Odcházím od pentaxu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 21 čer 2010, 09:07

UV filtr nepouzivam. AF-C na priblizujici se osoby (myslim rychle se blizici v relativnim meritku tzn. osoba hodne daleko muze bezet rychle ale osoba blizka se velmi rychle zvetsuje i pri pomalem pohybu) proste nestiha. To je fakt a to mi nikdo nevymluvi. Zkosuel jsem to na vsechny mozny objektivy.
50-135; 55; 17-50. Samozrejme ze na sirsi ohnisko typu 20mm je to vcelku pouzitelne. Zkus si ale udelat potret na ohnisko cca 100mm beziciho psa k tobe. Pouzij malou clonu pro malou HO. Pes nemusi ani bezet rychle, staci takovy poklus. Zadna fotka ti nevyjde. Za to ti rucim :)

Zkousel jsem to hodne dlouho a nejde to. Skoncil jsme u manualniho predostreni na jedno misto a domacknuti spouste v okamziku kdy si myslim ze by to mohlo byt ostre. Odpad neskutecne vysoky...

Timto ma debata na tema AF-C zde konci.. At si to kazdy vyzkousi sam ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 21 čer 2010, 09:13

Bena, suhlasim s tebou, velmi dlho som sa snazil vyfotit takyto snimok a jedina moznost je predostrit a exponovat v spravny cas. Pri troche cviku nieje az taky odpad.. zhruba 50%
...K10+K5...
a rozne serepeticky

100r
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od 100r » 21 čer 2010, 09:14

hosi, ak to niekto robite za peniaze a placete, ked mate hracky v servise, lebo nemate cim fotit - mam pre vas drobnu radu... KUPTE SI DRUHE TELO a mozte fotit aj pocas servisovania :)
holt, profi fotenie cosi stoji a vacsinou nevlacite malu brasnicku s fotacikom, ale plnu polnu!
ja osobne by som sa neodvazil fotit svadbu alebo podobnu akciu bez zalozneho tela - nahoda je svina... vsak Sammy :)
v mojom pripade je zaloznym telom na svadbe druhy fotograf (Sammy) a doplname sa vybavou :)
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 21 čer 2010, 09:22

BenaCZ píše:UV filtr nepouzivam. AF-C na priblizujici se osoby (myslim rychle se blizici v relativnim meritku tzn. osoba hodne daleko muze bezet rychle ale osoba blizka se velmi rychle zvetsuje i pri pomalem pohybu) proste nestiha. To je fakt a to mi nikdo nevymluvi. Zkosuel jsem to na vsechny mozny objektivy.
50-135; 55; 17-50. Samozrejme ze na sirsi ohnisko typu 20mm je to vcelku pouzitelne. Zkus si ale udelat potret na ohnisko cca 100mm beziciho psa k tobe. Pouzij malou clonu pro malou HO. Pes nemusi ani bezet rychle, staci takovy poklus. Zadna fotka ti nevyjde. Za to ti rucim :)

Zkousel jsem to hodne dlouho a nejde to. Skoncil jsme u manualniho predostreni na jedno misto a domacknuti spouste v okamziku kdy si myslim ze by to mohlo byt ostre. Odpad neskutecne vysoky...

Timto ma debata na tema AF-C zde konci.. At si to kazdy vyzkousi sam ...
no tak to sa ti necudujem, ze ti nevysla ani jedna fotka.. 50-135 je pomale tela, 55 este pomalsie a tamron 17-50 je na uvazenie. Mne sa stalo na 50-135, ze pri foteni fretiek v zime AF-C plus seria mi preskocil vnutri prevod.. ten umelohmotny, zaseklo sa aj MF a zhorel mi SDM motor, lebo to nestihalo. Stalo sa to v priebehu sekund (v ramci zaruky mi SDM neopravovali, ale vymenili objektiv za druhy kus). S Limitedmi mam ovela rychlejsie AF a aj v horsom svetle ako predtym s SDMkami. Da sa aj AF-C. Fretky som vtedy fotil vacsinou na 135mm s AF-C a tu su vysledky: (nie su idealne, ale na 50-135 zazrak) podotykam, ze fretka je male, zive a rychlo pohybujuce sa zviera.. http://picasaweb.google.com/wildsammy.s ... dzkaVZime#
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od uray » 21 čer 2010, 09:34

CyberSammy: ... Fretky som vtedy fotil vacsinou na 135mm s AF-C a tu su vysledky:
klidne by stacily tak 2,3 a ne 150 :-) ale jinac dobre :)

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 21 čer 2010, 09:52

hmm dost casto mas ostry zada a ne hlavu. To mam u psa ktery bezi ke me taky...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 21 čer 2010, 10:12

no jo, ale 50-135 to nebude nikdy stihat.. mozno keby jej daju 2x fullring, potom ano :) len ci je to sposobene nestihanim alebo problemom s AF. Na novej K20tke som mal po jej kupe BF s SDMkami a myslel som, ze je to v objektivoch. Mal som BF aj s 50-135. Len som necakal, ze nove telo bude mat vadny AF, ale potvrdilo sa mi to pred par dnami na 100%, ze moja K20D musi cestovat na zostelovanie do servisu :(
Naposledy upravil(a) CyberSammy dne 21 čer 2010, 10:13, celkem upraveno 1 x.

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 21 čer 2010, 10:13

mozno by sa to dalo poriesit nastavenim silneho FF pre tu situaciu ...
...K10+K5...
a rozne serepeticky

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 21 čer 2010, 10:45

Ja jsem od posledniho prazskeho setkani, kde jsem ozkousel Kajfikovu 50D a hlavne Ammigovu D3 taky zajeci umysly. Naskedujici vikend jsem jeste ozkousel EOS 1DIIn a bylo jasne, ze s K10d uz nevydrzim.
Nastesti mi kolega na dalsi vikend pujcil K-7 a to me uklidnilo. Sice to neni rychle jako D3 nebo 1D, ale aspon je lehci a lip se ovlada. Procento zkazenych fotek kvuli chybnemu zaostreni kleslo rapidne a i rychlost uz je akceptovatelna.
Porad mam v planu poridit najake Canon telo, ale muselo by to byt neco mezi 1D a 7D, od kazdeho neco. Proste snimac a AF z 1D v tele velikosti 7D se 7D ovladanim.

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 21 čer 2010, 11:33

kolista2:
Bohuzel prispevek na ktery jsem reagoval je nyni upraven, predtim tam byly odkazy na obrazky jak to jde s pentaxem vyfotit, ale ono to melo asi 80x80 pixelu. A to ze jde o fotku a ne o foceni je spis pristup lidi, to ze tobe jde o fotku neznamena, ze jinym nejde i o foceni, coz je muj pripad.

Dal nechapu, proc by novacek ci jen zvedavec nemel moznost si precist tohle vlakno at vi do ceho jde. To je jako budte zticha at se nam chyti.

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 21 čer 2010, 11:37

elho_cid: zni to mozna legracne, ale to co bys chtel jsi docela presne popsal D300 8) az na to, ze ovladani je taky spis z nejvyssi rady.

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 21 čer 2010, 11:42

Prechod z APS-C jednej znacky na APS-C druhej znacky Vas nijak neposunie. Ked uz tak treba riesit prechod na FF alebo MF. Poskytne ovela lepsi pocit z fotky.

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 21 čer 2010, 12:20

ggrand:...skús nože niečo z problémov tvojho Nikonu, nech to tu nevyzerá celkom na odchod všetkých fans...Ale nie...Mňa to AF štve tiež a ešte by sa zišla reálna vízia FF.... Pre bežné fotenie to určite celkom stačí, ak už niekto fotí dosť a za peniaze, tie problémy vníma inak a hľadá riešenie u C a N.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 21 čer 2010, 14:43

ggrand píše:elho_cid: zni to mozna legracne, ale to co bys chtel jsi docela presne popsal D300 8) az na to, ze ovladani je taky spis z nejvyssi rady.
To bych ani nerekl. Me osobne Nikon pripada jako system kombinujici nevyhody Pentaxu a Canonu. D300 mel kolega od nas z kanclu a nebylo na nem nic, co by me nutilo opoustet svoje soucasne pozice.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 21 čer 2010, 15:52

elho_cid: to bych ani neřekl... Nikon dělá výborná reportážní těla. Měl jsem už v rychlosti v ruce nový 1D M4 a musím se přiznat, že mě nepřesvědčil, že by dokázal "vyrovnat" na D3 natož na novou D3s.

Pak tam máš 7D, což je přímej konkurent D300s. Opět bych pro report asi šáhl raději na Nikon. Na Nikonu máš i nejlepší zoom skla, která můžeš koupit (možná s vyjimkou pár G a CZ skel pro Alfu). Což je na profi reportáž opět docela fajn.

Zase naopak... když člověku o reportáž tolik nejde, Canon nabízí více. Zoom sestavu skel bych tam dal dohromady mnohem snadněji (na lepší fotky stejně bude monofokál) a více MPX. Pro mě by jasně vyhrál Canon, ale když někomu jde o report, troufám si tvrdit, že Nikon pro něj bude lepší volba.

-----------------------------------

Ke zbytku debaty... jak už jsem psal. Ono je to hlavně o tom, že Pentax nabízí málo modelů, které navíc málo obměňuje. Když by člověk Pentax zařadil kam patří (tedy K7 někam mezi Canon řadu xxxD a xxD), tak by byl výsledek hodně slušnej. Problém je ale v tom, že prostě nad K7 chybí minimálně 1, optimálně 2-3 další řady. Další problém je aktualizace modelů.

Jediné co můžeme (my fanoušci) udělat je nahlas brblat a třeba nás někdo uslyší. Ono by to přece tak těžké nebylo. Místo vývoje K7 se spoustou vychytávek, které jsou ale 95% uživatelům celkem ukradené, jim dám, to co chtějí. AF + senzor od Sony, tělo vyvinout a pohrát si s IQ. Za stejnou cenu tu mohla být Kx, K30D (stejný čip, AF ze Sony A900) a třeba vysněná K3D (čip i AF ze Sony A900). Nevěřim, že by to stálo o moc více a všichni bychom pravděpodobně byli šťastní a každý den by neodcházel někdo ze zbytku posledních pokročilých uživatelů značky.

A v souvislosti s tím mi přijde i fajn, když si tyhle debaty přečte někdo, kdo se třeba rozhoduje a nakonec se nerozhodne. Třeba já jsem svého času KxxD řadu doporučil spoustě lidem a v podstatě nikdo z nich už u Pentaxu nezůstal a spousta z nich mi kuli tomu nadává... něco falešně hájit cesta určitě neni.

Cesta je dát vědět, že přístup s Kx je správný... a že se ho má značka držet i v budoucnu.

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“