fakt píše: ↑14 čer 2019, 22:39
polibek smrti.
To ne

... skôr to bola činnosť aby mi nezačalo hrabať, je....ť .
Ako pionier (piatak) jeden obraz vyhral, ale to bolo len s uhlíkmi. Rok v krúžku no len s ceruzkami žiadne tempery. Vraj ak zvládnem s ceruzkami nakresliť to čo je predo mnou a vydržím pritom, potom farby.
No nevydržal som, ani pri fotení ani pri maľovaní. Život okolnosti ma zaviedli na inú koľaj.
Teraz keď sa mi stala nehoda, aby som niečo robil okrem čítania techniky fotenia, čo mi už lezie na nervy som začal študovať ako maľovať čo k tomu potrebujem a tak v decembri som doobjednával veci na maľovanie.
Výsledkom sú maľby hore, dosť neohrabané chce to prax. Tak ako sa vraví fotiť, fotiť, fotiť potom kriticky analyzovať fotky. Pre maľovanie, podľa mňa to platí dvakrát viac.
Fotenie, maľovanie majú dve spoločné veci je to umenie stmeliť objekt, svetlo tiene, farby, kompozične do jedného estetického obrazu a o to sa snažím. Samozrejme nie vždy sa mi to darí. Možno raz na fotkách napodobním niektorého maliara.
Ja rád prezerám aj obrazy celý môj život. Mne okrem iných sa najviac páčia Holandský maliari aj zato, že tam je Rembrandt a chorý Vincent van Gogh a ďalší.
Dobre to stačí no aspoň o mne viete viac.
Mám však otázku. Zvyknete si prezerať obrazy starých majstrov na webe, alebo navštevujete obrazové galérie? Niečo o umení nielen o technike či výstup s K1 je ostrý zo sklom P 50/1,4 alebo zo Samy