takze na toto ti objektivne napisem ja. mal som z tych "novsich" Pentaxov tela K-5, K-5IIs, K-3, K-1 a K-1 II.vildaboy píše:Moje 50-135 má předělaný pohon na šroub, takže SDM neřeším. Prostě mě zlobí ta nekonzistentnost.
Fotil jsem koncert za špatných podmínek, na plnou díru, zpěvák furt v pohybu a fotky super, potom jsem fotil na zahradě, spousta světla, objekty skoro bez pohybu a musel jsem promazávat. Jako by si objektiv žil vlastním
životem..) Od Pentaxu určitě neodcházím, kdyžtak pořídím zase zpátky pár manuálních kusů a jedu dál.
Jen mě zajímal váš názor a zkušenosti, zda při přechodu na vyšší řadu došlo ke zlepšení zaostřovacích schopností.
Dost jsem přemýšlel o nějaké starší K3, že bych pořídil z bazaru.
mal som vsetky mozne original Pentax skla (limited, DA*) a ziadne neslo do servisu, ani ziadne Pentax telo, ostrilo to OK. vsetky ostatne Sigma skla (napr. 17-50/2,8, 30/1,4, 35/1,4ART, 50/1,4) boli v servise na nastavenie FF/BF a potom ostrili OK.
a ako som dopadol na koniec ? predal som Pentax najnovsie telo. preco? lebo Pentax obcas z mne neznamych pricin nevie po sebe presne ostrit a ani na stredovy AF bod niekedy nie. proste mu drbne, ako keby mal problem pri nejakom type svetla. preco? uz to neriesim.
Mam bezzrkadlovku. a polovica ludi tu na fore ma tiez uz bezzrkadlovky (Fuji, Sony, Panasonic, Olympus), bud ako druhe telo, alebo sa ani k tomu nepriznaju ze nefotia na Pentax primarne uz.