Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
Moderátor: Moderátoři
Re: Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
To St. :
Tak mně to připadá, že se mýlíte:
http://www.ebay.de/itm/Ricoh-XR-Rikenon ... Swax5Y01uZ
Na fotce mi to přijde, že tam ten pin je . Jen ta cena cca 401€ (+21% DPH + 3% clo = cca500€) je poněkud vysoká.
Tak mně to připadá, že se mýlíte:
http://www.ebay.de/itm/Ricoh-XR-Rikenon ... Swax5Y01uZ
Na fotce mi to přijde, že tam ten pin je . Jen ta cena cca 401€ (+21% DPH + 3% clo = cca500€) je poněkud vysoká.
Ano, pin tam je - pro elektroniku ricoh, s pentaxem nespolupracuje. Některé objektivy 3. stran měly tuším i oba systémy pinů na jednom objektivu. Pro pentax je na clonovém kroužku "A", pro ricoh "P". "A systém" jsem předpokládal, že je míněn "A" pentax, ne automatika ricoh, jestli zde došlo k nedorozumění. No a ten pin ricoh se může zadrhnout v dírce AF hřídelky pentaxu.
Sorry, já se domníval, že ten Ricoh je plně kompatibilní s Pentaxem A , jen že to tam prostě značí P místo A a ten pin že je totožný. Zdá se, že jsem se mýlil, nemám s tím osobní zkušenost a ani jsem to dosud nečetl(nezajímal jsem se o to).
Jo, to je ten "infamous ricoh pin"
Tak jsem koukal na ten Ricoh pin!!! Já jsem si ty bajonety neporovnával a tudíž jsem si tohoto problému ani nevšiml.Díky za info.
Zdravím fórum,
jsem tu teď čerstvě přihlášený a mám tedy starší objektiv a navíc teď poškozený pádem. Nechci se tím chlubit, spíš jen bych rád zjistil co s tím. Je to ten úžasný setový:
smc PENTAX-DA L 1:3,5 - 5,6 18-55 AL
Fotoaparát v pouzdru spadl na zem a z kroužku s bajonetem se vyštíply tři šroubky a vyskočily kolíčky s pružinkami. Nejraději bych si ho opravil sám, ale nenašel jsem nikde, že by bylo možné koupit nový kroužek s bajonetem. Nevěděl by někdo?
Díky za zprávu
Karel
jsem tu teď čerstvě přihlášený a mám tedy starší objektiv a navíc teď poškozený pádem. Nechci se tím chlubit, spíš jen bych rád zjistil co s tím. Je to ten úžasný setový:
smc PENTAX-DA L 1:3,5 - 5,6 18-55 AL
Fotoaparát v pouzdru spadl na zem a z kroužku s bajonetem se vyštíply tři šroubky a vyskočily kolíčky s pružinkami. Nejraději bych si ho opravil sám, ale nenašel jsem nikde, že by bylo možné koupit nový kroužek s bajonetem. Nevěděl by někdo?
Díky za zprávu
Karel
Je otázkou, nakolik se vyplatí seťák opravovat. To poškození samo o sobě nemusí být nejhorší, po pádu/nárazu ale může být rozhozená optika, takže objektiv už nebude dobře ostřit a to už si doma nejspíš nespravíš. Jinak bych doporučil podívat se na ebay/aukro/bazos a koupit nějaký starší/nefunkční pentaxí objektiv na rozebrání a využít díly z něj.
Zkus bazar na paladix.cz
Tohle sklo bys měl sehnat pod 1000 Kč
Tohle sklo bys měl sehnat pod 1000 Kč
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90
Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5
Pentax Optio w90
Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5
myslim, ze nejaku 18-55 doma mam ak si preto vies prist do prahy tak ti ju za 600kc necham. pripadne skus zavolat do servisu v dejviciach.
tak mám konečne doma blesk, zatiaľ sa celkom bavkám mimochodom fotené manualnym HANIMEXom 135/2,8 tak som to pichol sem ... lieta mu kontrast a strašne klame vyvaženie bielej, inak sa mi celkom páči bokeh, škoda že z toho čo som fotil ženu, mi zakázala niečo zverejniť, keďže sa jej nič nepáči raw zmenšený zmena vyváženia bielej inak žiadne úpravy...
https://postimg.org/image/y4zxeqd6v/
https://postimg.org/image/y4zxeqd6v/
ta foto co si dal je skutocne malo kontrastna. zase s peknym rozostrenim to je take snove, da sa to pouzit ako plus nech sluzi!
Tiež si myslím že je ten výstup zaujímavý potom som si všimol že mám aj ostrejšie, možno som netrafil úplne presne, a mám aj omnoho kontrastnejsie, v tieni s bleskom. Ale ten kontrast mi nevadí dá sa riešiť postprocesom
Pokud ti nevadí velikost, zkus to řešit delší sluneční clonou. I z rawu by ti mohly nakonec "chybět" barvy.
nebolo moc času len som von vybehol s foťakom takže určite pôjdem cez víkend niečo serioznejšie, ale skusim hodiť do galerie nejaký cvak ktorý preženiem zonerom v rámci mojich schopností