hardwerove požiadavky na Adobe LR 6
Moderátor: Moderátoři
Re: hardwerove požiadavky na Adobe LR 6
vladho: uz som zabudol odkial si poslem ti tu ramku normalne v pukacej obalke,hod mi do spravy adresu...zajtra idem rano do Ziliny s autom. Do BA idem az v pondelok vecer.
Dual channel som nikdy nemeral,ale vzdy som kupoval dve rovnako velke ramky s rovnakym casovanim kvoli tomu. Tuto ramku mam tusim z Alzy,ze som ju chcel pridat do ntb,ale zistil som,ze kvoli chladeniu to sudruhovia vymysleli tak,ze by som musel demontoval pol motebooku aj s doskou,tak som sa na to vys...
Dual channel som nikdy nemeral,ale vzdy som kupoval dve rovnako velke ramky s rovnakym casovanim kvoli tomu. Tuto ramku mam tusim z Alzy,ze som ju chcel pridat do ntb,ale zistil som,ze kvoli chladeniu to sudruhovia vymysleli tak,ze by som musel demontoval pol motebooku aj s doskou,tak som sa na to vys...
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl: poslal som Ti SZ.
K-3, K-10 D, star lens: *DA 16-50/2.8; *DA 50-135/2.8; *DFA 50/1.4; *DA 300/4; limited lens: FA 77/1.8 ltd; other lens: samyang 8/3.5
Občas sa vyskytne nekompatibilita RAM s doskou, ale zatial sa mi to stalo len u AMD.
Dual channel síce dosky majú ale reálny prínos nie je možné badať. Možno pri nejakých benchmarkoch by to urobilo nejaký rozdiel vo výsledku , ale v reále to užívatel nespozná
Inak ešte k tým RAM, teraz som riešil do jedného PC rozšírenie RAM, dokúpil som 4GB a PC nenabehlo, vymenil som to za iný 4GB modul a to isté. Pozerám teda manuál, kde je napísané že je možné osadiť až 16GB RAM, ale doska dovoluje maximálne 2GB moduly, nejak sa výrobca prepočítal
Dual channel síce dosky majú ale reálny prínos nie je možné badať. Možno pri nejakých benchmarkoch by to urobilo nejaký rozdiel vo výsledku , ale v reále to užívatel nespozná
Inak ešte k tým RAM, teraz som riešil do jedného PC rozšírenie RAM, dokúpil som 4GB a PC nenabehlo, vymenil som to za iný 4GB modul a to isté. Pozerám teda manuál, kde je napísané že je možné osadiť až 16GB RAM, ale doska dovoluje maximálne 2GB moduly, nejak sa výrobca prepočítal
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Mám MB RAM, 64 bit Win, LR 6. Neviem spraviť panorámu zo 7 fotografií. 1 raw má 28-29 MB.
Ide urobiť akúkoľvek kombináciu, 2+5, 3+4, ale žiadnym spôsobom neviem spojiť 7.
Keď dám spraviť 7 naraz, 2 obr. vynechá. Spravil som 2+2+2+2 ale nejdú spojiť.
Je nejaké obmedzenie na veľkosť?
Ide urobiť akúkoľvek kombináciu, 2+5, 3+4, ale žiadnym spôsobom neviem spojiť 7.
Keď dám spraviť 7 naraz, 2 obr. vynechá. Spravil som 2+2+2+2 ale nejdú spojiť.
Je nejaké obmedzenie na veľkosť?
Našiel som:
I understand the limit is a maximum long dimension of 65000 pixels or a maximum pixel count of 512 megapixels, whichever comes first.
https://forums.adobe.com/thread/2184807
4000 x 7 = 28 000 pixelov
30 x 7 = 210 MB
I understand the limit is a maximum long dimension of 65000 pixels or a maximum pixel count of 512 megapixels, whichever comes first.
https://forums.adobe.com/thread/2184807
4000 x 7 = 28 000 pixelov
30 x 7 = 210 MB
Mel jsem podobny problem na svem pocitaci s 16GB Ram a kopou swapovaciho mista na HDD. Chtel jsem teda slozit asi 40 fotek a ve photoshopu, ale hadam, ze pouzivaji stejne jadro.
Vyresil jsem to nasledovne - pouzil jsem software Hugin. Podle internetu neni tak super jako (placeny) ptGui, ale pro me je rozhodne lepsi nez Photoshop na panoramata. Napriklad umoznuje polo-manualne urcit spojovaci body s rozumne chytrym algoritmem.
Vyresil jsem to nasledovne - pouzil jsem software Hugin. Podle internetu neni tak super jako (placeny) ptGui, ale pro me je rozhodne lepsi nez Photoshop na panoramata. Napriklad umoznuje polo-manualne urcit spojovaci body s rozumne chytrym algoritmem.
Největší hustodémon a krutopřísňák jižně od Murmansku
Zväčšil som swapovacie miesto (ale na druhom disku) o 1 TB, nepomohlo. Fakt neviem čo mu chýba.
Edit: Pozná Hugin .DNG?
Edit: Pozná Hugin .DNG?
Spis ne, ale umi TIF, muj workflow na panoramata je:
1. upravim v RAWu WB, chromatickou aberaci a zkresleni objektivu u vsech fotek
2. prevedu do 16 bit TIF
3. slepim panorama
4. upravuju TIF stejne jako RAW
1. upravim v RAWu WB, chromatickou aberaci a zkresleni objektivu u vsech fotek
2. prevedu do 16 bit TIF
3. slepim panorama
4. upravuju TIF stejne jako RAW