Příspěvek
od Pepul » 08 led 2015, 20:40
Je mi jasný, že je to všem vcelku putna, ale kdyby to přece jen někoho zajímalo, moje dobrodružství s čištěním čipu mělo pokračování a tak trošku navážu na předchozí povídání...
6.1.2014 jsme tu na brněnsku měli pěkný východ slunce, na nějž jsem si odskočil z práce... při vyvolávání z rawů mě zaujaly nějaké tečky. Inu po měsíci od čistění se objevují na čipu nová zrnka prachu, špíny a já-nevim-čeho-ještě. Nic neobvyklého. Byly přesně tři.
A protože jak jsem psal naposledy, objednal jsem si novou sadu Pentax O-ICK1 - originál lepivou tyčinku, říkám si, že príma, aspoň vyzkouším. Tak po rozbalení mě proti staré vskutku potěšilo, že papírky vypadaly mnohem lépe než ty staré. Ty staré nebyly chráněné folií, byly jako v bloku. Ty nové jako v bloku, ale každý samostatně chráněný a jevily se opravdu mnohem více lepivé než ty staré, navíc se daly vytrhnout a tudíž volně položit na stůl a používat. Bod pro ně.
A tak jsem začal s tím, že udělám ťup, ťup a voilá....prd.
Tyčka mi udělala přesně, ale PŘESNĚ to co ta stará. Během chvilky ťupání bordelu na čipu přibývalo a přibývalo. Dal jsem si pauzu, rozdýchal to, uklidnil se, řekl si, že prostě málo čistím na papírky a tak padal jeden papírek za druhým a chvilku jsem měl i pocit, že teček na čipu ubývá... ale nevšiml jsem si, že ubývá jen na jednom místě a všude jinde přibývají...
O hodinu později jsem měl krásně pokrytý čip bordelem, téměř jako v mém předchozím povídání... jen ta koncentrace byla spíše vlevo. Jediný rozdíl...
A na tomto místě bych chtěl poděkovat Duvesovi! Vskutku vřele a hodně a moc! Chvilku jsem koketoval s myšlenkou opět vyrazit do megapixelu a vypláznout dalších 600,- ... ale hlodalo mě, že roky bylo vše super, až tu náhle....
A tak jsem objednal Duvesem doporučenou Eyelead SCK-1. Dnes dorazila a jak už je očividné, vyřešila mé problémy. Sice měla taky problém a na první použití padlo hned pět papírků, protože prostě ten bordel, co mi na čipu udělala Pentaxí O-ICK1 dolů nešel a nešel, až opravdu s velkým úsilím se to povedlo. Čip je teď opět bez jediné tečky prachu.
tl;dr; verze:
Pentaxí tyčku už neobjednám ani za zlatý prase! Stála 1200,- + nespočet nervů a špatných pocitů a výsledkem je zaprasenej čip. Eyelead mi vyřešil problém sice za 920,- ale s dobrým pocitem a hlavně vyřešil!
Nepochybuju o tom, že chyba je v té jedné tyčce a ve mně, a že 99,9999% lidem Pentaxí tyčka bude fungovat na 100%, ale potěšil mě Duves, že jeho taky zklamala a tak já si ji tu nechám na NE-čipové čištění.
Díky Duves!