Zaujímavý postreh. Ja by som to asi nevidel až tak pesimisticky, taká K-1 má stále Pentax vychytávky v oblasti ovládania (LED svetielka, "kozmická" montáž zadného LCD) alebo aj priamo v oblasti fotenia (PixelShift, AstroTracer). K-1 je bezpochyby výborný aparát pre každého, komu nevadia rozmery a vie si vybrať z ponuky objektívov. Ja som - ako som už párkrát spomínal - došiel kedysi k Pentaxu, lebo mal malé kvalitné telá (MX, ME Super) a k nim pasujúce vynikajúce objektívy s dodnes neprekonanými SMC vrstvami (jediným reálnym konkurentom v tomto bol vtedy Zeiss T*, vraj ich dokonca vyvíjali spoločne) a to všetko za dobrú cenu. A toto mi momentálne Pentax neponúka, ideovo sa tomu oveľa viac blíží Fuji a Olympus/Panasonic.zirecek píše: ↑29 říj 2018, 12:52Stále mi však chybí nějaký "ksicht", něco k zaujmutí. Dříve to bývalo "Limited", kde nevydali nic od zahájení vývoje FF. Fuji si taky vytvořil tvář a jede si svým, mírně odlišným, proudem, jak v technické výbavě, tak v designu. Pentax se rozbředl do hlavního proudu, kde je spíše ještě více viditelnější skluz.
Ale Limetky zatiaľ nepredávam, na Fuji X-M1 fungujú celkom dobre...