james píše: ↑10 dub 2019, 07:36
Díky moc. Rád bych se jen zeptal, kolik měla ta tvá závěrka nacvakáno, když začala zlobit a kolik od té doby ještě zvládla nafotit? Nebo alespoň jak dlouho jsi s ní pak ještě aktivněji fotil?
Ze začátku jsem si toho moc nevšímal, takže nevím, kdy začala a kolik jsem měl nacvakáno, ale zhruba rok jsem s ní fotil ještě dost aktivně. Pořízení nového těla nebylo jen kvůli závěrce, ale také z faktum že mi odchází tlačítko spouště asi - občas zmáčknu a nic se nestane a ani opakovaně necvakne - jeden z pádů byl v Podyjí kdy jsem měl opřený rozložený stativ s foťákem a něco přelézal a stativ sklouzl s foťákem tak, že z té výšky spadl na spoušť
Ale trvalo rok než se to začalo projevovat a štvát mě to
Problémy se závěrkou jsou u mne asi způsobené tím, že vždy když foťák spadl, tak fotil, což mohlo mechanicky vždy lehce závěrku poškodit a tudíž se to po čase začalo projevovat...
Momentálně má tělo nacvakáno 90 000 cvaků závěrky, a kdybych letos neplánoval zahraniční cestu, tak to ani neřeším. Nové tělo K3II jsem kupoval od kamaráda hlavně pro to, že jsem chtěl mít jistotu, že budu mít něco na co se bude dát spolehnout v tom zahraničí. Kdybych byl jen v ČR a odešlo mi tělo, tak objednám u VK foto a druhý den ho mám doma... Takže by nebyl co řešit