vcera som zobral v Alze Samyang 35/1,4 AF FE, v akcii za 570euro, dnes som ho bol aj vratit, zajtra si pojdem po druhy kus, za tu istu cenu.
-vaha aj velkost su stale celkom v pohode,sklo sa dobre drzalo (nebolo moc hrube)
-ostrenie bolo pekne rychle a pri AF-S aj tiche. pri AF-C bolo pocut chrustanie motorceku,ale nic hrozne
-moj kus mal lavu stranu menej ostru,preto som ho aj vratil
-na f1,4 bolo sklo luxusne ostre do 3/4 fotky,co je teda krasny vysledok
-protisvetlo bolo v kontraste fotky v pohode,odlesky sa ale nasli ked som sa trafil s natocenim fotaku,ale boli aj dost pekne(niekto ich dava umelo do fotky a su skarede)
-mal som tam firmware verziu 3, obcas bola fotka menej ostra na AF-C. novy firmware 4 to zevraj opravuje
-mechanicky ma sklo jedinu slabost, ked som prepol AF do manualu, tak ostriaci prstenec nesiel uplne hladko,popisovali to aj v recenziach na webe,ze to moze Samyang v buducnosti lepsie navrhnut
-oproti Sigme 35/1,4 ART sa mi zda Samyang 35/1,4 AF FE vyrazne rychlejsi v ostreni, Sigma vie aj hodit vacsie odlesky v protisvetle a Sigma ma viac strojovy vystupu na f1,4, kde Samyang podobne ako na novej 85/1,4 AF FE robi sice ostry vystup na f1,4 ale aj 3D renderovanie ma svoj jemny charakter
par JPG cvakov z A7R3 na plnu dieru f1,4
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN