no nie som si uplne isty, ci zrovna aj Canon/Nikon vie robit zlozitejsie opravy v Bratislave(na Slovensku). ked som potreboval opravit Nikon D750,chceli to poslat do Prahy (ja som to dal ale do Viedne-maju vyborne referencie a druhy krat! s niecim inym zasa do Mnichova centraly). Sigmu mi chceli poslat (35/1,4ART) taktiez do Prahy (ja som to dal ale osobne do Ruzomberka za 50euro nakalibrovat,kaslal som na peniaze).
plus ked som kupoval v jednom nemenovanom foto obchode, tak predajca bol zjavne Canonista, lebo ked som sa pytal na dolezite veci na Nikone, kedze som mal uz vtedy D750, tak som dostal "fundovanu" odpoved, ze predsa je to profi a musi to slapat a Canon je aj tak vzdy zaruka kvality.
PS: kamos robi predajcu a tiez je Canonista(to je ale iba informacia naviac) a maju "vyhody" od Canonu (ci priamo financne neviem,nevyzvedal som, nefinancne ano a nie lacne) za predajnost, takze sa necudujte, ze vacsie znacky su na tom lepsie, ked robia takuto podporu/benefity/skolenia predajcom.
aj tak si myslim, ze by to malo byt skor o ludoch-fotografoch, ze maju mat radost z fotenia a fotiek.
dufam ze sa chalani neurazia, hodim sem dve fotky, vyzera to,ze ste boli fotit teraz obaja v rovnakom case v Malej Fatre...kazdy ma inu techniku,iny styl fotenia,ine upravy....ale obe fotky su paradne a obaja chalani robia to co ich bavi
prva fotka od kamosa Joza, download z facebooku (Canon 5DMarkIII + Canon 17-40/4L) a druha tunak od Pistu na fore (Pentax K3+ Pentax DA15/4)

Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN