Koupit K-70?
Moderátor: Moderátoři
Re: Koupit K-70?
jarku,mě už připadá,že si děláš srandu. 7 stránek se ti tu všichni snaží poradit,a pořád nevíš co vlastně. Hlavně se neptáš na to důležité-na objektivy. ty jsou alfa-omega dobré fotky. Promiň,ale je to pořád dokola-co je lepší... ,který je lepší v tom a který v tomhle.........nejlepší je fotit.
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
Nedělám si srandu, skoro každý radí něco jiného tak mám v tom zmatek. Protože někdo říká kup si bazarové tělo vyšší třídy a k tomu nějaký objektiv. Někdo kup si nejlevnější tělo a co možná nejdražší objektiv. Někdo říká, že na ostřících bodech nezáleží, že stejně používá ten středový, někdo zase že čím víc tím lépe. Prostě bych se jen nerad napálil nejsem, člověk co kupuje foťák co tři měsíce, aby měl vždy to nejlepší. Sice chci v uvozovkách utratit cca. 25 tis. za foťák což ve světě fotografie není nic moc, ale i přesto chci eliminovat to případné zklamání a tím i to že když s tím nebudu spokojen, tak to skončí v šuplíku. Tak ano jsem docela nerozhodný. Protože ať vemu jakýkoliv systém, tak skoro na všem najdu nějaké chybyJindras píše:jarku,mě už připadá,že si děláš srandu. 7 stránek se ti tu všichni snaží poradit,a pořád nevíš co vlastně. Hlavně se neptáš na to důležité-na objektivy. ty jsou alfa-omega dobré fotky. Promiň,ale je to pořád dokola-co je lepší... ,který je lepší v tom a který v tomhle.........nejlepší je fotit.
presne tak to je a preto si kúp to, čo sa páči Tebe.jarek89 píše:Protože ať vemu jakýkoliv systém, tak skoro na všem najdu nějaké chyby
Vlastně sis odpověděl vpodstatě sám.jarek89 píše: ať vemu jakýkoliv systém, tak skoro na všem najdu nějaké chyby
Myslím že tato debata nádherně ukazuje, že co člověk to jiný názor, jiný přístup, jiný způsob focení, jiné priority.
Budeš se prostě muset rozhodnout sám, co bude nejvíce vyhovovat tvému stylu focení. To znamená rozhodnout se pro nějaký systém, něco koupit a konečně začít fotit, abys zjisti co je tvůj šálek čaje. Za 25 tis. nešlápneš vedle u žádné značky. Při nákupu pamatuj, že objektivy časem svou cenu moc neztrácejí, těla ano.
Neutop v tom moc peněz, mělo by to být především o radosti z focení.
Při výběru přeji šťastnou ruku
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90
Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5
Pentax Optio w90
Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5
K-70 + 18-135. A máš vystaráno. Než zjistíš,jaká jiná skla budeš chtít,tak si krásně budeš fotit.
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
myslis taketo nieco?jarek89 píše:Už jsem se díval i na bazar a zajímal by mě váš názor. Zvažuji co by bylo lepší si pořídit zda novou K-70 nebo bazarový Canon 7D mark II nebo 80D. Chápu, že někteří z vás mi řeknou že srovnávat to není moc fér ale přeci jen 7D mark II už taky není nejnovější, tak by to v rámci možností asi srovnat šlo. Má více ostřících bodů i když nevím jestli opravdu při focení záleží až tak na ostřících bodech nebo je to takové to čím víc bodů tím víc adidas
https://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=450294
https://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=441480
tie Canony su optimalizovane na vykon ostrenia. inak su to tela poloprofi a profi. mne ale nevyhovuje logika ovladania Canon (subjektivne rozhodnutie). a davam prednost SONY snimacom v Pentaxoch.
tu si nalistujes porovnanie Nikonu (Sony snimac) a Canonu (vlastny snimac), ale to je extrem, take vytahovanie fotiek. takto sa sprava kazdy Canon (farebny banding)
http://shotkit.com/nikon-d750-review/
pocet AF bodov ma v podstate moc nezajima. K5IIs (11 AF), K3 (27 AF), D750 (51 AF), K1 (33 AF), bud fotim na najpresnejsi stredovy AF bod so svetelnymi sklami, alebo na krajne AF body kvoli kompozicii. ale toto je opat moj osobny postoj.
PS: ked som mal este Pentax K3 a chcel som uz full frame fotak, pre radost, nie pre potrebu, tak som si v predajni vyberal z Nikon D610 (D750 este nemali na sklade), Nikon D810, Canon 6D, Canon 5DMark III, Sony A7.
Canony mi nepasovali ovladanim (kamosi maju 7DMarkI, 5DMarkIII, 60D, proste sa mi ziadny nezapacil pocas fotenia).
Nikon bol najmensie zlo pre mna.
1,5roku som mal teda Nikon D750. a ked vysiel Pentax FF K1, cely Nikon som predal (vecne preblemy s kvalitou tiel). ale to som ja.
kazdy fotak bude pre teba vyborny, ktory ti bude robit radost. mne nerobil radost Nikon D750 (stale sa mi vracal olej na snimaci) a prvy kus Pentax K-1 (defektny AF modul)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Jarku-myslím si,že se nikdy nerozhodneš. Tohle já mám s hodinkama. Nikdy si žádné nekoupím,protože si myslím,že bych někde uviděl hezčí. Mám 5 let jedny ,jdou přesně a jsem spokojený. Co víc taky od hodinek chtít???? To je jen taková moje hra a baví mě. Mám Pentax,protože si myslím,že nic lepšího za dané koruny nekoupím. Jsem naprosto spokojený a nepřemýšlím o tom,jestli tamten má tolik a tolik ostřících bodů,že tamten má lepší barvy,že tamten má lepší.......Radil bych ti,jako všichni ostatní tady,kup si K-70. A nepřemýšlej o tom,s tvým přístupem nebudeš mít klid.A foť. A po nějakém roce teprve zjistíš,co ti vyhovuje a co ne. Aby ses nedostal do situace,že něco koupíš a za měsíc si řekneš-já vůl,měl jsem koupit tamto... Nepřemýšlej o tom tolik,nic nevymyslíš. Tady jsou fachmani-všichni,a všichni ti říkají to samé. KUP A FOŤ ! Polovina je komerční masírka-tisíc ostřících bodů,video MP4,....... Lennyl ti to vysvětlil,jak to má s ostř.body,a nejen on,jsou to profíci na focení a říkají ti to stejné dokola. Nedělej si z toho balvan,focení je radost a pohoda,ne užírání se,že tamten má víc toho... Tohle jsem před lety prožíval s domácí aparaturou na muziku. Bedny,silič,CD,kabely,hrozné. Koupil jsem bedny,za týden mě nebavily,tak prodat,zase jiné,..... Až jsem do toho nacpal skoro 100 tis. Blázen. Pak jsem si to všechno uvědomil. Mám mít radost z toho,jak to hraje a ne se honit za lepším a lepším. A jsem spokojený. ( třeba jen kabely-2x0,5m stály 17.tis.) teď je vše doma a hraje to. Kup si foťák,foť,uč se používat zrcadlo a měj radost a nevymýšlej ! http://www.fotoguru.cz/fotografovani-rady/
Tak nakonec vybrán Pentax K-70, co jsem se tak díval tak to video není zas tak strašné na takové to občasné použití stačí. Přeci jen je už dost velký cenový rozdíl mezi Canonem 80D a Pentaxem K-70, takže jsem se rozhodl pro Pentax. Snad nebudu zklamaný. Díky všem za rady k tématu.
Nejlepší volba. Vítej do klubu.
no hej, snad budes mat radost z fotenia a technika ta nebude obmedzovat (na zaciatok isto nie, ved tie technologie su dnes uz vymakane u kazdej znacky, jedno ci mobilov,televizorov,alebo pocitacov).jarek89 píše:Tak nakonec vybrán Pentax K-70, co jsem se tak díval tak to video není zas tak strašné na takové to občasné použití stačí. Přeci jen je už dost velký cenový rozdíl mezi Canonem 80D a Pentaxem K-70, takže jsem se rozhodl pro Pentax. Snad nebudu zklamaný. Díky všem za rady k tématu.
plateny fotograf na plese v mojej byvalej robote, full frame Canon 5DMark III (2 599,00 €) + Canon 70-200/2,8L USM
ISO 6.400
ja amater-nadsenec, nedavno som si pre seba fotil koncert na firemnom Vianocnom vecierku, full frame Pentax K-1 (1 990,00 €) + Pentax FA31/1,8
ISO 8.000
fotky treba rozkliknut na vacsie rozlisenie (takyto rozdiel by si mal aj pri APS-C Canon vs Pentax byt by to boli citlivosti v tejto kvalite niekde na urovni ISO-4.000 max 5.000)...aj ked porovnavam nie najnovsi model Canonu, tu ide skor o princip, ze ludia maju stale tendenciu vsetko skumat a analyzovat.... ja viem, je to rozdielne svetlo (ale stale nizke osvetlenie), podla mna Pentax nie je o nic horsi ako vacsie znacky (kto si je vedomy nedostatkov na co nie je uplne vhodny je spokojny), len je menej rozsireny medzi ludmi a ma mizerny marketing aspon na Slovensku (neviem ako v Cechach).
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Mizerný marketing často znamená aj to, že menej peňazí ide na reklamu a viac na výrobky.
lennyl: Hezké srovnání Canonu a Pentax, občas při brouzdáním na netu jsem si taky říkal jak to může být vyfoceno tímto Canonem, prostě občas mi ty fotky přišly jak focené mobilem, takové že neurazí ani nenadchnou. V podstatě mě zbyly dvě možnosti bazarová 7D markII nebo nová K-70 a řekl jsem si že raději půjdu do nového. Ještě jsem měl ve výběru Canon 80D jenže ten jsem zavrhl kvůli videa na to že stojí tělo po Cashbacku asi o 10 tis. víc mě nezaujalo, bylo tam taky vidět přeostřování atd.
Hodnotil jsem subjektivně podle oka, tak mě snad neukamenujete.
Hodnotil jsem subjektivně podle oka, tak mě snad neukamenujete.
Tak už to mám za sebou,ten taneční večer. Všechno Sigmou 17-70. Něco dobrý,něco ne. Měl jsem 384 fotek,zbylo jich 190. Takže je to velká porce-jestli se chcete podívat. ale varuju,jen tancování,nic jiného- http://jindrakapr.rajce.idnes.cz/Letosn ... ancu-Praha./ Klárka je moje dcera.
Pár fotek je fajn ale doporučil bych to probrat a buď udělat ořezy nebo vyhodit fotky, kde všelijak půlíš těla. Zvlášť se zoomem je dobrá šance záběr nějak komponovat...
Jan67
Dobře,díky,zítra se do toho dám. Proberu je pořádně.