax rozložím snímky a v programu Adobe Photoshop skládám HDR snímek.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
a to sa ako dá?
K-1-Irix 15mm/SMC 35 mm 2,4/SMC 50 mm 1,8/Sigma 105 mm 2,8 EX DG Macro,
HD 20-40mm limited,SMC 60-250*
Kiev 80
Flexaret V
HD 20-40mm limited,SMC 60-250*
Kiev 80
Flexaret V
Ja osobne nedokážem v PDCU nič urobiť, len pozerať.
soubor k rozložení i s JPG je zde:
https://www.uschovna.cz/zasilka/PKFBGS33LGRXXRFL-62C/
Děkuji a nasdílet třeba opět na úschovnu.
Davod
Díky za ušetření času, měl jsem v plánu to provést dnes večer.
Děkuji za rozložení, je možné popsat postup?james píše: ↑19 srp 2019, 11:20Tak když se k tomu nikdo nějak moc nemá
http://www.uschovna.cz/zasilka/PLPVVU4835YJC24U-SXZ
David
Když už máš ten soubor zobrazený, tak pak jen stačí jít do menu Tools a tam kliknout na Separation of HDR RAW file... a to je vše
jasné, pořád jsem lezl hlouběji a tam už to nebylo přístupné.... akorát do Darktable musím provést převod DNG na DNG .......... Adobe konvertorem.
Moc děkuji, David