K-70 má stejný počet ostřicích bodů jako jsem měl na K-50 (teda, ještě ji pořád mám
), KP, K-3, K-3ii jich mají víc, přičemž celkové pokrytí AF body je stejné, takže ty body jsou u nich menší. Píšu to proto, že když bys chtěl fotit nějaké detaily, jako třeba u psa ostřit přesně na oči, tak ten bod je tak velký, že se to chytne všude možně na té hlavě psa (většinou čumák), jen ty oči trefíš tak možná omylem, ale skoro jistě ne cíleně
Na KP už je to trochu lepší, ale ani tady to není zrovna rekordman v malinkatosti ostřicích bodů. Ve skutečnosti je ten středový křížový bod prostě kříž jako kráva, abych byl přesný
Snaží se chytnout uprostřed, ale klidně a rád se chytne čehokoliv, co má nejlepší kontrast. Na tohle když dáš pozor, tak se ti zlepší úspěšnost. Ale chce si to podle mě vyzkoušet, abys věděl.
Jinak AF-S by mělo být v pohodě, AF-C není zase tak zázračné, spíš je na ne vyloženě rychlou akci (sport v rozumném světle by ale problém být určitě neměl). Na dpreview mají test K-70 na AF-C s objektivem 55-300 PLM a výsledky mají výborné. Ale prý jen s tímhle objektivem. A já bych tomu věřil. Cokoliv pomaleji ostřícího nebude tak dobré, nebo aspoň ne pro pohyb přímo k foťáku.
Ber mě ale s rezervou, víc ti určitě poreferuje nějaký majitel K-70.