Chtěl bych požádat o nějaké tipy na fotobatoh, který bych si mohl brát s sebou na horáče do přírody.
Nic velkého, ale kdyby se mi tam vešel K-3 s nasazeným DA*300, bylo by to fajn.
K tomu 1-2 objektivy, normální zoom (DA* 16-50) a jeden pevný (FA limited nebo širokoúhlé sklo).
Rozměrově v rámci možností kompaktní, ale vyztužený, aby se otřesy při jízdě tolik nepřenášely na mojí fototechniku.
batoh na kolo
Moderátor: Moderátoři
Re: batoh na kolo
Vozím batoh Deuter TransAlpine. V něm mám vše na výlet a také větší pistolové pouzdro, kam dám 60-250 (nebo 8-16) a K-3 s 20-40. Ve fotobatozích jsem si nevybral vhodný batoh na náročnější cyklo- či pěšo- výlety. Pistolové pouzdra mám dvě, slouží na hlavní ochranu. Celkově je to bezpečnější, fototechnika je chráněna v podstatě 2x.
Ja na turistiku používam Lowepro Primus AW, do spodnej foto časti sa mi naposledy vošli 2 Olympusy s objektívmi, Pentax MX s objektívom a kamera Panasonic, v hornej časti zvyšok (obyčajne niečo na jedenie, náhradné tričko, tenká vetrovka, baterka, Gorillapod atď.). Aj keď na bike by už bol asi trochu veľký.
Ja nosim Naneu Military Ops Alpha, na techniku je pol batoha, plni sa na chrbte a mam tam K5II+S17-70 C a v klude napcham S10-20, P50 1,8, P55-300wr v puzdre a kym som mal, tak aj P100 Macro WR.. na boku stativ a flasa s pitim, v hornej casti vsetko ostatne a este vpredu vela drobnosti.. na ture som mal okolo 13kg tusim a batoh ma stal necelych 100€ ...
toto posledné riešenie na riadítkach by mne osobne vadilo - nemám rád, keď nevidím poriadne na koleso. Niekedy som tak nosil prilbu pri čistom uphille , teraz radšej prepotím hlavu. Ale na asfaltových výjazdoch by som to zniesol...Inak vidím, že tu viacerí chodíte aj na mtbiker.sk
K10D, smc DA 18-55 mm, smc DA 35 mm/f2,4, smc DA* 50-135 mm/f2,8