Příspěvek
od Alf » 21 dub 2019, 15:23
Já taky přeju všem Veselé Velikonoce. Ale nic velikonočního nemám

jen tuhle jarní
@Dusan - Tamron 28-75mm f/2.8 je super sklo. Umí skoro všechno. Jsou ale dvě věci, které neumí dobře a to je protisvětlo a na nejdelším konci 75mm se musí výrazně přiclonit (alespoň na 5,6), aby byl výsledek ostrý. Ono je to tak, že žádný takovýhle zoom není na 100%. Tamron bych ale doporučil každému právě kdo touží mít tu univerzálnost. Je tak univerzální, že jsem ho používal i na kinofilmu. Navíc se dá sehnat za velmi rozumné peníze sám jsem ten svůj dneska prodal za 6300 a to byl jak nový. V poměru cena/výkon lze jen těžko hledat konkurenci. Já jsem ho ale prodat musel. Řekl jsem si, že nebudu mít více než jeden těžký objektiv a tuto pozici nyní zastává moje milovaná Sigma 18-35mm. Ty dva objektivy v batohu to už by bylo moc.
Protisvětlu se vyhýbej a sluneční clonu raději vůbec nesundavej. Ne, že by to byla katastrofa, ne to není, ale za dobrý výsledek se to označit nedá. To sklo mi přineslo hodně radosti, doufám, že u Tebe to bude stejné. Pokud mu ty dvě drobné slabiny odpustíš budeš spokojený.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art