Samozřejmě mít proces pod kontrolou, tisknout kvalitní fotky kdy chci a cenu mít ještě lepší než z labu (když nepočítám vstupní náklady na tiskárnu) - to se přece nevylučuje:-)vladho píše:To uray:
ide o to kvoli čomu kupuješ vlastnú tlačiareň, či preto že si chceš sám tlačiť kvalitné fotky a mať celý proces pod kontrolou, alebo potrebuješ tlačiť kvantá materiálov priemernej kvality.
Ja teraz kupujem do canonu 11 ml atramenty za 13 €, takže je to zhruba to isté čo ten epson. Komplet vymena toneru pri epsone sc 400 vychádza na nejakých 100 €. Pri epsone cs-800 alebo canone pro-1 plná výmena stojí okolo 200 €
Vím jak to myslíš, ale pokud je někdo až na takové úrovni, že mu nestačí 90% výsledky ale chce 95% tak by asi nepátral na fóru. (Procenta jsou ilustrativní, beru to tak že 100% je tisk osvitem)
Když sem měl měnitelné cartridge (canon) tak se cca 1/2 inkoustu vyplpala čištěním ale i bez toho byly náklady na ink pro mě neakceptovatelné. Teď mě nestojí ink ani tolik co papír, jediné co mě trochu štve, když potřebuju rychle vytisknout víc fotek (naposledy třeba fotoalbum 200 fotek pro babičku) ale pořád lepší jak z labu.
To Aladar:
jak píše Slivo + já bych začal automatickým nastavením tisku. Některé programy (lightroom) mají tiskový režim náhledu, kde se ztmaví obraz a upraví dle profilu papíru a pak i můj prastarý TN monitor ukazuje fotku podobně jak vypadá na papíru. Ten totiž nesvítí a koukat na monitor se správným nastavním pro tisk (stažený jas) není na běžnou práci na pc.