Příspěvek
od atti.hombre » 27 pro 2021, 20:08

Dobrá otázka. Poznáš ten stav,ked je vonku nevľúdne,sychravo a ťažká olovená obloha sa ťa snaží rozpučiť? Keď sa cítiš skľúčene a myšlienky sa prikláňajú k depresii?

Viem je to pritiahnuté za vlasy, ale to šero a ťažká obloha na mňa nepôsobí pozitívne. No a dnes to bolo presne také. Nemal som so sebou svoj Pentax, ale malé Sony kde bez okuliarov netuším čo sa nachádza v menu ... jediné čo viem nastaviť je clova a iso. Fotky z toho vyliezli šedomodré ,tmavé, ako o pol štvrtej ráno ked pijem svoju kávu v kuchyni ... Našťastie existuje postproces a tak som sa do toho rázne oprel, aby fotka žila, aby sa sneh jagal ... Našťastie editačný nástroj je dosť mocný a raw dosť pružný, aby sa na to dalo pozerať.

Nechápem ako sa niekto môže spoľahnúť na automatiku a nefotiť do raw ... všetky fotky by skončili z toho Sony v koši...
P.S. Super lesné zátišie

Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc 15/4.0 ltd, smc 21/3,2 ltd, hd da 35/2,8 Macro ltd, smc 40/2,8 ltd, smc 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8