Co jsem slysel od lidi co o ni vazovali tak mi mi tuhle Sigmu nedoporucovali. Jedina vyhoda je snad ta velka dira. Radsi bych sel do Pentax 35/2. Je fakt ze po mejch dalsich zkuzenostech s levnejsima Sigmama k nim moc duvery nemam, ale mozna jsem jen narazel na spatny kusy.DjLuke9 píše:co neni moc dobra?Dr.Chocholousek píše:Sigmu 30/1,4 doporucuji NEBRAT sam jsem o ni premyslel ale jak jsem lovil po netu neni to moc dobre sklo.
Novy objektiv z dobrou svetelnostou a nizkou cenou
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Tak pravil Dr.Chocholousek
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pocuvajte ta Pentax FA* 24/2 ste ma docela presvedcili o nom
ale teraz mam moznost zohnat uplne novucky PENTAX SMC DA 14/2,8 ED (IF) za 11000kc co je uplne super cena lebo novy stoji 20000kc(podla oehlingu) mam ho vziat radsej jak en FA24? Je to sirokac takze by mi trosku pokril ohnisko mimo zakladak a ma dobru svetelnost.Ohnisko s ahodi jak na interiery tak na exteriery a sirokouhle dotky..Hmm?Mam ist radsej uplen do noveho so zarukou tohto Pentaxu 14?
Mam taku moznost preto s apytam:)TA cena je rovnaka jak u toho 3rocneho bazroveho a pocul som e to je skvele sklo...
ale teraz mam moznost zohnat uplne novucky PENTAX SMC DA 14/2,8 ED (IF) za 11000kc co je uplne super cena lebo novy stoji 20000kc(podla oehlingu) mam ho vziat radsej jak en FA24? Je to sirokac takze by mi trosku pokril ohnisko mimo zakladak a ma dobru svetelnost.Ohnisko s ahodi jak na interiery tak na exteriery a sirokouhle dotky..Hmm?Mam ist radsej uplen do noveho so zarukou tohto Pentaxu 14?
Mam taku moznost preto s apytam:)TA cena je rovnaka jak u toho 3rocneho bazroveho a pocul som e to je skvele sklo...
...pevna 14/2,8 je skvele sklo...
mrkni na fotky... ...musis posoudit sam, zda to nebude zase az prilis siroke....
http://www.pentaxphotogallery.com/home? ... anguage=EN
mrkni na fotky... ...musis posoudit sam, zda to nebude zase az prilis siroke....
http://www.pentaxphotogallery.com/home? ... anguage=EN
Pentax
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
VYpada to super....
Kazdopadne mylsim ze by mi to vyplnilo medzeru rozsahu-Sirokac, na slavy do interierov(KOstoly atd) svetelnost mylsim tiez dobra...A za tu cenu ked mam moznost zohnat... Myslism ze by to bolo lespie jak ta FA 24/2:) Kupil by som teraz aj zakladny rozsah so svetelnostou myslim 2,4all ale zas co urobim so zakladakom:))))
Podla mna by to bolůa skvela volba rad fotim krajiny na tie interiery tiez:) ta 14ka a svetelnost je tiez skvela podla mna...
Kazdopadne mylsim ze by mi to vyplnilo medzeru rozsahu-Sirokac, na slavy do interierov(KOstoly atd) svetelnost mylsim tiez dobra...A za tu cenu ked mam moznost zohnat... Myslism ze by to bolo lespie jak ta FA 24/2:) Kupil by som teraz aj zakladny rozsah so svetelnostou myslim 2,4all ale zas co urobim so zakladakom:))))
Podla mna by to bolůa skvela volba rad fotim krajiny na tie interiery tiez:) ta 14ka a svetelnost je tiez skvela podla mna...
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Stale mam ,,depku,, aky objektiv kupit...
Uvazujem nad tou 14/2,8 Vyplnilo by mi to medzeru u zakladaku18-50) fotim vela archytekturu a krajinky). Potom by som isiel do nejakej 50tky ale stale uvazujem ci ist vobec do 50tky cu ju budem vyuzivat.... Tu 5%tku by som hlavne bral ako sklo so skvelyou svetelnostou.....
Uvazujem nad tou 14/2,8 Vyplnilo by mi to medzeru u zakladaku18-50) fotim vela archytekturu a krajinky). Potom by som isiel do nejakej 50tky ale stale uvazujem ci ist vobec do 50tky cu ju budem vyuzivat.... Tu 5%tku by som hlavne bral ako sklo so skvelyou svetelnostou.....
-
- Pokročilý uživatel
DA 14/2,8 mají levně dva kusy v Praze v bazaru u Škody (za 10 500,- a 11 500,-), ale i nová v poslední době hodně zlevnila (v některých obchodech na cca 13 000,-). Za tyhle peníze je to už opravdu zajímavá nabídka.DjLuke9 píše:Stale mam ,,depku,, aky objektiv kupit...
K100D, ME Super
DA 18-55, DA 50-200, A 50/1.7
mezikroužky K
Velbon Sherpa 600R, Photon DM 250 Ws
DA 18-55, DA 50-200, A 50/1.7
mezikroužky K
Velbon Sherpa 600R, Photon DM 250 Ws
-
- V.I.P člen
Zdá se ,že to začíná tady být lehce monotematický /vím ,že s tím možná někoho naštvu/ téma - Za co nejméně peněz co nejvíce muziky....
....a nakonec stejně proděláme všichni...
....a nakonec stejně proděláme všichni...
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- V.I.P člen
V poho.14/2.8 se vyplatí vzít za to za co se nabízí.Samozřejmě,že ji za půl roku seženeš levněji a za 5 roků za zlomek ceny,ale to už zase v jiné cenové relaci bude mnohem lepší sklo..... takže - prohrává ten kdo stále spekuluje a nefotí protože chce ušetřit a mít ten nej.kus...vyhrát ale nejde.50 se tu řešila už xkrát....! já ji mám a univerzál to rozhodně není.Na něco dobrá na něco průměr.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
Myslim ze tady ti uz nikdo vic nepomuze, pokud ji vyuzijes tak bez do ni...
NA druhou stranu je otazkou jestli by nebylo praktictejsi poridit si na siroka ohniska zoom... 12-24.. Ale pokud vis ze ohnisko 14mm ti staci a uprednostnujes radeji dobrou svetelnost tak proc ne....
Co se padesatky tyce tak a je taky good jen je potreba si rozmyslet ktery z tech dvou budes pouzivat castejc... Me totiz prijde ta padesatka na portrety zjedne strany trochu kratka a z druhe zas moc dlouha... Zkratka kdyz uz pevne ohnisko tak bud 35nebo az pak 70, 100 nebo 135mm...
Ale nelze cekat ze ti tady nekdo poradi s vyberem to si musis zvazit sam...
NA druhou stranu je otazkou jestli by nebylo praktictejsi poridit si na siroka ohniska zoom... 12-24.. Ale pokud vis ze ohnisko 14mm ti staci a uprednostnujes radeji dobrou svetelnost tak proc ne....
Co se padesatky tyce tak a je taky good jen je potreba si rozmyslet ktery z tech dvou budes pouzivat castejc... Me totiz prijde ta padesatka na portrety zjedne strany trochu kratka a z druhe zas moc dlouha... Zkratka kdyz uz pevne ohnisko tak bud 35nebo az pak 70, 100 nebo 135mm...
Ale nelze cekat ze ti tady nekdo poradi s vyberem to si musis zvazit sam...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Osobne si myslim, ze lehce univerzalnejsi a minimalne stejne kvalitni je 12-24; pro 14 hovori cena a svetelnost, ale ta u architektury nebo krajiny nehraje takovou roli, stejne je potreba vetsinou zaclonit kvuli hloubce ostrosti. Osobne jsem si poridil 12-24.
S 50 bych popremyslel, zda ji vubec vyuzijes a jak casto. Rozhodujici by byl pomer cena/vykon/vyuziti. Ale to vis asi sam, co fotis za temata a jestli ti ta 50 chybi .
S 50 bych popremyslel, zda ji vubec vyuzijes a jak casto. Rozhodujici by byl pomer cena/vykon/vyuziti. Ale to vis asi sam, co fotis za temata a jestli ti ta 50 chybi .
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;