Interpretácia obrázku
Moderátor: Moderátoři
Re: Interpretácia obrázku
Děkuji za interpretace, každá má něco dosebe.
palo2811: BW varianta mě nenapadla a vypadá to docela dobře, s tou si zkusím pohrát.
k.e.n: to už je slušná hororovka, ale fotil jsem především kamaráda se svým psem, tak bych rád aby tam zůstali
šíro: schovám si to spíš na "soutěž poznáte místo?" Dům je zajímavý i tím kdo v něm žil.
Tvoje varianta se mi zatím líbí nejvíce.
palo2811: BW varianta mě nenapadla a vypadá to docela dobře, s tou si zkusím pohrát.
k.e.n: to už je slušná hororovka, ale fotil jsem především kamaráda se svým psem, tak bych rád aby tam zůstali
šíro: schovám si to spíš na "soutěž poznáte místo?" Dům je zajímavý i tím kdo v něm žil.
Tvoje varianta se mi zatím líbí nejvíce.
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90
Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5
Pentax Optio w90
Nějaký příběh v té fotce je, vypadá to jako dobrá momentka, určitě si s ní ještě pohrej, já to nahodil jen tak narychlo.
Tak jsem rád, že jsme Ti trochu pomohli
Tak jsem rád, že jsme Ti trochu pomohli
Tu je RAF (25MB) k obrázku z galérie, môžte si skúsiť vyvolanie podľa vlastných predstáv...
Predstava Fuji (simulácia filmu Velvia) vyzerá takto:
Predstava Fuji (simulácia filmu Velvia) vyzerá takto:
Vidím, že nikomu sa nechce, tak ukážem aspoň svoje pokusy - celkom sa mi v tomto prípade páči interpretácia Capture One (to je to, čo hovorím stále - nie všetky "vývojky" sa rovnako dobre hodia na všetky obrázky). Len pre zaujímavosť som ju potom ešte odšumil pomocou NeatImage, keďže NeatImage je asi najlepší "odšumovač" aký poznám - teda zaujímalo by ma ešte porovnanie s DxO Prime, lenže DxO nepodporuje X-Trans. Fotené to bolo na ISO4000, ale -2EV korekcia, takže efektívne je to ekvivalent ISO16000.
Capture One Express 7
Capture One Express 7 + NeatImage 7
Capture One Express 7
Capture One Express 7 + NeatImage 7
Já bych šel asi černobílou cestou, nebo docela velkým "odoranžověním", poslední dobou mně ty oranžově noční světla docela vadí. Vytahl bych asi víc stíny, ale už z toho leze trochu víc večerní fotka. Pravou stranu bych ořezal, ty zlomené dráty a kousek světla tím zmizí, přijde sice o perspektivu ulice, ale to mně moc nevadí. Upravil jsem to jen tak v rychlosti, šum jsem moc neřešil.
https://drive.google.com/open?id=0B0BAh ... jJKdHVxSHM - barevná
https://drive.google.com/open?id=0B0BAh ... FFCSFp5LTg -čb
https://drive.google.com/open?id=0B0BAh ... jJKdHVxSHM - barevná
https://drive.google.com/open?id=0B0BAh ... FFCSFp5LTg -čb
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.
Nevypadá to ani trochu přirozeně a kdybych viděl takovou fotku v galerii, tak bych si řekl, že to někdo v postprocesu pěkně zprasil.
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90
Pentax Optio w90
Hmmm... exotické,v takové bezútěšné barevné divočině se mohl skrývat i bin Ladin, asi tak první, co mě napadlo (nenaštveš se, že?)
Za mě ta druhá ne.
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
Ani v prípade, že by ste ten prvý nikdy nevideli?
Sám jsi psal, že takové úvahy jde řešit jen slepým testem
Podívej se třeba na poslední Kordozovy fotky - taky hodně saturované, ale harmonické, jako z barokních obrazů. To je rozdíl jako nebe a dudy.
Podívej se třeba na poslední Kordozovy fotky - taky hodně saturované, ale harmonické, jako z barokních obrazů. To je rozdíl jako nebe a dudy.
Ako som písal, sú to len nejaké predvoľby v Google Photos. Je to taký surrealizmus, ale keď to tam majú, tak to asi niekto aj používa(?) No nič, to bol len taký experiment.
Však nic proti experimentu - jen kdybys ho nechal třeba 10 dnů uležet, už bys ho možná ani nepublikoval
Možno, ale skôr hej. Ono to bolo celé tak, že som viacmenej len tak bezducho preklikával tie predvoľby a táto ma zaujala (v zmysle "hmm, celkom zaujímavé"), tak som chcel vedieť, ako to vidia iní. To je všetko.
Inak tak nejako si osobne predstavujem "Ohňovú zem".
Inak tak nejako si osobne predstavujem "Ohňovú zem".
Fotka mi připomíná nějakou malbu z knihy o pravěku - umím si to představit jako součást nějaké grafiky (podklad nebo tak), ale dost mi vadí fialový nádech nějakých částí (sníny a pozadí)
Občas taky zkouším různé filtry, ale spíš jako inspiraci jak by mohla fotka být upravena, protože mě výraznější úpravy tak nějak vnitřně vadí, když vím jak scéna vypadala v reálu. Jedné co je pro mě z "velkých zásahů" snesitelné je úprava expozice, kdy je záměr zdůraznit něco světlého/tmavého na fotce - pak může být např i z 90% celá černá.
Každopádně fotky tu nech třeba to vyprovokuje další aby se pochlubili inspirace tu občas chybí a lepší koukat na toto než řešit osobní ataky a vyhraněné názory na fototechniku
Občas taky zkouším různé filtry, ale spíš jako inspiraci jak by mohla fotka být upravena, protože mě výraznější úpravy tak nějak vnitřně vadí, když vím jak scéna vypadala v reálu. Jedné co je pro mě z "velkých zásahů" snesitelné je úprava expozice, kdy je záměr zdůraznit něco světlého/tmavého na fotce - pak může být např i z 90% celá černá.
Každopádně fotky tu nech třeba to vyprovokuje další aby se pochlubili inspirace tu občas chybí a lepší koukat na toto než řešit osobní ataky a vyhraněné názory na fototechniku