Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od Klingo » 25 led 2016, 14:53

Podľa mňa nijako,bude to nahovno ako doteraz.Nebola nikde správa že by vyvinuli nový systém ostrenia a pokiaľ budú ostriť na zelenú zložku(tak je to v terajších moduloch)bude to stále problémové pri zmene osvetlenia.Najlepšie ostril môj prvý digitál-istDs-100%úspešnosť.Ibaže strašne pomaly.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

zirecek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od zirecek » 25 led 2016, 15:58

AF modul v K-3II je vynikající, nevidím důvod, proč by FF měl být horší, přestože to asi stále CaNikon nebude. Ale Pentax není CaNikon a to je dobře, že se odlišují.

janova
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od janova » 25 led 2016, 20:47

Áno modul K-3II je vynikajúci, ale aj tak ako píše Klingo na h....o. Prečo? Kúpil som sigmu 35 f1.4 art a chcel som ju nastaviť cez usb dock. No skoro som ten foťák hodil o stenu. Predpokladal som, že posledný model PX bude mať vychytané muchy. Ide o to, že pri nastavovaní na nastavovací terčík s pravítkom, bola úspešnosť zaostrenia 100%, pokiaľ to robím nasledovne: Stabilné osverlenie, reržim M, f1.4 ,ručne preostrím smerom na nelonečno a cez diaľkovú spúšť dám zaostriť a cvaknúť. Môžem to zopakovať aj 100 krát a vždy zaostrí presne. Všetko super, kým som nepretostril smerom na mimimálnu vzdialenosť. Ostrenie je posunuté. Skúsil som to na K7, kolegovej K-5II, sigme 30 f1.4, PX 77 1.8 limited. ( pri f 2.8 to až tak nevidno) Stále to isté. Vždy 100% úspešnosť, ale záleží odkiaľ preostruje. V skratke, ak preostrím z nekonečna vzniká BF a ak z minima tak FF. Je to na S 35 atr pri napr. 60 cm okolo 13 mm, ( smiešna vzdialenosť), ale pri troch mertoch je to už niekoľko cm. Takže ak zaostrím na oko, tak nemám istotu, že bude zaostrené správne, lebo neviem či doostroval z nekonečna, alebo minima. Proste PX má asi veľkú toleranciu zaostrenia. Prečo to píšem sem? Sigma má na APS-C v prepočte 52,5mm a svetelnosť v prepočte 2,1.( www.milujemefotografii.cz/klamou-nas-vyrobci-objektivu) Na FF to bude skutočná svetelnosť 1,4 a hĺbka ostrosti ešte menšia. O zmene teploty osvetlenia ani nehovorím. Tak ak niečo neurobia s AF - kom, tak všetky fičúry na novom FF budú nanič. Nekúpim si predsa foťák za toľké prachy a budem ostriť ručne.

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 25 led 2016, 20:59

janova: zaujimave zistenie s tym ostrenim bud z nekonecna,alebo z minima. toto ma nikdy nenapadlo sledovat na K-3. lebo raz mi ostrila super presne a potom neviem preco na hov*no. nemoze to byt aj samotnou Sigmou ART? predsa len to je sklo tretieho vyrobcu, neviem nakolko ma Sigma dostupne znalosti fungovania / reverzing? AF v Pentaxe.

alebo inak, tu Sigmu 35ART som na FF D750 nastavoval cez USB dock asi 6x, vzdy na tercik (cez Reikan soft) som mal vyborne vysledky, nastavil korekcie na kazdu vzdialenost, ale v realite to bolo opat na hov*no.

mal som vzdy samozrejme nastaveny microadjustment na nule, kedze som korigoval Sigmu priamo zapisom do nej cez USB dock. ale skusil som zmenit aj vo fotaku microadjustment tusim na +5 a zrazu Sigma svina jedna ostri dobre, zazrak, dokedy? :-D
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

janova
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od janova » 25 led 2016, 21:20

Skúšali sme spomínané tri objektívy v kombináciach na troch telách. Vždy to isté. Samozrejme microadjust na nule. Nieje to také hrozné, ale keď dej beží rýchlo a nestihnem spraviť viac záberov a namiesto oka mám ostré ucho, tak je to do plaču. Lebo ako naschvál práve ta naj je neostrá.

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 25 led 2016, 21:57

janova píše:Áno modul K-3II je vynikajúci, ale aj tak ako píše Klingo na h....o. Prečo? Kúpil som sigmu 35 f1.4 art a chcel som ju nastaviť cez usb dock. No skoro som ten foťák hodil o stenu. Predpokladal som, že posledný model PX bude mať vychytané muchy. Ide o to, že pri nastavovaní na nastavovací terčík s pravítkom, bola úspešnosť zaostrenia 100%, pokiaľ to robím nasledovne: Stabilné osverlenie, reržim M, f1.4 ,ručne preostrím smerom na nelonečno a cez diaľkovú spúšť dám zaostriť a cvaknúť. Môžem to zopakovať aj 100 krát a vždy zaostrí presne. Všetko super, kým som nepretostril smerom na mimimálnu vzdialenosť. Ostrenie je posunuté. Skúsil som to na K7, kolegovej K-5II, sigme 30 f1.4, PX 77 1.8 limited. ( pri f 2.8 to až tak nevidno) Stále to isté. Vždy 100% úspešnosť, ale záleží odkiaľ preostruje. V skratke, ak preostrím z nekonečna vzniká BF a ak z minima tak FF. Je to na S 35 atr pri napr. 60 cm okolo 13 mm, ( smiešna vzdialenosť), ale pri troch mertoch je to už niekoľko cm. Takže ak zaostrím na oko, tak nemám istotu, že bude zaostrené správne, lebo neviem či doostroval z nekonečna, alebo minima. Proste PX má asi veľkú toleranciu zaostrenia. Prečo to píšem sem? Sigma má na APS-C v prepočte 52,5mm a svetelnosť v prepočte 2,1.( http://www.milujemefotografii.cz/klamou ... -objektivu) Na FF to bude skutočná svetelnosť 1,4 a hĺbka ostrosti ešte menšia. O zmene teploty osvetlenia ani nehovorím. Tak ak niečo neurobia s AF - kom, tak všetky fičúry na novom FF budú nanič. Nekúpim si predsa foťák za toľké prachy a budem ostriť ručne.
Cau, neskusil si testovat aj objektív s mechanikou cez skrutku? Či aj tam to robí.

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 25 led 2016, 22:08

Nějakou dobu teď používám Canon 6D. Má ubohých 9 ostřících bodů a jen jeden je křížový. Je to ale celkem jedno. Když posadím nějaký ostřící bod do oka a blikne mi zelené kolečko v hledáčku, tak je na 100% zaostřeno. A to i na 5-7 m s clonou 1,4 nebo 1,8. Když neblikne, tak to musím zkusit znova. Ano, je to primitivní AF, ale jen do té doby než člověk použije IF mřížku emitovanou bleskem 580 EX II, kterou umí číst část ostřícího senzoru citlivá na IF. S tím zaostří naprosto přesně i v úplné tmě. Pokud se ve tmě trefíte na objekt :lol: .
Což mně připomnělo, že je fuk kolik je ostřících bodů, hlavně když to ostří.
Pokud nemá nový Pentax senzor ostření, který pracuje odděleně s červeným spektrem, tak se efektivita nikam neposune. Jen doufám, že tomu tak není a nový FF bude mít moderní vícevrstvý senzor AF.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

fakt
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od fakt » 26 led 2016, 08:18

janova píše:Áno modul K-3II je vynikajúci, ale aj tak ako píše Klingo na h....o. Prečo? Kúpil som sigmu 35 f1.4 art a chcel som ju nastaviť cez usb dock. No skoro som ten foťák hodil o stenu.
Mojí Sigmu seřídili v servisu a je na K-30 neomylná i na clonu 1,4.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 26 led 2016, 08:30

Moja skúsenosť je taká,že pri nastavení v určitých podmienkach je úspešnosť ostrenia stopercentná.Problém nastane pri zmene typu osvetlenia

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 26 led 2016, 08:48

...už je to tu zas dáke depresívne...chlapi tešte sa, toľko na to čakáme...a že to nebude dokonalé je isté...ale o dve hlavy to bude prerastať každého tu z nás...tí čo chcú fotiť fotia a tí čo sa potrebujú presvedčiať o potrebe dokonalosti fotoaparátu to len berie zo životnej radosti...

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 26 led 2016, 08:59

Souhlasim s bobo2. Jeste neni ani znama specifikace a uz se tu mnozi negativni nazory :?
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 26 led 2016, 09:16

Vieš,ja som veľmi veľký priaznivec Pentaxu(veď som do toho vrazil dosť,že) ale zase nezatváram oči pred problémami.Pre krajinára je px jasná voľba,tam sa na neho nikto nechytá.Žiaľ,ak potrebuješ spoľahlivé a rýchle ostrenie,tam má pentax veľkú čiernu dieru.Tobôž,keď kúpiš top model,mal by si mať vystarané.Čo sa mi na ostatných značkách ,hlavne u canonu nepáči,je že nižšie modely osekajú až na kosť,proste použijú niekoľko generácií staršie súčiastky.Lenže aj tak sú lepšie,ako u px(teda ostrenie myslím).Pentax to nerobí a aj najnižšie modely sú kvalitne spracované a plné najnovších technológií.Lenže cena je vyššia,tak ich toľko nepredajú.Pretože u veľa ľudí je cena to najdôležitejšie.Preto musí prísť K-1 s veľmi dobrou cenovkou,ale bojím sa,že aspoň u nás to tak nebude.Ak nebude vydaná správa,že majú pre K-1 úplne nový af modul,tak aj keby som mal naň peniaze,nekúpil by som ho.

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 26 led 2016, 09:38

prepáč...neverím Ti :lol: ...nikdy nehovor nikdy...LBA je mocné :lol:

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 26 led 2016, 10:14

Klingo: ...mám možnosť si občas zafotiť švagrovou D3, D4-kou. Cez Vianoce som skúšal podstromčekový Nikkor 85/1,4 AF-S - krásny kus skla - nepamätám sa ale, aby som sa niekedy so svojou technikou toľko natrápil , kým som dokázal urobiť aspoň jeden obrázok...a s 85/1,8 AF-D to nebolo oveľa lepšie... zrejme veľa závisí na kombinácii objektívu a tela aj u Nikonu ....a s Canonom skúsenosť nemám žiadnu.

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 26 led 2016, 11:43

Moje osobní zkušenost je, že čím je foťák sofistikovanější, tím je složitější se s ním naučit fotit. Vůbec nejhorší je migrace mezi systémy, protože v podvědomí si každý sebou nese návyky, které se jinému systému nemusí líbit :( .
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“