Koupit K-70?
Moderátor: Moderátoři
Re: Koupit K-70?
Jindras: hezké fotky, dneska jsem navštívil megapixel a přeci jen ještě si vyzkoušet oba uvažované fotoaparáty tedy Canon 80D a Pentax K-70. Pentax ač levnější působil na mě lepším dojmem, co se týče úchopu atd, takže na 90 procent jdu do Pentaxu. Canon 80D pociťově větší na mě působil forovějším dojmem a celkově jsem měl pocit, že se mi špatně drží celkově jsem se bál, že mi vypadne.
Nevím proč mě prodavač chtěl neustále zlanařit ke Canonu. Ano má určité výhody, ale tělo Pentax
Nevím proč mě prodavač chtěl neustále zlanařit ke Canonu. Ano má určité výhody, ale tělo Pentax
To je dobře, že máš z vybraného fotoaparátu radost. Tím máš polovinu úspěchu zaručenou. Teď už jen najít k tomu tělu objektivy.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
Prodavači jsou zainteresovaní v prodejnosti-procenta,.....
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
Když jsem se před třemi roky rozhodoval, co koupím za svoji první zrcadlovku, uvažoval
jsem podobně. Četl jsem a četl jsem a pak sem zašel do obchodu a vzal do ruky Canon, Nikon
no a nakonec Pentax K-30. Potom už sem věděl, že nic jinýho nechcu.
Užívej a foť.
Jirka
jsem podobně. Četl jsem a četl jsem a pak sem zašel do obchodu a vzal do ruky Canon, Nikon
no a nakonec Pentax K-30. Potom už sem věděl, že nic jinýho nechcu.
Užívej a foť.
Jirka
Pentax K30; Pentax 15/4 ltd, Pentax 50/1,8 , Pentax 35/2,8 macro, Tamron 28-75/2,8 , Helios 58/2
Vildaboy: trochu mě to zaskočilo, na to že v podstatě když neberu v potaz Cashback tak to tělo u Canonu je o 10 tis dražší, nenabyl jsem dojmu, že by za těch cca. 10 tis. navíc stál. Ani se nedivím, že Pentax má nízké prodeje. Bylo mi totiž řečeno, že v případě nějakého servisu se na náhradní díly čeká i tři měsíce, což se mi nezdá a druhá věc na kterou bych se chtěl ještě zeptat je ta že prý Iso jde u K-70 štelovat jen přes menu.
Normálně se dívám do hledáčku a hmatem najdu na kurzoru tlačítko nahoru (ISO). Vlevo nebo vpravo
měním jeho hodnotu. Je to otázka 1-2s. Nevím, jaké menu myslel. Všechno vidíš v hledáčku.
měním jeho hodnotu. Je to otázka 1-2s. Nevím, jaké menu myslel. Všechno vidíš v hledáčku.
Pentax K30; Pentax 15/4 ltd, Pentax 50/1,8 , Pentax 35/2,8 macro, Tamron 28-75/2,8 , Helios 58/2
Na zadní straně K-70 je tlačítko ISO. Po jeho stlačení pomocí zadního roleru nastavíš požadovanou hodnotu.
Lze konstatovat, že to prodavač trochu přehnal.
Pravda ovšem je, že jediný značkový servis Pentax je pan Kaucký, který má maličkou dílničku v Praze 6. Co lze opravit "na koleně", to obvykle opraví. Nemá, ale žádné skutečné servisní vybavení ani zázemí a nejbližší značkový servis je v Hamburku. Další je ve Francii.
Takže když všechno dobře proběhne, trvá oprava cca 4 týdny.
Servisní zázemí Canon/Nikon je v ČR na úplně jiné úrovni.
Pravda ovšem je, že jediný značkový servis Pentax je pan Kaucký, který má maličkou dílničku v Praze 6. Co lze opravit "na koleně", to obvykle opraví. Nemá, ale žádné skutečné servisní vybavení ani zázemí a nejbližší značkový servis je v Hamburku. Další je ve Francii.
Takže když všechno dobře proběhne, trvá oprava cca 4 týdny.
Servisní zázemí Canon/Nikon je v ČR na úplně jiné úrovni.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
Moja jediná skúsenosť "so servisným zázemím" Nikonu je nasledovná: Nikon vyhlásil zvolávaciu akciu na objektívy 1Nikkor 10-30 kvôli konštrukčnej chybe. V civilizovaných krajinách sa stačí registrovať, príde kuriér a opravené zasa donesie (podľa ohlasov ľudia posielajú aj bezchybné kusy a Nikon robí preventívnu úpravu). Zadarmo. Na moju otázku, čo s objektívom, ktorý už vykazuje podobné príznaky mi prišla nasledovná odpoveď:hilda4sea píše:Servisní zázemí Canon/Nikon je v ČR na úplně jiné úrovni.
"Dakujeme za Vas email ohladom objektivu 10-30mm a velmi nas mrzia sposobene komplikacie.
Firma Nikon vydala prehlasenie ohladom chyby objektivu 10-30mm. Mozete ho najst na uvedenom odkaze.
https://nikoneurope-cz.custhelp.com/app ... kw/10-30mm
Podla Vasho popisu je tazke urcit ci sa jedna o danu chybu. Doporucovali by sme zaslat Vas objektiv na servisne stredisko, aby nasi technici urcili ci sa jedna o popisovanu chybu a napravili ju. Ak by islo o inu zavadu, technici stanovia cenu za opravu a potom by Vas kontaktovali ci suhlasite s opravou.
Prikladam Vam kontaktne udaje a pokyny na servis.
Nikon spol. s r.o.
K Radotínu 15,
156 00 Praha 5"
Tak som sa rozhodol, že radšej objektív nechám opraviť, keď budem nabudúce v UK/USA...
no nie som si uplne isty, ci zrovna aj Canon/Nikon vie robit zlozitejsie opravy v Bratislave(na Slovensku). ked som potreboval opravit Nikon D750,chceli to poslat do Prahy (ja som to dal ale do Viedne-maju vyborne referencie a druhy krat! s niecim inym zasa do Mnichova centraly). Sigmu mi chceli poslat (35/1,4ART) taktiez do Prahy (ja som to dal ale osobne do Ruzomberka za 50euro nakalibrovat,kaslal som na peniaze).
plus ked som kupoval v jednom nemenovanom foto obchode, tak predajca bol zjavne Canonista, lebo ked som sa pytal na dolezite veci na Nikone, kedze som mal uz vtedy D750, tak som dostal "fundovanu" odpoved, ze predsa je to profi a musi to slapat a Canon je aj tak vzdy zaruka kvality.
PS: kamos robi predajcu a tiez je Canonista(to je ale iba informacia naviac) a maju "vyhody" od Canonu (ci priamo financne neviem,nevyzvedal som, nefinancne ano a nie lacne) za predajnost, takze sa necudujte, ze vacsie znacky su na tom lepsie, ked robia takuto podporu/benefity/skolenia predajcom.
aj tak si myslim, ze by to malo byt skor o ludoch-fotografoch, ze maju mat radost z fotenia a fotiek.
dufam ze sa chalani neurazia, hodim sem dve fotky, vyzera to,ze ste boli fotit teraz obaja v rovnakom case v Malej Fatre...kazdy ma inu techniku,iny styl fotenia,ine upravy....ale obe fotky su paradne a obaja chalani robia to co ich bavi
prva fotka od kamosa Joza, download z facebooku (Canon 5DMarkIII + Canon 17-40/4L) a druha tunak od Pistu na fore (Pentax K3+ Pentax DA15/4)
plus ked som kupoval v jednom nemenovanom foto obchode, tak predajca bol zjavne Canonista, lebo ked som sa pytal na dolezite veci na Nikone, kedze som mal uz vtedy D750, tak som dostal "fundovanu" odpoved, ze predsa je to profi a musi to slapat a Canon je aj tak vzdy zaruka kvality.
PS: kamos robi predajcu a tiez je Canonista(to je ale iba informacia naviac) a maju "vyhody" od Canonu (ci priamo financne neviem,nevyzvedal som, nefinancne ano a nie lacne) za predajnost, takze sa necudujte, ze vacsie znacky su na tom lepsie, ked robia takuto podporu/benefity/skolenia predajcom.
aj tak si myslim, ze by to malo byt skor o ludoch-fotografoch, ze maju mat radost z fotenia a fotiek.
dufam ze sa chalani neurazia, hodim sem dve fotky, vyzera to,ze ste boli fotit teraz obaja v rovnakom case v Malej Fatre...kazdy ma inu techniku,iny styl fotenia,ine upravy....ale obe fotky su paradne a obaja chalani robia to co ich bavi
prva fotka od kamosa Joza, download z facebooku (Canon 5DMarkIII + Canon 17-40/4L) a druha tunak od Pistu na fore (Pentax K3+ Pentax DA15/4)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Významný člen
JJ presne je to o tom že fotenie musí baviť. A aj to že s aparátom sa človek musí zžiť.A post proces je nemenej dôležitý a ja som len vo fáze učenia...ale pomaly chlapci rastú. Ale u mňa je fotenie sekundárne popri túlaniu sa prírodou.
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dle mých zkušeností si Megapixel s Pentaxem moc nerozumí. Pokud bych si vybíral a chtěl nějakou radu, je lepší Škoda. I když je trochu dražší, ale na mnohem vyšší úrovni.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8
Nebo VK Foto, nové věci jsem bral vždy u nich.
K-30,K-5; DA 35/2,4, DA 50/1,8, DA 55-300;
Sigma 10-20/4-5,6; DA 18-135 WR, Tamron 18-200, Metz MB 44 AF-1,
Sigma 10-20/4-5,6; DA 18-135 WR, Tamron 18-200, Metz MB 44 AF-1,
V Megapixelu bych ten Pentax určitě nekupoval, šlo my spíše o to si ten foták ošahat. Můžu říct, že kdybych si z netu nezjistil info, tak bych jako neznalý zákazník do Pentaxu nešel, ale tak jsem se musel jen smát.
Možná dobrá věc. Jen kdyby byla v češtině. http://www.pentaxforums.com/articles/pr ... lable.html
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8