HODNOCENÍ

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

HODNOCENÍ

Příspěvek od jir_ist » 23 úno 2007, 07:56

Z toho, co se přihodilo teď i Cikorsky, z problému, který popisuji ve vláknu POKUS O NORMALIZACI, je zřejmé že už to není jen moje tragikomedie, ani fraška, ale z hodnocení se stalo absurdní panoptikum. Byl jsem terčem dost dlouhou dobu, teď je to Cikorsky, zítra to bude.... A člověk by musel být buď úplně necitelný či uplně blbý, aby si to nechal líbit. Původní poslání hodnocení, povzbudit fotografa v jeho snaze o dobrou fotku, se změnilo v pravý opak. Slouží jen k výlevu zloby, závisti a provokaci, ubíjí v každém chuť přinést fotky. Jestli se systém přístupu k hodnocení nezmění, tahle dobrá WEB odumře.
maZec, bylo by dobře, kdybys znovu zkusil promyslet můj návrh... Fajn, nemusíš tedy na téhle databázi měnit prakticky nic, jenom prostě "zablokovat" přístup k hodnocení (hvězdičkám) VŠEM, jak anonymům, tak i členům. Protože i členové hodnotí vlastně anonymně. Prostě hodnocení hvězdičkami nebude ! Hvězdičky tam zůstanou, na grafice tedy není třeba nic měnit, ale nepůjdou klikat. V nějakém tom základním Scriptu, na který tahle WEB jede, v příkazové řádce k hvězdičkám přepsat TRUE na FALSE, myslím. Nikomu nebudou chybět, věřím. Zůstanou komentáře, ty mohou dělat stejně jen členové a navíc "veřejně" s přezdívkou. Alespoň se členové budou víc vyjadřovat k fotkám ! I takový systém je zneužitelný, ale o tom bych se teď nerad zmiňoval, aby to někoho neinspirovalo k ještě horším metodám.... Domnívám se, že nějakou správní moc nad svou WEB máš, když můžeš zablokovat jistý PC v přístupu atp., že tohle by mělo vyjít.
A ostatní prosím, ať se k tomu vyjádří .............. díky..... jirka
jir_ist

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 23 úno 2007, 10:05

Ja sem taky pro, aby se zrusili hvezdicky a zustalo jen u komentaru!! Komentare jsou rozhodne lepsi a muzou cloveku 1000x vice pomoct nez nejake hvezdiky, ktere muzou jen cloveka dojebat! :)
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 23 úno 2007, 14:32

Po podivné negativní zkušenosti s hodnocením jsem také pro to, aby bylo hvezdičkové hodncení zkušeno nebo omezeno – třeba pouze na souteže.
Ne že bych si na hodnocení nejak zakládal, ale každého jiste poteší pekné známky u fotky, kterou tu prezentuje.

Celá vec je trochu smutná, ale netřeba nad ni přiliš brečet a rozhodne (alepon u me) neovlivni muj velmi kladny postoj k tomuto webu . Stejne jako (zrejme i) ostatní zkouším za hodnocením fotek chodit taky na jine weby – kde hodnoceni funguje neanonymne.

Komentáře by ale podle me mely být postačující - navic myslim, že neni problem se mezi členy domluvit na stupnici a každy to číslo hodnocení muže napsat ke komentáři.
Otázka je pak samozrejme, jak treba hodnotit souteže – ale možná, že pokud by se to taky řšilo komentařema, snad by pak nebyl problem tech par hlasu z komentařu nahodit do excelu...
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

https://www.webovica.sk

Cimrmanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cimrmanek » 23 úno 2007, 14:33

Ja uz sem se tu taky jednou vyjadroval k tomu ze beru jen komentare a nejake hvezdicky mne nezajimaji, takze pokud to pomuze tak sem taky pro zruseni teto vymozenosti, ktera ma jediny efekt v tom, ze postvava lidi proti sobe a kazi jim naladu. Ja sem to chtel taky navrhnout uz ve vlakne Normalizace ale pak sem to neudelal, ale ted si rikam ze by to treba mohlo pomoct tady zlepsit atmosferu, takze sem pro.
Apropo Jirko mne nas zamindrakovany anonym taky pekne ohvezdickoval nektere fotky, ale s tim se nic nenadela pokud sem nekdo vleze a zacne klikat na hvezdicky - ted mne napadlo, ze se mu treba nelibi zluta tak klika na ty bile hvezdicky :) mozna by stacilo mu tady nekde nenapadne vysvetlit ze zluta hvezdicka je lepsi nez bila a cim vic je jich tim lip :-)
Jsou vlastne jen dve moznosti, bud udelat hodnoceni jen pro prihlasene s tim ze by se zobrazovalo jmeno toho kdo hodnotil, coz by vyzadovalo jinou aplikaci nez na ktere to bezi anebo to zrusit coz bude asi nejjednodussi.

Porad mi tu ale chybi nejake vecne komentare k fotkam, myslel sem ze jak budou pribyvat zaregistrovani tak to bude lepsi, ale zatim nic moc. Ja se sem kazdy den nedosatnu ale kdyz mam trochu casu tak se snazim aspon par fotek okomentovat, myslim ze kdyby to delalo aspon par lidi tak by to tu mohlo byt zivejsi a fotogalerie uzitecnejsi.

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 23 úno 2007, 15:20

:D :D :D s těma barvama hvězdiček máš asi pravdu, to mně nenapadlo... a teď si začínám představovat, že je třeba barvoslepý a neví co dělá :) :)
Se zoufalým nedostatkem komentářů plně souhlasím, já bych taky rád aby v tom bylo živo a cvrkot... pořád nechápu... vidím že je tu spoustu lidí, ale na obrazovce se nic nehne... a já civím, dávám Refresh a je to pořád stejné, nic, hřbitov na který přihlíží 10 lidí :D akorát mně bolí oči jak je poulím....
Zase abych komentoval jenom já ??? To mám obavy, že si budete myslet, že jsem se sám povýšil do pozice "posuzovatele" vašich fotek, že jsem "moc chytrej" atd.atd. a navíc ta zkušenost, že tě pak někdo sejme zezadu :D Nevím si dost dobře rady jak to tady víc rozjet, oživit... snažím se s něčím začít, nějaké vlákno a ono to pak stejně vždycky chcípne kvůli nezájmu či co..... nebo je to strach, ale o co, co můžete ztratit ???
Třeba ty fotky "vlastních portrétů".... proč bych se měl "stydět" za svou tvář, proč neukázat i ty "otřesné" momenty.... za chvíli každý půjde "do hlíny" ( a 10 let či 30 vyjde z pozice věčnosti nastejno), takže o co vám jde.... strach a obavy, opatrnost vás mohou zavést jenom do nudy a nicoty. Sice jdete bezpečně a spolehlivě, ale skončíte ve stejné díře... a každý zůstal dál schovaný za svou přezdívkou, žádná lidská tvář, hezky z úkrytu, anonymita.... copak vás někdo sní ???
Prosím vás začněte.... možná už jiná příležitost není a tahle WEB je taková poslední oáza.... možná nás v tomhle víc a víc idiotském světě zítra roztrhají na kusy nějací idioti s dynamitem kolem pasu ve jménu..........atd. Myslíte, že jsem se zbláznil ??? jirka
jir_ist

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 23 úno 2007, 15:53

ja se snažim komentovat :D
technice moc nerozumim, nevim co jsou to ty šilene ohniska, aberace a jine monstoznosti, tak prispivam, alespon svymi plny k fotkam... tem taky nerozumim ale dovedu se tak tvářit :D
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 23 úno 2007, 16:04

Cikorsky, to je fajn, já se sice v technickej stránkách vyznat musím, ale to všechno je tu jen kvůli fotce, prostě nástroj k tomu co chci říct, ukázat... ale že bych si v tom liboval ??? Mně taky zajímá to hlavní - FOTKA a je mi jedno čím a jakým objektivem....
Usuzuji o lidech podle jejich fotek a ty jsi podle mne správný člověk, možná trochu samorost, ale rovný..... jasně, komentuj, dvě slova nebo 50 vět, to je fuk..... díky že nemlčíš.......... jirka
jir_ist

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 23 úno 2007, 16:15

Dik, tak jsem se teda rozjel :D
Mam ted trochu casu, pritelkyne odjela na vikend, takze alespon nebude hromžit nad tim, že sedim porad nad fotkama ...

Cimrmanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cimrmanek » 23 úno 2007, 17:37

Jirko nezapomen ze kdyz ty si nejvic na netu tak tady na severni polokouli sou vsichni v praci nebo spi ;-) to jen k tem tvym vypoulenym ocim po refreshu :-)
Ale kdyz to tak vezmes tak ze 145 regist. uzivatelu je aktivnich opravdu malo, schvalne sem se dival na vsechny komentare k fotkam tento rok a jen asi 10 nas tam ma vic jak 5 komentaru a jen 4 vic jak 20, bud se opravdu vsichni neceho boji nebo nevim....

Cikorski ty ses teda opravdu rozjel :D :D :D

peter_01
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Hodnocení

Příspěvek od peter_01 » 23 úno 2007, 18:08

Všechny zdavím!
Můj přístup k hodnocení?V dřevích dobách na této stránce jsem doufal ve vznik malé,intenzivně komunikující skupiny.Člověku kterého znám si troufnu komentovat snímek a i třeba nabídnout odkaz na svou verzi daného tématu bez rizika srážky s "....".
Příklad zde:
http://ngal.fotodraci.com/displayimage.php?pos=-647
Snímek je můj,a legrace u takové diskuze opravdu dost.Ten web aktivně používalo méně než deset lidí kteří se znali i osobně.Dnes už nefunkční,škoda.
U snímku od pro mne méně čitelného autora stačí trocha nepochopení a urážka je ja světě,dál to znáte.
Tedy i já se přikláním k zablokování hvězdiček,ale taky k větší toleranci k náhodným úletům a to na obě strany-aby se nenadávalo tomu,kdo pochválil snímek s přehlédnutou chybou.
Hezký víkend všem.

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 23 úno 2007, 19:25

Jojo, vždycky je to o subjetivnim pocitu nad danou fotkou nekoho jineho - každy ma svoje fotky vetšinou trochu nekriticky rád a pak se rozčiluje nad tim, že mu nekdo jeho dilo zkuší komentářem, byť dobře míneným...

A každý hodnotí fotky na základe svých schopností, zkušeností, znalostí a buh vi čeho ješte...

Ja se snažim hodnotit fotku opravdu podle toho jeslti me zaujme na pohled a pokud neobsahuje nejake zakladni prohřešky, které by asi každy, co foti mel znát nebo na ne prijde postupem času. Nekdy si všimam na sobe ale taky to, že nekdy jsem trochu puntičkářský (že napíšu, že se mi nelíbí uplná drobnost) a jindy mi proste nejaká chybka na fotce nevadí... Ale snažím se hodnotit jak nejlip to jde...

A co jsem to vlastne chtel rict...
Asi, že: Hodnotit je jednoduche - ale umet spravne hodnotit, zas tak jednoduche neni.

No, omlouvam se za tyhle blaboly... asi pujdu na pivo...

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 24 úno 2007, 01:40

KONEČNĚ pár lidských slov :D
Cikorsky, jasně jen komentuj a piš přípomínky, obzvlášť když tam nemáš přítelkyni, protože kdybys měl kvůli tomu zanedbávat přítelkyni, tak to by byl od tebe zločin a my bychom byli spoluviníci :D
Cimrmanek, vždyť já někdy kvůli vám chodím spát až k ránu, abych tu časovou nevýhodu nějak elimimoval, jenže když tam většinou jsou jenom vaše jména a žádný "pohyb" tak mám z toho ten mindrák marnosti a bolavé oči. Tak alespoň klikám na všechny reklamy ať se trochu byznys hýbe a platí WEB. :D Taky pozoruji, že je tu tak 10-15 člověků naživu, že většina jsou zapsaní členové ve stylu Gogolova románu Mrtvé duše :D A kladeš si úplně stejnou otázku, bojí se? ale čeho? čekají na něco, až se něco stane a pak začnou žít ? ale co se má stát aby ožili? a jestli je to v naší moci, tak to pro ně rádi uděláme :D
peter 01 nevím jestli se to bossovi (maZec) podaří nechat jenom komentáře, což by bylo skvělé a o starost méně, ale jenom bych takovou malou připomínku ke komentářům a diskuzím na foru....
každý z nás ví ze zkušenosti, že fotografové jsou často "divní ptáci", mají své mouchy atd. Někdo je plachý a když na něj promluvíš, tak se stáhne, jiný je "technik" a mluví jen o těhle věcech ale fotek moc nedělá, pak máme ty ješitné (bohužel to známe) což nechám bez popisu... atd.atd. Ale dohromady by bylo dobré, kdybychom druhého respektovali, vážili si ho, přáli mu atd. a NIKDY se k němu nevyjadřovali v komentářích a diskuzi se zlým či zesměšňujícím úmyslem. Ono to vypadá jako z psychologické příručky, takže to radši převedu do života.
Česká a slovenská povaha má v sobě geneticky zakódované cynické a sarkastické prvky, rebelanství a kverulantství atd.atd. Proč, je jiný problém. Když jsou pohromadě 2 je to fajn, jeden druhého respektuje atd., protože jinak by byl sám. Ale jakmile jsou 3 a více, začíná problém, kterému říkám "Hup na třetího" nebo "Zákon smečky". Vždycky se 2 (v různých kombinacích z těch 3) spojí a vrhají se na toho "navíc", zpravidla je to ten co je tam "nový" či je z nich nějak v něčem nejslabší. Mají z něj terč své zábavy, dělají si z něj šprťouchlata a šašky. I když to třeba nemyslí zle.. a on se naštve, tak je to zase jeho chyba že nemá smysl pro humor atd... jistě by nikdo nebyl rád a přišel mezi ně rád znovu...
To jsem měl na mysli, aby jsme v sobě tenhleten česko_slovenský pud zapřeli. Jestli tu ovšem nechceme zůstat sami :-)
Žiju tady 20 let a i já už nějak cítím, že je potřeba formulovat názory jistým způsobem. Tady, kdybych někomu odpověděl těmi českými způsoby "bez obalu a přímo", třeba "to děláš blbě", "to musíš..", ale i typické "já bych to...." tak je to považováno za signál nepřátelství a příště by se vám každý vyhnul. A to byl i pro mne zpočátku trochu problém na téhle WEB, odvykl jsem trochu, proto jsem někdy "ujel" a byl příkřejší v odpovědi....
Chci tím jenom říct, že pro pohodu by bylo dobré i hlídat trochu jak tu větu formulujeme.... tady by se např. řeklo : "já nevím, asi máš pravdu, ale zkus se na to podívat takhle...", "to je fajn, možná že by tomu prospělo trochu..." atp.atp. :-) slušnosti se meze nekladou a vyjádřit druhému respekt nikomu neublíží a neubere na jeho autoritě, to jenom ješitové, blbci a zláci se bojí o svou pozici, protože žádnou hodnotu nemají a chtějí být ti nejlepší a nejchytřejší atd. co si budeme povídat.
Moc vás prosím, neberte jako že já jsem bez chyby a ve všem "dobrák od kosti", blbost!, ale snažím se :-) A neberte to jako "lekci z chování" a že já jsem ten pan učitel a ostatní žáčci. Berte to zase jenom jako snahu o to, aby "po přejití vichřic hněvu....(Komenský :-) )" jsme tu měli tu pohodu..... jsem to ale naivka, co :-) ...... jirka
A když už jsme u toho Komenského....."Cikorsky, za nové kometáře vám dávám za 1 !" :-) :-) :-)

Musím se smát a vlastně být trochu rád, že namísto aby nás ty "nepříjemnosti" zdecimovaly, tak nás naopak najednou hodně sblížily ! Nemáte ten pocit ? Jako v tom přísloví: "Teprve pod presem ze zebe vydávají olivy to nejlepší co v nich je (olej)!".... jak je ten svět furt stejnej :-) Když je vše OK jsme si navzájem "neutrální", ani ryba ani rak, ale když pak jsme v průseru, tak poznáme kdo je kdo, na koho se můžeme spolehnout a kdo uteče.... :-) :-) Teď jsme tu zatím jako ti "Tři mušketýři", kteří byli taky paradoxně čtyři :-) , snad se nám podaří to dotáhnout alespoň na těch "Sedm statečných"! Prostě klasika :-) :-) :-)

A ještě jeden dodatek, abych nebyl podezříván, že něco jiného říkám a něco jiného sám dělám.
S polarnik jsem začal komentář "předpisově", tedy : "Já nevím, ale nás učili...." a on reagoval nejen se signálem nepřátelství, ale otevřenou invektivou, ranou pod pás (můžete si přečíst)... a to i tady jdou rukavice dolů, neberou se ohledy a je to otevřená válka.... to bych nebyl normální, kdyby mi někdo dával přes hubu a já jenom: "Nemohl byste třeba....". to snad pochopíte..... děkuji.
jir_ist

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 24 úno 2007, 07:39

Ja myslim, ze s tema komentarema by nemel byt problem - teda s jejich vypnutim - kdyz se podivate treba do kategorie Novoroční přání PF - tak tam hvezdičky nejsou...

takže melo by to jit...

jinak jiriku - musim te taky pochvalit - nejdrive se vzdycky vydesim delce toho textu, kdyz vidim tvoji odpoved, ale pak si to prectu a musim ti rict chlape, je v tobe kus moudra a človeka a skoda, ze jsi na druhé strane, pozval bych te na pivo :)
Tak jen tak dal...

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 24 úno 2007, 09:42

@Cimrmánek s tím počtem aktivních členů, kteří komentují máš pravdu, ale pravda je, že ne každý má zkušenosti nebo praxi takovou, aby mohl radit ostatním. Většina členů PFS jsou v oblasti DSLR nováčci, třeba jako já. Ta komunita lidí se tu určitě vytvoří, ale za delší čas. Zatím máme pořád víc návštěvníků, než stálých členů.
@jir_ist alternativa ke galerii, která nemá hodnocení může být. Za 1 mohu vytvořit galerii, kde bude zakázáno hodnocení fotografií. Alternativa 2 která je možná ještě lepší je založit v diskuzním fóru vlákno, a tam dávat své fotografie. Něco na způsob "Radíme si a fotíme s Pentaxem". V našem fóru máme tu výhodu, že fotografie lze vkládat i s náhledem. Příklad:

Obrázek
To vlákno by mělo pro tebe, který máš pomalejší připojení, i výhody. Nahrávaní jen jedné fotografie místo několika fotografií, které se zobrazují na hlavní stránce každé galerie. Komentáře k té fotografii by pak nebyly anonymní a hodnocení je vyloučené. Možnosti tu tedy opravdu jsou.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

hurá

Příspěvek od jir_ist » 24 úno 2007, 10:10

DÍKY a HURÁÁÁ !!!!!
Ale jsem za sebe pro alternativu 1 !!! Prostě být pohromadě s ostatními, žádná separace, vyjímky a zvláštnosti.... jedu s nima prostě za všech okolností a ve všem, radosti, sranda, průsery a problémy...
Ta alternativa 2 mi přijde trochu "na dlouhé lokte", nepraktická atp...
Prosím tě, dej tedy o tom hlasovat po dobu dvou dnů (ten kdo sem nepřijde 2 dny stejně je spíš členem "zapsaným") !!!!!
Jak tomu rozumím, tak komentáře tam budou, ty jsou dost důležité kvůli komunikaci !!! ??? Jednoduše, jako je to teď ale bez možnosti hvězdičkovat a už vůbec ne anonymně, komentáře jen od členů a s podpisem...
Věřím, že většina je stejného názoru.... potvrď tedy ty komentáře a dej hlasovat ....... děkuji za všechny zainteresované :-)
jir_ist

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“