firmware: 1.01
vystupy z RAW (DNG): Adobe Lightroom Classic CC 7.3 (Camera RAW 10.3), Digital Camera Utility 5.8.0 (dodane na CDcku s fotakom, na webe RICOH sa neda zatial stiahnut)
zmeny oproti K-1
- prilozeny kupon na 6mesacny hosting

- nova polozka na mazanie suborov (to tusim v K-1 nebolo teda)

- nova polozka pixel-shift z ruky

- viac stupnov ISO vdaka Acceleration unit

skusal som porovnat vsetky moznosti snimania s K-1 II (okrem HDR teda)
1. normalna fotka
2. ES - elektronicka zavierka v Liveview
3. pixel-shift motion correction OFF
4. pixel-shift motion correction ON
5. pixel-shift handheld
scena

full size JPGy (export z LR bez uprav)
https://uloz.to/!RoQV8ZgX9T9S/pentax-k1ii-full-size-rar
1. zakladna otazka, v com vyvolavat RAWy s ohladom na kvalitu vystupu ? no z DCU urcite nie, ukazem aj neskor
normalna fotka

2. je rozdiel medzi normalnou fotkou, elektronickou zavierkou a pixel-shift motion correction on ? urcite ano

3. je rozdiel medzi pixel-shift motion correction on zo stativu a pixel-shift handheld z ruky? ani moc nie
fotka z ruky je fotena trosku neskor, preto ine svetlo

4. ma zmysel fotit pixel-shift z ruky v hocijakej podobe iba do JPG? urcite nie (akurat teda pixel-shift handheld JPG ma hrube detaily)
fotky v poradi pixel-shift motion correction ON, pixel-shift motion correction OFF a pixel-shift handheld

5. ma zmysel fotit pixel-shift z ruky v hocijakej podobe do RAW s vyvolanim v DCU? urcite nie (akurat teda pixel-shift handheld ma hrube detaily)
fotky v poradi pixel-shift motion correction ON, pixel-shift motion correction OFF a pixel-shift handheld

6. ma zmysel fotit pixel-shift z ruky v hocijakej podobe do RAW s vyvolanim v LR? urcite ano

7. ma zmysel si nastavit korekciu AF Adjustment vo fotaku (ci uz pri foteni na blizko alebo do dialky)? samozrejme
FA43/1,9 je ostra na -4

zaver: fotit na novy rezim pixel-shift handheld z ruky sa da v pohode. tradicny pixel-shift (jedno ci zo stativu, alebo ruky) nevie fotak do JPG ani Digital Camara Utility dobre spojit/vyvolat, ak fuka vietor (artefakty). AF-S mi ostri opakovane po sebe presne v kazdom svetle - indoor,outdoor, teda na stredovy AF bod a A-9 - osem okolo neho, krajne AF body stale nie su spolahlive. AF-C som nedavno skusal na tych autach/kamionoch - vyzera to fajn.
ISO je tak o jeden-max dva stupne vylepsene, tie extremne hodnoty ma vobec nezaujimaju, nie su realne pouzitelne.
tym padom koncim s testovanim