S FF Canonem bych také nesouhlasil !! - Canon ano, ale APSC -
FF snímače od Canonu mají příšernou nebo žádnou citlivost v červené oblasti - respektive H alfa. Rozlišení určitě stačí to co má K-7/K-5 už jen kvůli zpracování výsledného obrazu.
Já zůstanu u Pentaxu - tělo by nebylo jen na astro. Proto vím, že bez kompromisů to nepůjde. Jde mi jen o to, že pokud si pořídím K-3 tak doufám, že i na to astro prozatím to nebude jen malý posun oproti K-7 a nebude to zklamání. K-5 by byl velký posun. Kdybych chtěl jen astro, tak seženu modifikovaný canon + redukci na své pentax objektivy... Také jsem se tu určitě před časem zmiňoval, že plánuji pořídit po nějaké době druhé tělo a nechat si z něho vykuchat IR filtr. K-7 i bez modifikace zvládá emisní mlhoviny celkem dobře. K-5 vím, že také. Po modifikaci by to bylo super a srovnatelné s APSC Canony. U K-3 zatím nemám sebemenšího tucha, jak na tom tenhle snímač je... Problém je, že moje K-7 má "na čipu" široký zelený pruh, který vyleze při vyšším ISO/delších časech/úpravách, které při zpracování astra člověk dělá, takže tohle tělo modifikovat smysl nemá

Proto vím, že časem koupím bazarovou K-5(II) a budu ji mít jen na astro... Jenže teď si nemohu dovolit rovnou kupovat dvě těla - jedno na normální focení a příležitostné astro a rovnou i druhé tělo jen na astro. Už jen kvůli tomu, že Canonem fotí astro každý... proč neukázat, že i Pentax to umí

Leda že by mi někdo nabídl K-5/K-5II(s) za super cenu