Exploze výbojky interního blesku K3
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
Exploze výbojky interního blesku K3
Dnes jsem fotil a potřeboval jsem si lehce prosvítit scénu. Použil jsem interní blesk a protože je malý, nastavil jsem jeho sílu do plusu. Při expozici se ozvalo prasknutí a výbojka explodovala. To se mi nikdy u žádného foťáku nestalo. Foťák je půl roku po záruce. Je složité výbojku vyměnit a kolik peněz si mám připravit?
Re: Exploze výbojky interního blesku K3
Nemám s tým skúsenosti, ale asi to nebude problém vymeniť. Kažopádne pentax 200 fg bude pravdepodobne lacnejšia varianta.
-
- Nový uživatel
Já externí blesk mám - Metz 50. Jde mi o to, že interní blesk používám k odpalování externího blesku, když není na těle. Navíc někdy stačí interní blesk pro prosvětlení scény, když se mi nechce nasazovat exterák.
tak potom skus kontaktovat servis
To iste sa stalo aj mne. Nejaka odpoved zo servisu? A to je fakt jediny servis len v Cechach?
Neni nic snadnějšího, než zavolat servis.... ale vzhledem k reálné ceně K3 a benefitu, který interní blesk přináší... nevim, no . Hádám tak 3-4 tis s prací.
Každopádně to bude více, než obyč rádiový odpalovač. Takže u staršího těla bych asi dost váhal, zvláště když externí blesk máš.
Každopádně to bude více, než obyč rádiový odpalovač. Takže u staršího těla bych asi dost váhal, zvláště když externí blesk máš.