SDHC nechce číst
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
SDHC nechce číst
Zdravím,
mám tu další technickej porblém ohledně mé SDHC karty. Včera v noci jsem byl fotit, přijdu domů, propojím foťák kabelem k PC a Win XP mi hlásí "Systému se nepodařilo v časovém limitu přečíst data", zkusil jsem tedy dát kartu rovnou do čtečky a ejhle, stejnej problém! Zapnul jsem druhej PC s Vista a ty píší, že je HW pravděpodobně poškozen. Jiná karta funguje naprosto v pořádku, tuto SDHC jsem zkoušel celkem na třech PC a nezdařilo se mi ji otevřít., přitom moje K100D Super na ní zapisuje, maže i prohlíží normálně bez problémů. Když jsem ji dal do jiného foťáku, objevilo se, že kartu se potřeba naformátovat. Vím, že ji mohu naformátovat, nebo vyreklamovat, ale než toto udělám, rád bych se pokusil ji nějak zachránit, jelikož bych se velice těžce vzdal včerejších fotek. Předem moc díky za tipy a rady.
mám tu další technickej porblém ohledně mé SDHC karty. Včera v noci jsem byl fotit, přijdu domů, propojím foťák kabelem k PC a Win XP mi hlásí "Systému se nepodařilo v časovém limitu přečíst data", zkusil jsem tedy dát kartu rovnou do čtečky a ejhle, stejnej problém! Zapnul jsem druhej PC s Vista a ty píší, že je HW pravděpodobně poškozen. Jiná karta funguje naprosto v pořádku, tuto SDHC jsem zkoušel celkem na třech PC a nezdařilo se mi ji otevřít., přitom moje K100D Super na ní zapisuje, maže i prohlíží normálně bez problémů. Když jsem ji dal do jiného foťáku, objevilo se, že kartu se potřeba naformátovat. Vím, že ji mohu naformátovat, nebo vyreklamovat, ale než toto udělám, rád bych se pokusil ji nějak zachránit, jelikož bych se velice těžce vzdal včerejších fotek. Předem moc díky za tipy a rady.
No , nerad nosim spatny zpravy, ale jedna kamoska mela zcela stejny problem. Kartu dala do fotaku, fotila na ni, ale kdyz si chtela fotky stahnout , tak proste nic. Zkousel jsem ji v jejim fotaku, v mym pentaxu, ve stary FZ10, ve ctecce a nikde ani tuk. Format nepomohl. Takhle mela tusim 3 karty a pomohl prechod na jinou znacku, ktera uz problemy nedela.
Mozna skusit trochu ocistit kontakty na karte a pustit na n nejakej dolovaci soft . A modlit se at z ni ty fotky dostane. Pak plnej format a nechat jako nouzovku. Mam takhle problemovou 2GB A-data , jako posledni na co bych fotil, ale do mp3 staci.
Mozna skusit trochu ocistit kontakty na karte a pustit na n nejakej dolovaci soft . A modlit se at z ni ty fotky dostane. Pak plnej format a nechat jako nouzovku. Mam takhle problemovou 2GB A-data , jako posledni na co bych fotil, ale do mp3 staci.
K20D , MZ-250 18-55+50-200, Sigma MZ II 28-80, Sigma MW II 28/2.8, Pentax A 50/1,7, Fomei AF 400
Ty me desis. Zrovna jednu A-Data mam. Zatim teda OK...
http://www.alza.cz/pametova-karta-a-dat ... d85972.htm
http://www.alza.cz/pametova-karta-a-dat ... d85972.htm
Pentax K20D, Olympus C-5050Z
Sigma 17-70/2.8-4.5 DC Macro, Tair 11-A 135/2.8, Sigma 70-300 mm F4.0-5.6 APO DG MACRO
blesky Pentax AF-360FGZ, Metz 32 Z-2
stativy Fancier FT-6662A, Fomei VP-30 a GorillaPod
Sigma 17-70/2.8-4.5 DC Macro, Tair 11-A 135/2.8, Sigma 70-300 mm F4.0-5.6 APO DG MACRO
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
O kartach A-Data je zname ze maji potize - ja jsem jednu mel, po strance elektroniky byla sice v poradku ale po strance mechanicke nevydrzela ani rok - pouzival jsem ji jeste s jednou kartou v PDA a postupne se mi z ni olamala cela vnejsi cast pouzdra tak sla radeji rovnou do kose (neni moc prijemne kdyz se cloveku ze zarizeni sypou modre plastove drobecky
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No já mám tuto, jen v tý době stála kolem 900,- bez daně http://www.alza.cz/pametova-karta-sdhc- ... d72733.htm Ale ona změna polepky asi nebude i změnou kvality Dneska už bych si A-Data nekoupil.
Mne ta A-Data karta nepripada nijak chatrna. Pokud ji taham a zasouvam pouze ve smeru otvoru, nemuze se nijak mechanicky poskodit. To leda bych ji tahal nejak pres hranu, tak verim, ze by se mohla rozstipnout.
Pentax K20D, Olympus C-5050Z
-
- Pokročilý uživatel
Nemám osobne skúsenosti so značkouA-Data, no predtým som mal problém s 8GB SD card od SanDisk kúpenou cez ebay. Momentálne mám 16GB Apacer 6class, 4GB SanaDisk a 2GB Emtec a zatiaľ (klopem na drevo-) ) som s nimi nemal problémy. Niekedy je problém so samotnou čítačkou - nové, rýchle karty potrebujú samostatnú čítačku (väčšinou stojí okolo cca 100-200 SK) a výrobcovia ju pribalia ku karte. Pri probléme s čítaním karty som použil rôzne čítačky (buď zabudovanú v notebooku, alebo externé), prípadne som foťák pripojil priamo cez USB k PC a išlo to. Raz sa mi stalo, že kamošovi foťák kartu odignoroval, v mojom bola O.K. a tak som skopčil dáta na comp, sformátoval kartu a bolo dobre. Treba si dať aj pozor na poistku na okraji karty - lockne dáta a na kartu sa nedá zapisovať. Našiel som menší článoček o SD kartách, kto chce, nech si prečíta (pozor, ceny sú uvedené k 02/2008, už výrazne klesli a budú klesať).
http://www.zive.sk/Titulna-strana/Velky ... fault.aspx
http://www.zive.sk/Titulna-strana/Velky ... fault.aspx
ahoj, nechtel jsem zakladat nove tema, tak pisu tady. vcera v noci jsem byl fotit, prisel jsem domu, zastrcim pametovku do ctecky a ono nic, zkousel jsem nekolik ctecek a ruznych zarizeni pres ktere jsem to chtel otevrit, ale nikde se mi nechce vubec nacist karta, fotak mi pise memory card error. mam sandisk 2G utra III. mohlo by to byt poskozenim pri prenosu??? kartu jsem vyndal jeste venku, at nedavam zmrzlemu fotaku sok tim teplem doma. stalo se uz nekomu neco podobneho nebo nevite v cem by mohl byt problem??? dik moc
Pentax K-7, Sigma 10-20mm, Tamron 17-50mm/2.8, Pentax 50-200mm, Pentax FA 50mm/1.4 Velbon Sherpa 435, CPL, system Cokin
no ja mam O&O Disc Recovery, ale problem je v tom ze Widle ani nezobrazi ze by byla pametovka pripojena, nechce mi to tu pametovku nacist, kdyby se mi zobrazila v pocitaci, tak Sandisk ma svuj program na obnovu, ale kdyz se mi nezobrazi jednotka, tak nemam co obnovovat...
Pentax K-7, Sigma 10-20mm, Tamron 17-50mm/2.8, Pentax 50-200mm, Pentax FA 50mm/1.4 Velbon Sherpa 435, CPL, system Cokin
skus to na linuxu - kamos mi uz tak zachranoval fotky z karty... nastastie zachranil vsetky, karta sla hned do kosa...
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com