Jen tak
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
Jak se fotí Jeruzalém
Pořad "Jak se fotí" moc nesleduji...ale když je to dnes (21:30 na ČT2) o Jeruzalému, tak udělám výjimku
https://www.ceskatelevize.cz/porady/117 ... qFBPN0TvSU
https://www.ceskatelevize.cz/porady/117 ... qFBPN0TvSU
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S
Re: Jen tak
richard: Já tam byl před třemi léty a byla to neutuchající fotoerekce...
Pokud neusnu, tak se na Šibíka v Jeruzalému také podívám.
Pokud neusnu, tak se na Šibíka v Jeruzalému také podívám.
-
- Významný člen
@alda: Taky bych se tam chtěl podívat - jsem takový judaista-amatér... Hoď sem do galerie občas nějakou fotku, ať vím na co se těšit
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S
richard: Tak jsem se na ten včerejší Šibíkův Izrael podíval. Skoro všechna místa, co tam ukázal,
jsem si také prošel, kromě té čtvrti ortodoxních, tam mi nebylo doporučeno fotit. K Izraelcům
chovám sympatie, k vůli jejích pracovitosti a odhodlanosti, s jakou čelí tlaku okolních arabských
států. Kdyby neměli tak dobře vyzbrojenou a vycvičenou armádu, tak stát Izrael dávno neexistuje.
Nás čechoslováky mají rádi, protože si pamatují, že jsme jim v padesátých létech pomohli s dodávkou
zbraní a s výcvikem bojových pilotů. I když si za to komunisti nechali dobře zaplatit...
jsem si také prošel, kromě té čtvrti ortodoxních, tam mi nebylo doporučeno fotit. K Izraelcům
chovám sympatie, k vůli jejích pracovitosti a odhodlanosti, s jakou čelí tlaku okolních arabských
států. Kdyby neměli tak dobře vyzbrojenou a vycvičenou armádu, tak stát Izrael dávno neexistuje.
Nás čechoslováky mají rádi, protože si pamatují, že jsme jim v padesátých létech pomohli s dodávkou
zbraní a s výcvikem bojových pilotů. I když si za to komunisti nechali dobře zaplatit...
bedo: Tak to nevím, protože jsem v žádné arabské zemi (kromě Palestiny) nebyl a tak
žádný Arab neměl možnost mi přátelsky potřást s rukou s dovětkem, děkuji čechoslovákům
za zbraně, co jste nám dodali na likvidaci Izraelců...
žádný Arab neměl možnost mi přátelsky potřást s rukou s dovětkem, děkuji čechoslovákům
za zbraně, co jste nám dodali na likvidaci Izraelců...
Komunistický blok neskôr dodával zbrane a spolupracoval skôr s Arabmi, lebo Izrael bol "sionistický" spojenec "triedneho nepriateľa" USA. Na to som narážal. Ale to je nepodstatné, politika sa časom mení, ako zistil na vlastnej koži napr. aj Saddám - naprv spojenec USA proti Iránu (ktorý bol ešte za šácha tiež s USA kamarát), potom "diktátor so zásobami zbraní hromadného ničenia". Ale dosť bolo politiky...
Komunisté nejdříve spolupracovali s Izraelem!!!!
Izraelský stát byl na základě usnesení OSN vyhlášen Prozatímní radou 14.5.1948 proti vůli Velké Británie, USA a Francie. Země východního bloku jej téměř okamžitě uznaly. Ve stejném roce už Československá armáda cvičila Izraelské vojáky a piloty a v téže době v rozporu s embargem na dodávky zbraní pro Izrael uvaleným kapitalistickými státy poskytla ČSR zbraně a vojenský materiál včetně letadel a pilotů Izraeli na obranu před Británií naplánovaným zrušením Izraele pomocí arabských sousedů (Jordánskou armádu vedl britský generál). Pro Haganu se přes Prahu dopravovali tajně zbraně nakoupené izraelskými emisary v různých zemích, dokonce i v USA. Do konce roku 1949 poskytla ČSR 84 armádních letadel včetně Spitfirů. V té době pomoc Izraeli kontrolovalo vedení ÚV KSČ, kontrarozvědka a dokonce nechvalně známý plukovník Reicin.
Celé by to bylo na dlouhý výklad, takže doporučuji nastudovat Britské mandátní území, komise Picket-Stairs a hlavně osud lodě s židovskými vystěhovalci z Evropy, kterou Britové blokovali na moři a nechtěli dovolit její přistání v Haifě.
Izraelský stát byl na základě usnesení OSN vyhlášen Prozatímní radou 14.5.1948 proti vůli Velké Británie, USA a Francie. Země východního bloku jej téměř okamžitě uznaly. Ve stejném roce už Československá armáda cvičila Izraelské vojáky a piloty a v téže době v rozporu s embargem na dodávky zbraní pro Izrael uvaleným kapitalistickými státy poskytla ČSR zbraně a vojenský materiál včetně letadel a pilotů Izraeli na obranu před Británií naplánovaným zrušením Izraele pomocí arabských sousedů (Jordánskou armádu vedl britský generál). Pro Haganu se přes Prahu dopravovali tajně zbraně nakoupené izraelskými emisary v různých zemích, dokonce i v USA. Do konce roku 1949 poskytla ČSR 84 armádních letadel včetně Spitfirů. V té době pomoc Izraeli kontrolovalo vedení ÚV KSČ, kontrarozvědka a dokonce nechvalně známý plukovník Reicin.
Celé by to bylo na dlouhý výklad, takže doporučuji nastudovat Britské mandátní území, komise Picket-Stairs a hlavně osud lodě s židovskými vystěhovalci z Evropy, kterou Britové blokovali na moři a nechtěli dovolit její přistání v Haifě.
Naposledy upravil(a) hilda4sea dne 11 dub 2019, 11:02, celkem upraveno 1 x.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
-
- Významný člen
Už jsme něco nastudovali Nejlépe začít jednou knihou, která začíná slovy "Na počátku stvořil ..."
Naposledy upravil(a) richard_strouhal dne 11 dub 2019, 11:23, celkem upraveno 1 x.
Jo, jo, tak to začalo.
Nedávno archeologové našli asi zatím nejstarší bojiště v historii (bitva před cca. 10.000 lety) a na kde jinde než na Blízkém východě.
Nedávno archeologové našli asi zatím nejstarší bojiště v historii (bitva před cca. 10.000 lety) a na kde jinde než na Blízkém východě.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
Vnučka od ledna fotí na Pentax s manualním 28/2,8 sklem. Dle jejích vlastních slov,
je s touto sestavou spokojena. A focení ji jde dobře, celý děda...
je s touto sestavou spokojena. A focení ji jde dobře, celý děda...
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dobře! Ať se jí daří!
Tenhle objektiv... já nevím kde... ale mám pocit, že jsem ho už viděl. Dává ti to smysl?
Tenhle objektiv... já nevím kde... ale mám pocit, že jsem ho už viděl. Dává ti to smysl?
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Alf: Jasně že jo, však víš, je to dobrý kousek...
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo a taky vim, že je ode mě . Je to moc dobré sklo, vůbec se tvé vnučce nedivim, že se jí s ní fotí dobře.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Ano, dobrý objektiv, dobrý kup a s K-S2 dobrá kombinace...