zirecek píše:Je to podobné jako diskuze o cenám systému FF, kde jsi poměrně obecně avšak tvrdě šil do Pentaxu. Když jsem si dal práci konkrétně vyhledat ceny, tak už si dále nediskutoval, neboť byl zřejmý nesoulad.
Já bych spíše řekl, že moje nereakce je důkazem, že jsem celkem nad věcí a ten flame tady vyvolávat nechci
. Pokud bych reagoval, zřejmě by to bylo ve smyslu takovém, že Tvoje argumenty byly bezpředmětné. Např. do porovnání jsi dal Pentax K1 a Pentax/Tamron 24-70 s Nikon D810 a N24-70, která je o dost dražší. Proč? Kdybys dal do srovnání D810 s Tamron 24-70/2,8, bylo by srovnání o dost přesnější a pro Nikon už by cenový rozdíl nebyl takový.
Pokud srovnání chceš ale provést tak, aby to vedlo k nějakému konkrétnímu výsledku, to srovnání provedeš. To ale už není o nějaké odbornosti a já nemám zájem se v tom hádat a dále plácat. To stejné bych Ti mohl napsat i k stabilizaci s výsledkem "až 5EV" vs Nikoňácké až "4EV" u konkrétního skla. Ona účinnost stabilizace je totiž dána i konkrétní fokální délkou. Je to logické, protože čím delší je ohnisko, tím větší musí být výchylka stabilizačního elementu. Vyzkoušej si to, pračku doma snad máš.
Prostě nevidim důvod pokračovat v diskuzích, které nikam nevedou, protože jedna strana má dopředu jasno
. Stejně tak v diskuzích o portfoliu. Opakovaně jsem tu nabízel možnosti pro lidi, kteří se se mnou chtěli potkat na mých projektech, podebatovat, zafotit si se mnou atd. Někteří ten zájem měli využili... ve fotografickém oboru, kterému se věnuju konkrétně já, je relevantním měřítkem dosahovaný zisk. Na dělání "pěkných" fotek nemam čas ani chuť. Až třeba jednou nebudu dělat 20tis epozic měsíčně komerčně, budu mít chuť opět dělat i fotky, které jsou k hodnocení vhodnější. Už jsem to zde říkal mnohokrát.