Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
Moderátor: Moderátoři
Re: Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
Gratuluji k Sigmě Taky jsem 30/1,4 Art nedávno pořídil, už prošla i seřízením na tělo v servise. Já ji ale zatím zkoušel jen při mizerném a nebo umělém osvětlení a na to není K-50 úplně přeborník s žádným objektivem. Tahle Sigma ode mě ale vyžaduje trochu pečlivější přístup. Zatím se mi ale taky zamlouvá, potěšila mě použitelná ostrost i na f/1,4.
Mimochodem, tady je slepé porovnání s odtajněním níž - doporučuji zkusit
https://www.pentaxforums.com/forums/10- ... rands.html
Mimochodem, tady je slepé porovnání s odtajněním níž - doporučuji zkusit
https://www.pentaxforums.com/forums/10- ... rands.html
-
- Významný člen
Díky moc .. No ja som ho tiež testoval len doma- nič moc svetlo a na nastavenie FF/BF som si pomáhal i halogenkou ... Zajtra idem na víkend von ,tak ho asi vezmem vyskúšať , dúfam ,že zvládne trocha mrazu
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
atti.hombre: Tak dej potom vědět, jak si vedl a jak tě přesvědčil, prostě postřehy Já mám u něj třeba zatím dojem, že na AF-C funguje daleko spolehlivěji než na AF-S. A že si musím dávat pozor, abych ostřicím bodem byť jen lehce nezavadil o něco jiného, jinak mi to skoro určitě zaostří na tam, kam nechci, no a pomocné body u něj používat nemůžu, jen jeden (u k-50 klidně i těch dalších 8 křížových, ne jen ten středový), protože s těmi pomocnými je skoro tutovka, že se to chytne kamkoliv, jen ne tam, kam jsem chtěl
-
- Významný člen
Nooo ... Ono si to ostrí celkom ako chce ... asi to budem musieť dať doštelovať. Ako svetlo bolo mizerné - šero hmla celý deň a ked odmyslím moju pohybovú neostrosť ( niekedy je i /250 na sekundy dlhý čas u mňa ) tak sa to triafalo ostrením +- 5cm . tj , ked som ostril na tvár a ostrilo na plece . Poprosím Lennyla o názov firmy na nastavenie Sigmy asi v RK. Dúfam,že ich ukecám na nastavenie " na počkanie " .
Naposledy upravil(a) atti.hombre dne 01 úno 2018, 11:22, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
atti.hombre: zavolaj im. ja som sa vacsinou dohodol s nimi hned na rano, za hodinu, max.dve (ked sa im nedarilo s 17-50/2,8) to bolo hotovo. pobehal som si po meste, pofotil mobilom, dal si skory obed u cinana v priore
http://www.booft.eu/index.php?option=co ... &Itemid=55
http://www.booft.eu/index.php?option=co ... &Itemid=55
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Významný člen
Lennyl díky! ... presne taký scenár mám v pláne .Nech sú Donovaly trocha prejazdné.
Naposledy upravil(a) atti.hombre dne 01 úno 2018, 11:22, celkem upraveno 1 x.
Tak dej pak určitě vědět, jak ti to bude ostřit po tom servise.
Já s ní fotil teď o víkendu na procházce v lese a pak ještě nějaké zkoušení v práci, ale prostě asi nejsem schopen ji vyzkoušet v normálním světle, stále to ani jednou nevyšlo, vždycky tma Zatím jsem ale zjistil, že po servisu ostří přesně, když se trefí. Přičemž trefí se překvapivě dobře na středový bod (ten doporučovali i ve zprávě ze servisu), občas bych v některé náročné situaci ani nečekal, že se trefí přesně a ono jo (třeba na obličej ve tmě proti slunci za oknem). U krajových mám zatím dojem, že do určité vzdálenosti (tak akorát na portrét) jsou celkem spolehlivé i na nízkou clonu, ale od určité vzdálenosti (odhadem tak 4-5 m dál) už je to loterie a mají tendenci nedojít až tam, kam chci zaostřit. Ale připomínám, že se pořád bavím o hnusném světle.
Budu to ještě muset vysledovat a budu se těšit na tvoje postřehy
Já s ní fotil teď o víkendu na procházce v lese a pak ještě nějaké zkoušení v práci, ale prostě asi nejsem schopen ji vyzkoušet v normálním světle, stále to ani jednou nevyšlo, vždycky tma Zatím jsem ale zjistil, že po servisu ostří přesně, když se trefí. Přičemž trefí se překvapivě dobře na středový bod (ten doporučovali i ve zprávě ze servisu), občas bych v některé náročné situaci ani nečekal, že se trefí přesně a ono jo (třeba na obličej ve tmě proti slunci za oknem). U krajových mám zatím dojem, že do určité vzdálenosti (tak akorát na portrét) jsou celkem spolehlivé i na nízkou clonu, ale od určité vzdálenosti (odhadem tak 4-5 m dál) už je to loterie a mají tendenci nedojít až tam, kam chci zaostřit. Ale připomínám, že se pořád bavím o hnusném světle.
Budu to ještě muset vysledovat a budu se těšit na tvoje postřehy
dneska som kupil Pentax 24-70 2,8 ED SDM ako náhradu za Tamron 28-75 2,8 tak som zvedavý na ten rozdiel, ten Pentax je celkom tažítko ale obrazovo zatial velmi fajn
tak si na koniec zobral ten HD DFA 24-70/2,8 z bazos.sk ? snad ti daco spustil
to sklo je dobre, taky pracant. inak je dost tazky. ale to ako vsetky moderne skla.
dnes som skusal kamosovu Sigmu 70-200/2,8 EX DG HSM II Macro (tiez som mal kedysi to sklo), prestalo mu ist zrazu ostrenie, da tu Sigmu na svoju K-1 a zamrzne mu fotak. z nicoho nic. predtym mu isla. na K-5 mu ide.
na mojej K-1 isla, teda ze ostrila a po chvile tiez zamrzol fotak. posle ju do AHW, spolu s K-1, ze to pozru (chcu prehrat firmware, zadarmo, aj ked sklo je bez zaruky, kvoli problemu co bol kedysi uznany aj firmou Sigma smerom ku K-1).
tak nech 24-70/2,8 sluzi.
to sklo je dobre, taky pracant. inak je dost tazky. ale to ako vsetky moderne skla.
dnes som skusal kamosovu Sigmu 70-200/2,8 EX DG HSM II Macro (tiez som mal kedysi to sklo), prestalo mu ist zrazu ostrenie, da tu Sigmu na svoju K-1 a zamrzne mu fotak. z nicoho nic. predtym mu isla. na K-5 mu ide.
na mojej K-1 isla, teda ze ostrila a po chvile tiez zamrzol fotak. posle ju do AHW, spolu s K-1, ze to pozru (chcu prehrat firmware, zadarmo, aj ked sklo je bez zaruky, kvoli problemu co bol kedysi uznany aj firmou Sigma smerom ku K-1).
tak nech 24-70/2,8 sluzi.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Tak a SIGMA 70-200/2.8 APO EX DG OS HSM už je doma Čistý, hezký kus, mám radost. Dokonce už i s papírem o provedeném servisu bajonetu za aktualizovaný, který nepoškrábe K-1 - tedy, ne že bych měl K-1... Ostření ale budu zatím řešit maximálně přes microadjustment, na servis půjde až s nástupcem K-3ii, jakmile se objeví doma Tak jsem zvědavý, jak se mi s ním bude fotit. Ale z těch prvních pár nicneříkající cvaků bych řekl, že velmi dobře.
Akorát teď budu muset prodat 60-250 a jak se mi do toho nechce! To přirozené podání barev se mi u něj neskutečně líbí, i ten rozsah je super. No ale mít doma oba tyhle objektivy je náramná blbost
Akorát teď budu muset prodat 60-250 a jak se mi do toho nechce! To přirozené podání barev se mi u něj neskutečně líbí, i ten rozsah je super. No ale mít doma oba tyhle objektivy je náramná blbost
Ahoj,tak dneska mi přišel Tamron 70-200/2.8.
https://www.pentaxforums.com/userreview ... reviewlist
Tak jsem na 5 minut vyběhl ven,jen ho okamžitě zkusit.
Je to bez úprav,jen z RAWu do Jpeg. Jestli se chcete podívat na první cvaky....
http://jindrakapr.rajce.idnes.cz/2018-05-28/
https://www.pentaxforums.com/userreview ... reviewlist
Tak jsem na 5 minut vyběhl ven,jen ho okamžitě zkusit.
Je to bez úprav,jen z RAWu do Jpeg. Jestli se chcete podívat na první cvaky....
http://jindrakapr.rajce.idnes.cz/2018-05-28/
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
aspon z tych nahladov mas vsetko dobre zaostrene, pekne, tak nech ti robi radost!
Děkuju. Jsem z něj nadšený. (jen ta velikost a váha,ale s tím jsem počítal a věděl jsem to) .Koupil jsem ho tady od -dajo.pajo-. Přišel super zabalený,komplet,i s papíry. Jen Euro vyskočilo,tak mě zarazila trochu cena. Nojo,no,co se dá dělat. Takže tady ti dajo.pajo ještě jednou díky.
Teď jsem přijel z Benešova,mám cca 80 fotek a jdu je dělat. Ostří rychle-čekal jsem to horší. Bude super na street,portréty a pod. I detaily jsou parádní. Makro to není,ale to je mi jedno.
Teď jsem přijel z Benešova,mám cca 80 fotek a jdu je dělat. Ostří rychle-čekal jsem to horší. Bude super na street,portréty a pod. I detaily jsou parádní. Makro to není,ale to je mi jedno.
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
tak jsem dnes vyzkoušel víc Tamrona. Jestli se někdo chcete podívat,ale je to hodně degradovaný,tím nahráním na rajče.
http://jindrakapr.rajce.idnes.cz/Sobehrdy-Zoo_farma./
http://jindrakapr.rajce.idnes.cz/Sobehrdy-Zoo_farma./
jindras: hezké fotky, nejvíc se mi líbila vážka na stéble a pak hlavně ten čb pán mezi ohradami, to už brousíš do těžké klasiky!