Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pentax - drby a dalsi
Ta maketa s kusem plexiskla misto celni cocky pusobi jako skoro hotovy objektiv?
Ou kej...
Ou kej...
Smazána citace předchozího příspěvku. Prosím necitujte přímo předchozí příspěvek (viz. Pravidla). Admin
A na to jsi přišel jak?
Teď vážně.... já klidně myslim, že je reálné, že to ještě Pentax není schopný vyrábět, že to je jen prototyp, plně to nefunguje apod. To je opravdu možné.
Ale že by renomovaná Japonská firma vyrábějící optiku na veletrh přivezla maketu s plexi je fakt totál směšný a nereálný předpoklad.
A na to jsi přišel jak?
Teď vážně.... já klidně myslim, že je reálné, že to ještě Pentax není schopný vyrábět, že to je jen prototyp, plně to nefunguje apod. To je opravdu možné.
Ale že by renomovaná Japonská firma vyrábějící optiku na veletrh přivezla maketu s plexi je fakt totál směšný a nereálný předpoklad.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Smazána citace předchozího příspěvku. Prosím necitujte přímo předchozí příspěvek (viz. Pravidla). Admin
Protoze jsem tady uz daval fotky
A makety tato "renomovana japonska firma vyrabejici optiku" vozi na veletrhy uz radu let..
DFA50 vlevo, maketa 85mm vpravo
Protoze jsem tady uz daval fotky
A makety tato "renomovana japonska firma vyrabejici optiku" vozi na veletrhy uz radu let..
DFA50 vlevo, maketa 85mm vpravo
Aha.... tak mlčim, beru zpět a šoupu nohama .
Respektive, vlastně asi neberu zpět. Opravdu nechápu, proč není možné udělat na výstavu prototyp se skutečnými čočkami. Pro firmu, jako je ta moje, by to problém byl. Pro firmu jako je Ricoh-Pentax to problém je úplně nulový. Patent na složení skla je venku dávno, takže ochranou duševního vlastnictví to být nemůže. Nechápu, nechápu, nechápu.
Respektive, vlastně asi neberu zpět. Opravdu nechápu, proč není možné udělat na výstavu prototyp se skutečnými čočkami. Pro firmu, jako je ta moje, by to problém byl. Pro firmu jako je Ricoh-Pentax to problém je úplně nulový. Patent na složení skla je venku dávno, takže ochranou duševního vlastnictví to být nemůže. Nechápu, nechápu, nechápu.
Bylo to i v rozhovoru se zástupci Ricoh, že je to spíše jen trubkoidní maketa 85ky bez vnitřností.
jaj, no som si podla toho jednoho obrazku 85tky co vyzerala z boku ako realny objektiv - jeho vzorka, ze do roka to sklo kludne mozu zacat predavat. a mali by.
dnes som bol v Prolaike so svojou A7R3 a pozeral co mali na sklade. chcem si kupit FF autofocusovy objektiv 24/1,4. este pozriem dake testy na webe a pojdem do Sigmy ART. a kupim asi rovno k nej aj Sigmu 50/1,4 ART. ...cize dve ART Sigmy f1,4 za cenu jedneho original skla (ci uz Sony Zeiss alebo aj Pentax HD D-FA*).
skusal som si tam este 35/1,4ART, ta je ale aj na Pentax. slapala dobre. tu som mal inak aj na Nikone.
co som tym chcel povedat - mali tam mrte autofocusovych objektivov od Sigmy ART, Tamron, este aj Samyang AF skla. a kolko ich bolo Pentax bajonet? haaadajte.
budte radi, ze Pentax ma novu 50/1,4 a bude mat 85/1,4.
cize som pozitivne naladeny ako je aj fakt. (ten si kupil dokonca aj drahu HD DFA70-200/2,8 lebo ju vyuzije, som to sklo mal chvilu pozicane na svojej K-1 a lepsi taky f2,8 zoom som dovtedy nevidel, naozaj)
dnes som bol v Prolaike so svojou A7R3 a pozeral co mali na sklade. chcem si kupit FF autofocusovy objektiv 24/1,4. este pozriem dake testy na webe a pojdem do Sigmy ART. a kupim asi rovno k nej aj Sigmu 50/1,4 ART. ...cize dve ART Sigmy f1,4 za cenu jedneho original skla (ci uz Sony Zeiss alebo aj Pentax HD D-FA*).
skusal som si tam este 35/1,4ART, ta je ale aj na Pentax. slapala dobre. tu som mal inak aj na Nikone.
co som tym chcel povedat - mali tam mrte autofocusovych objektivov od Sigmy ART, Tamron, este aj Samyang AF skla. a kolko ich bolo Pentax bajonet? haaadajte.
budte radi, ze Pentax ma novu 50/1,4 a bude mat 85/1,4.
cize som pozitivne naladeny ako je aj fakt. (ten si kupil dokonca aj drahu HD DFA70-200/2,8 lebo ju vyuzije, som to sklo mal chvilu pozicane na svojej K-1 a lepsi taky f2,8 zoom som dovtedy nevidel, naozaj)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
ta sigma 24 vyzera dobre https://photographylife.com/reviews/sig ... f1-4-art/5
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sigma se uplně změnila. Dřív to byl výrobce, který vydával rozporuplné objektivy. Jednou dobrý objektiv jednou špatný. Ale teď střílí samý pecky.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Musim potvrdit... jejich Art Prime jsou v podstatě všechny boží.
Jedinej zoom 24-70/2,8 Art mi byl ukradenej teď o víkendu v NC Eden v Praze. Tak zrovna uvažuju, jestli ho koupit znova, ještě chvilku počkat na Policii nebo koupit něco jiného. Pravdou ale je, že ten zoom mi přišel o něco slabší poměrem cena/výkon.
Jedinej zoom 24-70/2,8 Art mi byl ukradenej teď o víkendu v NC Eden v Praze. Tak zrovna uvažuju, jestli ho koupit znova, ještě chvilku počkat na Policii nebo koupit něco jiného. Pravdou ale je, že ten zoom mi přišel o něco slabší poměrem cena/výkon.
Fotil jsem teď novým Tamronem 24-70 a asi bych jej zařadil do výběru také.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
Je tam celkem dobrej kamerovej záznam pachatele, takže stále trochu doufám, že by to ještě mohlo mít nějakej posun... ale uvidíme, velké naděje si nedělám.
U mě to bude hlavně o rozhodnutí, jestli ten zoom vůbec potřebuju, protože tu Sigmu jsem skoro nepoužil. Ale ještě je na to asi brzo. Budu to muset nejdřív v hlavě nějak zpracovat a pak se uvidí, co nakonec vyberu. ten novej Tamron 24-70 je každopádně taky fajn, když jsem ho ale tenkrát porovnával se Sigmou Art, vycházela mi trochu lépe. Navíc mám i koupenej Sigma dock atd.
U mě to bude hlavně o rozhodnutí, jestli ten zoom vůbec potřebuju, protože tu Sigmu jsem skoro nepoužil. Ale ještě je na to asi brzo. Budu to muset nejdřív v hlavě nějak zpracovat a pak se uvidí, co nakonec vyberu. ten novej Tamron 24-70 je každopádně taky fajn, když jsem ho ale tenkrát porovnával se Sigmou Art, vycházela mi trochu lépe. Navíc mám i koupenej Sigma dock atd.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Chybejicich K bajonetu u novych objektivu Sigmy je velka skoda. Pri kazde prilezitosti na jejich strankach, FB i instagramu pridavam komenty, ze objektiv sice zajimavy, ale neni K mount na Pentax..
jenze kdyz jsem se pak dostal ke kratke diskuzi v prispevcich s jakymsi marketakem, tak to podal tak, ze uz za Hoye byla jakakoliv debata s vyrobcem slozita a po prevzeti firmy Ricohem uz nemozna. Ze se aktivne branili jakekoliv spolupraci.
Z toho lze vyvodit, ze pri malych prodejich Pentaxu si proste dali do rovnice pocet prodanych objektivu versus naklady na reverse-engineering a vyslo ze to nedava ekonomicky smysl.
Jeste smutnejsi to je v situaci, kdy ty novy objektivy vesele delaji i pro Sigma bajonet a ted uz i pro Leica S.
Pritom si myslim ze u 20/1.4, 24/1.4 a 12-24FF by meli naprostou jistotu, ze behem pristich min. 5 let nevznikne ze strany Ricohu jakykoliv konkurencni objektiv. A verim ze i 150-600 Sport nebo 60-600 by se prodavaly. Zrovna 60-600 bych si i poridil misto 50-500
jenze kdyz jsem se pak dostal ke kratke diskuzi v prispevcich s jakymsi marketakem, tak to podal tak, ze uz za Hoye byla jakakoliv debata s vyrobcem slozita a po prevzeti firmy Ricohem uz nemozna. Ze se aktivne branili jakekoliv spolupraci.
Z toho lze vyvodit, ze pri malych prodejich Pentaxu si proste dali do rovnice pocet prodanych objektivu versus naklady na reverse-engineering a vyslo ze to nedava ekonomicky smysl.
Jeste smutnejsi to je v situaci, kdy ty novy objektivy vesele delaji i pro Sigma bajonet a ted uz i pro Leica S.
Pritom si myslim ze u 20/1.4, 24/1.4 a 12-24FF by meli naprostou jistotu, ze behem pristich min. 5 let nevznikne ze strany Ricohu jakykoliv konkurencni objektiv. A verim ze i 150-600 Sport nebo 60-600 by se prodavaly. Zrovna 60-600 bych si i poridil misto 50-500
Možná sigma jede naplno i bez pentaxu, možná je to i její zvláštní politika - když si vemeš, že nedělá nic pro fuji a jak dorovnala nevýhody sony E apsc oproti fuji právě svými pevnými skly...
No tak já mám třeba 35/1,4 Art a silně uvažuji o nové 35/2.
Po vydání 50/1,4* bych už o 50/1,4 Art už vůbec nepřemýšlel.
Po vydání 50/1,4* bych už o 50/1,4 Art už vůbec nepřemýšlel.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Cca pred 4 rokama CEO Sigmy rekl, ze Fuji se stane rentabilni pokud navysi prodeje tel o 20%. Coz na dnesnim trhu neni lehky.
U Sony toto asi resit nemuseli, ty se s prichodem A7 prodavaji velice slusne a ceny vlastnich zeissu jsou pro kopec uzivatelu neprijemny, takze s radosti koupi Sigmu. (A taky tam celou dobu sly adaptovat canoni Sigmy EOS/SONY adapterem).
Krom toho na Fuji je adapter taky.. takze kdo chce, muze si nasadit.
https://www.youtube.com/watch?v=aqaPdrqGf8I
Pripadne i na FUJI GFX stredoformat:
https://www.youtube.com/watch?v=uwTJLUn0DPc
Ted jeste muzou Fringer Pro udelat adapter Pentax na Fuji a v Ricohu bude "veselo"