Pentax K-1 - dlouhodobe zkusenosti, postrehy, ostreni
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-1 - dlouhodobe zkusenosti, postrehy, ostreni
Jen tak pro zajímavost, K-1 II má rychlost zápisu předpokládám stejnou?
K-1, K-5IIs, K-5, Panasonic GX9, Sigma DP2X, Samyang 135/2.0, Samyang 85/1.4, Irix 15/2.4, DA-35/2.4, Sigma 10-20/4-5.6, M-50/1.4, M-400/5.6, O-GPS1, hafo seťáků a starých skel, asi 5 analogových Pentaxů
Myslím, že cena K1II před Vánoci poletí hodně dolů pod tíhou ofenzívy miroless.
Jsem zvědavý na další vývoj u Pentaxu. Osobně to vidím skoro na úplný konec. V lepším případě stále větší okrajovka... Alespoň krajinkáře měli již uspokojit širočinou DA*.
Jsem zvědavý na další vývoj u Pentaxu. Osobně to vidím skoro na úplný konec. V lepším případě stále větší okrajovka... Alespoň krajinkáře měli již uspokojit širočinou DA*.
Jsem taky zvědavý, jak to s Pentaxem bude dál. Před pár lety uváděli jednu zrcadlovku za druhou, a teď.. Buď pracují na vlastním mirrorless, nebo prostě vyčkávají. KP byl možná náznak dalšího možného vývoje, ale už to bude 2 roky co ho uvedli.. Můj sen je, kdyby přišli s plně hybridním optickým/evf hledáčkem, a vytřeli by tak všem zrak ) K1-II je pro mě spíš devoluce, než evoluce. Odšumování rawů které nejde vypnout, a o trošinku lepší AF. To snad ani nemuseli dělat.
K-1, K-5IIs, K-5, Panasonic GX9, Sigma DP2X, Samyang 135/2.0, Samyang 85/1.4, Irix 15/2.4, DA-35/2.4, Sigma 10-20/4-5.6, M-50/1.4, M-400/5.6, O-GPS1, hafo seťáků a starých skel, asi 5 analogových Pentaxů
Vydávání těl Pentax je také přímo úměrný vydávání čipů. Takže nyní by nás měla čekat APSC Nikon D500 v Pentax provedení a třeba nějaký FF Pentax z Nikonu D850, . Uvidíme co Photokina koncem září.
tiez si myslim ze ten hybridny hladacik spraviamnx píše: Můj sen je, kdyby přišli s plně hybridním optickým/evf hledáčkem, a vytřeli by tak všem zrak ) K1-II je pro mě spíš devoluce, než evoluce. Odšumování rawů které nejde vypnout, a o trošinku lepší AF. To snad ani nemuseli dělat.
af k1 neviem zhodnotit, ale medzi k3 a k1ii je obrovsky rozdiel