Moderátor: Moderátoři
Ale jasan :-).kolista2 píše:miky mrtvý bude, až přestanou dělat film. Mě osobně focení na film uspokojuje víc než digitál, ale rozumím tomu co píšeš, a chápu :)
Po 5DmkIII netoužím a popravdě... jak to píšeš.. kam by to mělo jít dále.. tedy.. ne že by si nedokázali nic nového vymyslet...miky_lbc píše:Fjo:
Hele, ale 5D III si myslím letos určitě nebude. Letos se čeká na 1Ds M4 a 5DIII by mohla být její "vykrádačka"... ale to by přišla až koncem příštího roku.
Jestli přijde 5DIII, bude to 5DII jen s drobnejma vylepšeníma, ale čip zůstane asi stejný...
K10D musela z domu kvůlli financím... a K100D byla firemní a ve firmě jsem skončil.. a teď, v nové práci je K7, ale pouze se seťákem.... tak ji občas mohu využít, ale vlastního teď nemám nic...elho_cid píše:Jak to, že nemáš foťák, jak jsi o něj přišel?fjo píše: Trochu mi v tom rozhodování pomáhá i má nynější situace, že jsem úplně bez výbavy, takže mě nic neomezuje, že bych musel prodat část výbavy a podobně...
Ale v tom případě to je jen tím, že moje posty nečteš pořádně. Pentaxem opravdu ještě občas fotím... konkrétně s K10D, která má starý dobrý CCD čip, který má z mého pohledu takový příjemný "analog feel"ovej projev. Paralelně k tomu už jsem ale přešel na další systém. Jestli si K10D a skla nechám i dále nebo je třeba za pár měsíců prodám, to ještě nevím. Uvidim podle dalších modelů a podle toho, jak budu K10D dále využívat. Každopádně mě to moc netrápí.fjo píše: ....a s odpovědí budu pokračovat... a právě vůči Tobě... :-) ....stále totiž nedokážu pochopit jednu věc... "nadáváš" Pentaxu za to, jak je pozadu v ostření, citlivosti, rychlosti, máš přístup ke kvalitní technice.... ale přes to s Pentaxem fotíš.... nerozumím tomu.. napadají mě pouze 2 varianty... buď to všechno kolem, co popisuješ, ty všechny problémy PX, to, jak C a N jsou někde jinde, máš pouze vyčtené a zde jen kopíruješ... nebo máš osobní zkušenost, ale v tom případě nedokážu pochopit, jak někdo, kdo si sáhne na - podle jeho slov - výbornou mašinu, se trápí s něčím, co nefunguje, jak má....
Úplně souhlasím - CMOS mi nesedí. Nedávno jsem si hrál s Canonem 7D a s těma obrázkama jsem vůbec nebyl spokojenej. A to je přitom z CMOS asi to nejlepší.miky_lbc píše: Ale v tom případě to je jen tím, že moje posty nečteš pořádně. Pentaxem opravdu ještě občas fotím... konkrétně s K10D, která má starý dobrý CCD čip, který má z mého pohledu takový příjemný "analog feel"ovej projev. Paralelně k tomu už jsem ale přešel na další systém. Jestli si K10D a skla nechám i dále nebo je třeba za pár měsíců prodám, to ještě nevím. Uvidim podle dalších modelů a podle toho, jak budu K10D dále využívat. Každopádně mě to moc netrápí.