Dnes som si po 2 týždňoch vyzdvihol v Alze Pentax k-30. Dlho som rozmýšľal nad novým fotoaparátom a po čítaní rôznych fór (hlavne tohto) som sa rozhodol pre Pentax.
Ale po prvých pár záberoch som si všimol že nemôžem zvätšovať náhľad ( hlásenie: TENTO SNÍMEK NELZE ZVĚTŠIT ). Po bližšom skúmaní som zistil, že niektoré fotky vôbec neukáže ( SNÍMEK NELZE ZOBRAZIT), ďalej fotky sú úplne neostré (príde mi to skôr akoby sa nenačítali kompletne, akoby chýbali obrazové body.) a niektoré majú vodorovný tmavý pás. V poriadku je max. každá tretia fotka ale tiež sa nedá zvätšiť. Zaujímavé je že 3sek. náhľad hneď po odfotení je vždy v poriadku. Vyzerá to akoby bol vadný zápis
Kartu som zformátoval ( kúpená nová class10), batériu riadne nabil a resetoval aj nastavenia.
Chcem sa opýtať či sa s tým už niekto stretol?? Možno je na vine SDkarta( nemám druhú na odskúšanie), možno som niečo spravil ja. Píšem preto, lebo foťák môžem vrátiť do týždňa. Čo som čítal, tak na servis tu moc pekného slova nemáte. Na druhej strane keď to vrátim, tak to prebalia a predajú niekomu inému. Takže pravdepodobne ten
servis.