Ahoj kolegové, mám takové dilema.
Podařilo se mi naspořit na K-1, teď ještě ten cashback, je to půlka za zajímavej objektiv 28-105

Co řeším, K-1 mě láká ale nevím jestli ji využiji, ale sny se mají plnit

nebo si koupit K-3 a nějakej super objektiv k tomu.
Fotím hlavně pro radost, na výletech plus sem tam nějaké zakázky (děti, portréty a kolem 7 svateb ročně).
Rád bych se posunul někam dál, ale určitě nechci zatím investovat do nových profi objektivů. Mám takovej ten základ 15/4, 35/2, 50/1,4, 70/2,4, 100/2,8, 50-135/2,8. Primárně mi jde o to jestli je pravda, že objektivy co nejsou určené na FF budou fungovat správně a dobře. Stejně tak předpokládám, že staré objektivy na FF (35 a 50) budou fungovat tak jak bych od nich očekával.
Trochu mě děsí ta hmotnost, K3 má přece jenom o čtvrt kila méně, ale není to FF! Určitě bych si časem dokoupil 28-105

Aktuálně mám K5 a dalo by se říct, že jsem spokenej, ale to ostření, to my ničí nervy. Je to přece jenom foťák v letech a něco má nafoceno. Rád bych ho přesunul do zálohy a opravdu koupil něco nového a lepšího.
Jak by jste to vyřešili vy? Asi je tady plno lidí co to řešili podobně

plno lidí Pentax opouštělo a přecházelo k jiným značkám. Já se Pentaxu asi nikdy nepustím, už spolu kámošíme asi deset let a furt mě to baví, asi spolu máme vážnej vztah

. Sice jsem přemýšlel nad Fuji nebo Olympusem ale tam by mi k tomu chyběla ta fotocihla

.
Budu rád za názor k dané věci. Taky by mě zajímalo jak jste prožívali přechod na FF, je ten přechod na FF opravdu veliká změna k lepším fotkám?