Handheld Pixel Shift
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Sekce pro otázky začátečníků a nových uživatelů. Prosím ty zkušenější, aby se pokoušeli na ně odpovídat.
Sekce pro otázky začátečníků a nových uživatelů. Prosím ty zkušenější, aby se pokoušeli na ně odpovídat.
Handheld Pixel Shift
Skusal som pixelshift z ruky, raw som vyvolal vo fotaku, raz ako PS a raz ako single shot. Obe subory su +/- rovnako velke a ja medzi nimi nevidim ziaden rozdiel. Skusali ste to niekto a viete poradit ako na to? Dakujem
Prvy PS, druhy normalny
Prvy PS, druhy normalny
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Handheld Pixel Shift
Pixel Shift z ruky jsem zkoušel a neměl jsem dobré výsledky. Podle mě by to šlo snad za extrémně dobrých světelných podmínek s ultra rychlou závěrkou.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Při vyvolání RAWu s pixelshift v Digital Camera Utility v PC je nárůst detailů snímku velmi výrazný. PixelShift pomáhá i výpalům a lepšímu barevnému podání. Je to spíše na produktovou fotografii nebo statické scény. Na konkrétní vhodné užití výborná vychytávka pro větší tisky.
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tohle my víme. Jde o to jestli se ti to daří fotit z ruky tedy "HandHeld"
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Pokud se nepletu tak k70 s pixelshiftem z ruky nepočítá, takže by to mělo být spíš kontraproduktivní.
Umět by ho měla až K1 II kterou má asi slivo ?
Umět by ho měla až K1 II kterou má asi slivo ?
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo. Jak píšu neměl jsem vůbec úspěch. Jedna fotka se mi podařila v Písku, kdy jsem fotoaparát opřel o zábradlí na mostě ale to jsem měl rychlou závěrku vynikající světlo. Jinak si spíš myslím, že než PixelShift pokud už mám fotoaparát na stativu je lepší vyfotit bracketing a zvýšit si tak dynamický rozsah.
Jsou to dvě rozdílné věci, ale pokudu si mam vybrat více pixelů nebo lepší světlo, dám přednost světlu. Alespoň na K-70 u K1 nemám vůbec žádnou zkušenost.
Jsou to dvě rozdílné věci, ale pokudu si mam vybrat více pixelů nebo lepší světlo, dám přednost světlu. Alespoň na K-70 u K1 nemám vůbec žádnou zkušenost.
pixelshift z K-1 II som testoval podrobne tu vo vlakne, bohuzial uz nejdu zobrazit fotky v odkazoch
viewtopic.php?f=73&t=6743
viewtopic.php?f=73&t=6743
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
K-3 asi pixel shift nemá, to dali až do K-3 II?
Sony A7 III; Tamron 20-40/2,8; 28-75/2,8 G2; 70-180/2,8
Pentax K-3; HD DA 16-85/3,5-5,6 WR; AF-360FGZ II
Pentax K-3; HD DA 16-85/3,5-5,6 WR; AF-360FGZ II
Osobne mám pocit, že takto klasický PixelShift moc fungovať nebude a preto má aj Olympus 2 režimy - "statívový", kde sa dá predpokladať presný posun snímača a "handheld", kde sa nedá a tam zrejme používajú iný typ skladania založený na štatistike (ako Google). Ani výsledné rozlíšenie nie je kvôli tomu rovnaké, handheld má nižšie.
tipuji že to bude jen hloupý median stack a odstranění pohybových artefaktů
Trochu mimo téma, ale nechce se mi zakládat další vlákno.
V čem zpracováváte pixel shift rawy? Co jsem zjišťoval, tak snad jen raw therapee umí s pixel shift pracovat a fotku to načte rovnou s vrstvama.
V čem zpracováváte pixel shift rawy? Co jsem zjišťoval, tak snad jen raw therapee umí s pixel shift pracovat a fotku to načte rovnou s vrstvama.
K-3 II, SMC Pentax-DA 50mm F1.8, SMC Pentax-DA 21mm F3.2 Limited, Pentax smc DA 18-55 mm F 3,5-5,6 AL WR
skúšal som to ďalej a vyzerá to, že mód handheld PS nefunguje vôbec (a skúšal som aj zo statívu). Dufal som, ze tym cvaknem parkrat malu a budem sa na stare kolena vytesovat z detailov ak to nahodou vyjde, ale takto je to vyslovene strata casu... Ostatné 2 PS módy robia viditeľný rozdiel.
edit pridavam jpeg z fotaku, vsetko zo stativu
PS (myslim ze tato je s MC) 18.5MB
Handheld PS - 20MB - vacsi subor a menej detailov
handheld PS - ziaden rozdiel oproti normalnym fotkam
edit pridavam jpeg z fotaku, vsetko zo stativu
PS (myslim ze tato je s MC) 18.5MB
Handheld PS - 20MB - vacsi subor a menej detailov
handheld PS - ziaden rozdiel oproti normalnym fotkam
otestované mám pouze ze stativu, po vyvolání v Pentaxím SW a když porovnám s jednoduchým snímkem, drobnosti tam jsou vidět-spíše že je to jiné, ale nějaké zlepšení nevidím. Spíše bych uvítal vyšší rozlišení statických scén. Navíc K-70 při delších časech pravidelně zatuhla a pomohlo pouze násilné vytažení baterky. Naštěstí Kp tohle už nedělá...