Koupit K-70?
Moderátor: Moderátoři
Re: Koupit K-70?
Pentax K-30, Pentax K-S2, Pentax smc DA 50mm f/1,8 // Sigma 17-70mm F2,8-4 DC Macro OS HSM Contemporary // Sigma 10-20mm f/4,0-5,6 EX DC
Ahoj docela mě zaujala ta nabídka Pentaxu K-3II jak si vede ve srovnání s K-70? Vím, že K-3 II je starší typ, ale vypadá že je lépe vybaven, ale zajímal by mě váš názor.
Jindras:
S Canonem 350D nafotila Petra Doležalová nádhernou, velkou výstavu třičtvrtěmetrových fotek z polárních oblastí Norska, která byla pod patronací Norského velvyslanectví v Křížové chodbě Staroměstské radnice. Ty fotky byly foceny v zimě, v divočině za polárním kruhem!!!! To jen k té odolnosti konstrukce.
Václav Krpelík používal Canon 550D + Tokina 11-16/2,8 a dnes už asi má k té Tokině Canon 700D.
Znám slečnu co dělá a vystavuje krásné fotky (strana 50 cm) ve stylu urban scape s Fujinou X-30.
jarek89
na to také přijde, že je úplně fuk čím bude fotit. Hlavně když mu bude sedět ohnisko objektivu a clona.
S Canonem 350D nafotila Petra Doležalová nádhernou, velkou výstavu třičtvrtěmetrových fotek z polárních oblastí Norska, která byla pod patronací Norského velvyslanectví v Křížové chodbě Staroměstské radnice. Ty fotky byly foceny v zimě, v divočině za polárním kruhem!!!! To jen k té odolnosti konstrukce.
Václav Krpelík používal Canon 550D + Tokina 11-16/2,8 a dnes už asi má k té Tokině Canon 700D.
Znám slečnu co dělá a vystavuje krásné fotky (strana 50 cm) ve stylu urban scape s Fujinou X-30.
jarek89
na to také přijde, že je úplně fuk čím bude fotit. Hlavně když mu bude sedět ohnisko objektivu a clona.
Naposledy upravil(a) hilda4sea dne 16 pro 2016, 23:53, celkem upraveno 1 x.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
Zase ze mě nedělej nějakýho Kalužu Propaguji výhody utěsněného těla A možnost použití starých objektivů, nikoliv však v kombinaci.hilda4sea píše: Larsen propaguje výhody kombinace utěsněného těla (WR) s muzeálními objektivy bez těsnění příruby
Pentax K-S2 , Seťák DA 18-55WR , M 50/1.7 , Chinon MC 50/1.4 , Helios 44K-4
K-3 II je sice (kapku) starší než K-70, ale do příchodu K-1 to bylo nejlepší tělo, co Pentax udělal. Hlavně je o kategorii výš, na úrovni Nikonu 7200 či Canonu 80D, takže to srovnání s K-70 není úplně fér.Ahoj docela mě zaujala ta nabídka Pentaxu K-3II jak si vede ve srovnání s K-70?
K-3II má nejlepší ostření od Pentaxu (bez K-1), dva sloty na kartu, vestavěný astrotracer/gps modul, lepší ovládání a spoustu drobných vychytávek. Na druhou stranu nemá výklopný display, nemá wifi a hlavně nemá vestavěný blesk, což pro začátečníka může představovat problém (a další investici do externího blesku).
Jinak bych se té 18-135 v setu s K-70 nebál. Pokud se podíváš na jiné texty než odkazovaná photozone, tak tak tragicky už nikde nedopadla a hlavně - tisíce lidí s ní úplně v pohodě fotí. Samozřejmě nebude mít kvalitu pevných světelných sklel nebo pentaxích limited, ale to po ní snad nikdo nechce.
zrovna tunak predstavuje K-70 a spomina hlavne neduhy Pentaxov - video (jelo efekt) a rychlost kontinuálneho ostrenia je zavisla na type objektivu. vyzdvihuje naopak kvalitu vystupu (ako to najlepsie co je teraz aj oproti CaNikon v tej cene), Pixelshift a hladacik a utesnenie aj ten vyklopny display.
spomina,ze ludia s malymi rukami mozu mat problem s drzanim K-70, ze nedociahnu na zadne tlacidla moc dobre, lebo grip je velky (a pohodlny, pre ludi co nemaju male ruky).
v kratkosti tam K-70 porovnal s K-3, ktora ma este robustnejsie telo a viac AF bodov.
https://www.youtube.com/watch?v=fkGXnApM9h0
nezabudaj, ze fotku robi aj objektiv. tak aby ti potom nechybalo bud sirsie ohnisko, alebo dlhsie, keby si mal iba tu 50/1,8 s K3II.
keby som mal doma ten setak 18-55/3,5-5,6WR, dam ho aj zadarmo, lebo take sklo ja konkretne nepotrebujem.
spomina,ze ludia s malymi rukami mozu mat problem s drzanim K-70, ze nedociahnu na zadne tlacidla moc dobre, lebo grip je velky (a pohodlny, pre ludi co nemaju male ruky).
v kratkosti tam K-70 porovnal s K-3, ktora ma este robustnejsie telo a viac AF bodov.
https://www.youtube.com/watch?v=fkGXnApM9h0
nezabudaj, ze fotku robi aj objektiv. tak aby ti potom nechybalo bud sirsie ohnisko, alebo dlhsie, keby si mal iba tu 50/1,8 s K3II.
keby som mal doma ten setak 18-55/3,5-5,6WR, dam ho aj zadarmo, lebo take sklo ja konkretne nepotrebujem.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Fotku robí HLAVNE objektív! A fotograf, pochopiteľne. To je inak častá chyba začiatočníkov, že väčšinu peňazí investujú do tela a objektív kúpia taký, "na aký sa zvýšili peniaze". Tí, čo už nejaký čas fotia, to zvyčajne robia opačne - vyberú si objektív a k nemu v podstate najlacnejšie telo, ktoré splňuje ostatné požiadavky (napr. im dobre padne do ruky).lennyl píše:nezabudaj, ze fotku robi aj objektiv
Vždy som vravel, že pokiaľ má človek peniaze na L-kové objektívy (a nevadia mu ich rozmery), potom môže byť Canon dobrá voľba. Bez ohľadu na přídomek WR. Ale "základ" by som si od Canonu nekúpil.hilda4sea píše:Podle logiky Pentaxu by všechny objektivy EF řady L měly mít přídomek WR.
No a do tretice k recenziám. Podľa môjho názoru je správne, ak sa recenzia venuje hlavne nedostatkom. Lebo to je dôvod, prečo recenzie pred kúpou čítam, nechcem byť potom prekvapený z toho, že niečo funguje horšie, ako som očakával. Opačná možnosť - že to funguje lepšie - mi nejako nevadí. Problém je ale inde - väčšina recenzií je "politicky korektných", keďže firmy, ktoré poskytujú výrobky na recenzie, sú často aj hlavným zdrojom príjmov recenzentov (prostredníctvom inzercie). Preto musia recenzenti hodne rozmýšľať, či (a ako) na nejaký nedostatok upozorniť. Človek sa musí naučiť "čítať medzi riadkami"...
Sasi -díky.tak to jsem nečekal,parádní čtení.Překvapivé-alespoň pro mne.... hilda4sea- tak to byla chyba moje (asi, a asi blbé sklo) . To už je hodně dávno a a člověk se musí pořád učit. teda alespoň já. Chlapi díky,hodně mi to tu pomáhá a otevírá oči.
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
Rozhoduju se mezi K-3 II a K-70, jen by mě zajímalo, jaký blesk potom k té K-3 pořídit. Popřípadě jak je to vlastně s tím utěsněním, předpokládám, že první utěsněný Canon je až 80D
jarek89 píše:Rozhoduju se mezi K-3 II a K-70, jen by mě zajímalo, jaký blesk potom k té K-3 pořídit. A jak je to s wifi, využije jí člověk v realu nebo je to jen doplňková funkce co moc nepoužívate. Popřípadě jak je to vlastně s tím utěsněním, předpokládám, že první utěsněný Canon je až 80D
U K-30 i K-1 mám zkušenost s focením v mokru. Na fotbalových turnajích někdy prší. To potom fotím v dešti třeba 8 hodin. Mám zkušenost i se sklem bez WR. Konkrétně se Sigmou Art, kde mě v hospodě vysloveně ohodil pivem a vše fungovalo dál. Myslím, že se WR trochu přeceňuje.
Ohledně WiFi, GPS atd. - tyto fce nepoužívám.
Ohledně WiFi, GPS atd. - tyto fce nepoužívám.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Tak napíšem čosi aj ja. Určite by som už do k3 nešiel. K70 je proste modernejší stroj,ktorý amatérovy poskytne veľmi dobré funkcie v peknom kabáte. Takisto by som volil v sete s 18-135kou. Kamarát bol v číne a takmer ho nedal dole. Bol nadmieru spokojný,hlavne ostrenie je veľmi rýchle a prené,naviac tiché. Ak sa ti zachce portrétu,nieje problém za slušný peniaz 50/1,8. Mne sa jeho výstup páčil,treba sa s ním ale naučiť,na akú vzdialenosť dáva najlepší obraz. To ti na začiatok určite bude stačiť. Ak nemieniš robiť extrémne zväčšeniny,výrez bude stačiť miesto teleobjektívu,aspoň na začiatok.
Odoslané z PLK-L01 pomocou Tapatalku
Odoslané z PLK-L01 pomocou Tapatalku
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
Klingo-souhlas s každým písmenem.
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8