fotky bez uprav a bez orezov, profil Bright, standardne doostrenie, resize na 4000pix kvôli uploadu (to uplne staci pre info = vo full rozliseni je ostrost bez debaty vyborna na 36MPx K-1). fotky zirecka a malej na web samozrejme vo velkom rozliseni davat nebudem.
HD Pentax-D FA* 70-200mm F2.8 ED DC AW, vsetko f2,8, ohnisko vacsinou 70mm a 200mm.
- rychlost ostrenia mi prisla niekde na urovni Sigma 70-200/2,8 EX DG OS HSM
- objektiv je riadna rura (priemer), aj ked je tazky, prekvapivo som vsetko udrzal z ruky
- nemal som z neho skoro ziadny odpad (daval som stredovy AF bod aj druhy od neho),jedine ked som mal priliz dlhy cas/alebo sa ludia pohli
- korekcia AF Adjustment bola na nule - tj. nic som neanalyzoval iba cvakal
Pentax SMC FA43/1,9 Limited, vsetko na f1,9
- korekciu mam +3 a ked sa objektivu uraci dobre zaostrit, je z toho pekna fotka
- urobil som 8 fotiek po sebe na normalnu scenu/tvar a ani jedna nebola ostra, aj som namackal znovu AF, toto mi kto vysvetli?
- to sklo samozrejme nie je ziadny trhac ostrosti, ale fotky z neho vyzeraju fajn (z urcitej vzdialenosti - portretnej)
spominana seria,vsetko brutalny front focus cca 20-30cm, AF-S, stredovy AF bod, ktory pokryl pekne iba oci, takze by nemal byt ziadny problem a bol
takze si stale zatial myslim, ze nove HD D-FA skla ostria presne a aj opakovane.
HD DFA70-200 takto stale ostrila, SMC FA43 obcas fajne prepinalo, no nenaserie to cloveka ?
fakt, mozes zacat setrit

Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN