tak dnes som sa opat "nasral" a bol si zobrat v prolaike Sigmu 50/1,4 ART.
-mali dva kusy, jeden sa mi zdal, ako odborne hovorim, o pičn*ý chĺpok ostrejsi, ale to bolo len take pozeranie na displayi, ako som ich prehadzoval
-sklo je velka a tazka krava, o kusok dlhsi ako 24/1,4 ART, kazdopadne v dnesnej dobe bohuzial nemozeme ocakvat iny stav, ako taketo objektivy s AF (kazdy vyrobca sa nahana za vykreslenim MPx a ostrostou)

-ostrenie mi pride dostatocne rychle aj na daky ten "sport", tiche je ako asi vsetky nove ART skla (pocujem iba rachot zavierky)
-co ma dost potesilo, ze nie je uplne korigovane a robi tak trosku zaujimavejsi obraz, tj. farebnu aberaciu som si dako nevsimol, ostrost na f1,4 je ale super do 2/3 obrazu (slabsie su iba kraje fotky), do protisvetla drzi kontrast a ani odlesky som si nevsimol -
cize vyrobca to sklo tak zlozil, ze pozadie je obcas na hrane "nervoznosti" ale nie zasa umelo ploche
zopar full size JPGov rovno z fotaku, 42MPx je fakt uz dost na kazde sklo a Sigma 50/1,4 ART to dala na paradu, profil mam Neutral, bez doostrovania, ten blby fotak dokonca aj na soche na nabrezi ostri na EyeAF
https://we.tl/t-YCvd3uAq6p
...iba par dni tam budu, tusim sa po 15tich mazu automaticky.
a este dake zmensene ukazky, vsetko na f1,4

clona f13

Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN