Čaute,
chcem sa spytat, či použivate niekto pri úprave fotiek grafický tablet a aké máte s ním skusennosti. Oplatí sa?
Ja rozmyšlam, ze skusim kupiť Wacom Intuos, velkost S (cca 15x9 cm), nechcem do toho vražať vela penazí, lebo neviem nakolko ho vyuzijem. No je fakt ze ked obcas potrebujem niečo preciznejsie vymaskovať stetcom, tak s myšou je to dosť nepophodlne.
Grafický tablet
Moderátor: Moderátoři
Grafický tablet
K-3, K-10 D, star lens: *DA 16-50/2.8; *DA 50-135/2.8; *DFA 50/1.4; *DA 300/4; limited lens: FA 77/1.8 ltd; other lens: samyang 8/3.5
Re: Grafický tablet
Čau,
pokud nejsi grafik, či nějaký jiný kreslíř, určitě ho nevyužiješ naplno, ale na detailnější úpravu fotek je to dobrá věc.
Jen si budeš muset zvyknout na jiný pohyb ruky, tablet v podstatě kopíruje celou obrazovku, takže budeš mít trochu větší rozmach, než když to šmudlíš myší a dle typu Wacomu, používat obě ruce.
Já používám Wacom Intous PTK-640, koupil jsem ho na doporučení zkušenějších a rok mi ležel v šuplíku
Pak mi zdechla myš a byl jsem donucen se s tím naučit, no chvilku to trvá, ale jinak nemám žádnou potřebu hladit hlodavce po hlavě.
Jak se už naučíš, tak práce s ním je rychlá a detailnější určitě.
pokud nejsi grafik, či nějaký jiný kreslíř, určitě ho nevyužiješ naplno, ale na detailnější úpravu fotek je to dobrá věc.
Jen si budeš muset zvyknout na jiný pohyb ruky, tablet v podstatě kopíruje celou obrazovku, takže budeš mít trochu větší rozmach, než když to šmudlíš myší a dle typu Wacomu, používat obě ruce.
Já používám Wacom Intous PTK-640, koupil jsem ho na doporučení zkušenějších a rok mi ležel v šuplíku
Pak mi zdechla myš a byl jsem donucen se s tím naučit, no chvilku to trvá, ale jinak nemám žádnou potřebu hladit hlodavce po hlavě.
Jak se už naučíš, tak práce s ním je rychlá a detailnější určitě.
Re: Grafický tablet
Já používám léta Wacom Intuos 4 L a Wacom a teď "nově" i Cintiq Pro 16. I notebook mám s tabletem od synaptic (jen 256 stupňů přítlaku + nutbost baterie ve stylusu).
A pro mě osobně je představa editace fotek bez tabletu masochismus . Ale záleží samozřejmě co a jak děláš. Některé retušovací techniky jsou bez tabletu téměř vyloučené. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že dostačuje i Intuos apod. Není nutné mít Cintiq s aktivním náhledem. 85% toho, co Ti tablet dá, dostaneš i s klasickým tabletem.
A pro mě osobně je představa editace fotek bez tabletu masochismus . Ale záleží samozřejmě co a jak děláš. Některé retušovací techniky jsou bez tabletu téměř vyloučené. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že dostačuje i Intuos apod. Není nutné mít Cintiq s aktivním náhledem. 85% toho, co Ti tablet dá, dostaneš i s klasickým tabletem.