Příspěvek
od miky_lbc » 21 čer 2010, 15:52
elho_cid: to bych ani neřekl... Nikon dělá výborná reportážní těla. Měl jsem už v rychlosti v ruce nový 1D M4 a musím se přiznat, že mě nepřesvědčil, že by dokázal "vyrovnat" na D3 natož na novou D3s.
Pak tam máš 7D, což je přímej konkurent D300s. Opět bych pro report asi šáhl raději na Nikon. Na Nikonu máš i nejlepší zoom skla, která můžeš koupit (možná s vyjimkou pár G a CZ skel pro Alfu). Což je na profi reportáž opět docela fajn.
Zase naopak... když člověku o reportáž tolik nejde, Canon nabízí více. Zoom sestavu skel bych tam dal dohromady mnohem snadněji (na lepší fotky stejně bude monofokál) a více MPX. Pro mě by jasně vyhrál Canon, ale když někomu jde o report, troufám si tvrdit, že Nikon pro něj bude lepší volba.
-----------------------------------
Ke zbytku debaty... jak už jsem psal. Ono je to hlavně o tom, že Pentax nabízí málo modelů, které navíc málo obměňuje. Když by člověk Pentax zařadil kam patří (tedy K7 někam mezi Canon řadu xxxD a xxD), tak by byl výsledek hodně slušnej. Problém je ale v tom, že prostě nad K7 chybí minimálně 1, optimálně 2-3 další řady. Další problém je aktualizace modelů.
Jediné co můžeme (my fanoušci) udělat je nahlas brblat a třeba nás někdo uslyší. Ono by to přece tak těžké nebylo. Místo vývoje K7 se spoustou vychytávek, které jsou ale 95% uživatelům celkem ukradené, jim dám, to co chtějí. AF + senzor od Sony, tělo vyvinout a pohrát si s IQ. Za stejnou cenu tu mohla být Kx, K30D (stejný čip, AF ze Sony A900) a třeba vysněná K3D (čip i AF ze Sony A900). Nevěřim, že by to stálo o moc více a všichni bychom pravděpodobně byli šťastní a každý den by neodcházel někdo ze zbytku posledních pokročilých uživatelů značky.
A v souvislosti s tím mi přijde i fajn, když si tyhle debaty přečte někdo, kdo se třeba rozhoduje a nakonec se nerozhodne. Třeba já jsem svého času KxxD řadu doporučil spoustě lidem a v podstatě nikdo z nich už u Pentaxu nezůstal a spousta z nich mi kuli tomu nadává... něco falešně hájit cesta určitě neni.
Cesta je dát vědět, že přístup s Kx je správný... a že se ho má značka držet i v budoucnu.