Příspěvek
od xmeda » 19 srp 2021, 11:13
Mel jsem u nej loni na opravu AF540, dovezl jsem to tam nekdy v srpnu a pak mi to v zari vyzvedla kamoska a uz dostala papirek s mapkou AWH a ze pan to brzo bude balit. No a nekdy behem podzimu to zavrel a servis presel pod AWH.
Osobne teda nemuzu rict, ze bych byl z jeho pristupu nejak extra nadsenej. Mel jsem u nej trikrat K5 na zarucni opravu. Dvakrat vypadlo tlacitko uvolneni bajonetu. Kdyz to opravil prvne, tak mi fotak zpatky prisel za mesic s opravenym tlacitkem, ale po ani ne par tydnech znovu tlacitko na zemi. Tak tam sel fotak podruhe a tentokrat se vratil s jakousi noname shit baterkou a sloupnutym gumovym gripem z rukojeti. Za baterku po nekolika mailech bylo ze jako sorry a ze to prohodi a vysvetleni k tomu gripu mi bylo, ze se mi poti ruce a ta guma se roztahla a svlikla. WTF? Na K20D co jsem predtim omakaval pres tri roky temer denne se nepohlo nic. Tak sel fotak zpatky a prisel s origo baterkou a gripem s tim, ze tam dal novou oboustrannou pasku.
No za nejakej mesic mi zase zustaval grip sjetej, tak jsem vyloupal a vycistil vsechny ty prouzky lepicich smejdu a natahl tam 3M oboustrannou pasku po cele plose pekne nastrihanou a nakladenou jak to patri. Od te doby tam grip drzi bez pohnuti devatej rok a ten fotak zazil strasny veci. Ma nabehany 130k fotek a do lonska byl temer denne v ruce.
No pak tam byl na oprave velkej blesk poprve s nakruplou nohou, rikam poslete i tu vymenenou nohu.. no samozrejme prisla jen ta nova namontovana. Uz jsem nemel silu to resit, ze chci vymeneny dil taky.
Pak jsem tam byl osobne s uloupnutou ploskou SDM kontaktu na DA18-135, tak teda po predchozi domluve prehozene na pockani tusim za tri stovky (za plastovy dilek na dvou sroubkach se dvema ohnutyma pliskama). A ten stary jsem dostal az po nejakych mrzutych komentarich.
Kdyz jsem se ptal, jestli by umel na MZ rade vymenit pastorek na motorku, jak tam praskaji ty plastove, tak pry jo, ale ze to bude stat tak dva tisice, ze se musi rozebrat cely fotak a je to straaasna prace. Tak povidam ze staci sundat spodek a dostane se k motorku a ze si to klidne vymenim sam, pokud ty pastorky ma. Tak samozrejme nemozne a ze jestli nejsu nejaky typek co pry meni ty pastorky tak, ze rozreze spodek fotaku dremelem..
omg
No a ted ten blesk naposled, zase jsem rikal ze bych rad ten dil vymeneny dostal, samozrejme nic kamoska pri vyzvednuti nedostala. Aspon ze to zase zoomuje.
Zato s AWH mam zkusenosti jen dobre. Se Sigmama.
70-200/2.8 prehrany firmware v ramci zaruky kvuli prechodu pentaxu na zive nahledy Kx pocinaje, zdarma bez kecu a druhy tyden to bylo zpatky u pana Slamy v Brnenske sberne.
Pak tam meli Sigmu 17-70 co po trech letech noseni vyjizdel tubus celkem volne. Vycistili a utahli v ramci zaruky, objektiv nevyjizdi ani dneska po 10 letech.
Pak tam meli Sigmu 50-500 EX APO starsi verzi, co mela od postaku nejaky uraz a ostrila kam chtela. Hrali si s tim, stelovali, polepsili to, ale neslo to poladit na cely rozsah, tak mi to vratili trochu polepsene a neplatil jsem za tu praci nic. Fajne.
Pak tam sla 70-200/2.8 davno po zaruce na vymenu bajonetu jak udelala Sigma svolavaci akci kvuli skrabani K1.. no problem, objektiv druhy tyden zpatky ve sberne.
A nakonec tam jeste ze stejneho duvodu byla Sig35/1.4Art, taky bajonet vymeneny raz dva v klidu.
Jen skoda ze na male blesky Metz nemaji nahradni dily.. ani to pitome vicko baterkove sachty, ktere musi prasknout po case snad kazdymu a verim ze ho kopec lidi i nekde potrati.