To je k tematu... Fotit kreativne a neriesit techniku nebyt obmedzeny...reagoval som na predosli prispevok..diky...ja to riesit nemusim..ja si osobne mylsim ze aj toto tema je zbytocne...Tomáš Fafek píše:Založ si nové téma Problém-stálé řešení techniky. nebo něco podobné.dík.
Jak přelstít programy aparátů?
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
Škoda zdá se mě,že jsi vůbec nepochopil.Podle tebe stačí vypnout automatiku a už jseš kreativní fotograf s kreativním a technologií neomezeným myšlením?
S takovým tématem bych se vůbec neobtěžoval.Nicméně řešit tady komenty pod fotky na galerii je ve vztahu k tomuto tématu zcela a fakticky irelevantní a navíc na to bylo založeno vlákno.Takže se to dá psát tam. Snad už to teď pochopíš.
S takovým tématem bych se vůbec neobtěžoval.Nicméně řešit tady komenty pod fotky na galerii je ve vztahu k tomuto tématu zcela a fakticky irelevantní a navíc na to bylo založeno vlákno.Takže se to dá psát tam. Snad už to teď pochopíš.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Reagoval som na prispevek DyMartena...Nevim preco si tu zvozil len mna... Su tu dalsi 2ja ludia co este na toto reagovali...
Nemyslim si ze vypne clovek automatiku a bude fotit nejak inaka kreatovne..skor si myslim ze je jedno kdo ako foti podstatny je vysledok..u kazdeho je kreativne nieco ine..Niekdo pouziva automatiku ale pohra si s kompozicioiu aj to je kreativita...niekdo foti na manual...niekdo nedodrzuje pravidla a zazite veci atd atd... To je na kazdom induvidualne..a myslim ze kazdy koho fotenie bavi a venuj sa mu viac tak uz foti kretivne a odprosti sa od programov atd... aj ked pouziva program...
VIes ono to je ako s malovanim...maliar maluje rovnakou technikou a to zauzivanou...ale namaluje namiesto zeleneho stroomu ruzovy strom...
Nemyslim si ze vypne clovek automatiku a bude fotit nejak inaka kreatovne..skor si myslim ze je jedno kdo ako foti podstatny je vysledok..u kazdeho je kreativne nieco ine..Niekdo pouziva automatiku ale pohra si s kompozicioiu aj to je kreativita...niekdo foti na manual...niekdo nedodrzuje pravidla a zazite veci atd atd... To je na kazdom induvidualne..a myslim ze kazdy koho fotenie bavi a venuj sa mu viac tak uz foti kretivne a odprosti sa od programov atd... aj ked pouziva program...
VIes ono to je ako s malovanim...maliar maluje rovnakou technikou a to zauzivanou...ale namaluje namiesto zeleneho stroomu ruzovy strom...
-
- V.I.P člen
sorry Luku.Já to nemyslel jen na tebe,ale obecně.
S malováním vzdálená paralela existuje ale je mnohem složitější aspoň podle mě než fotografování.Myslím ve výkladu obsahu konečného obazu.
Malba to je skoro čirá dynamická emoce.
S malováním vzdálená paralela existuje ale je mnohem složitější aspoň podle mě než fotografování.Myslím ve výkladu obsahu konečného obazu.
Malba to je skoro čirá dynamická emoce.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- Významný člen
a prečo sa ti zdá, že treba "přelstít programy aparátů?" nezdá sa mi, že by mali nadomou nejakú moc. to skôr fotograf ich využíva, keď potrebuje. keď potrebuje tak dá kompenzáciu expozíie... keď nezvládajú situáciu dá manuál. ak nemá tieto možnosti, potom treba prekabátiť programi, ale to je už technická debata, ktorú si riešiť nechcel sa mi zdá. každý foťák má technické obmedzenia, ale tie neprekabátiš iba sa zariadiš podľa nich, alebo vymeníš foťák (vylepšíš si svoj) , alebo začneš maľovať ...
keď sa rozhodne, že na fotku niečo dá, je už iba na schopnostiach a možnostiach či to tam bude. na to nepotrebuje "přelstít programy aparátů" ale využiť ich.
"Stereotypní účelové myšlení" sa používa na ovládanie stroja a tam je asi namieste, pokiaľ je ochota ho prehodnotiť. kreativita je cenná pri nápade čo a ako.
toto sa mi zdalo byť k veci ak nie sorry
keď sa rozhodne, že na fotku niečo dá, je už iba na schopnostiach a možnostiach či to tam bude. na to nepotrebuje "přelstít programy aparátů" ale využiť ich.
"Stereotypní účelové myšlení" sa používa na ovládanie stroja a tam je asi namieste, pokiaľ je ochota ho prehodnotiť. kreativita je cenná pri nápade čo a ako.
toto sa mi zdalo byť k veci ak nie sorry
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited