xmeda píše:
a zajimalo by me, jestli pri zivym nahledu zavre objektiv na nastavenou clonu jako K20d nebo jestli tam cpe podle uvazeni neco kolem F5.6 jako to dela Kx nebo jestli to jde v menu vybrat
V živým náhledu koukám přes plnou díru. Ale můžu si zmáčknout náhled hloubky ostrosti a ten funguje normálně jak by člověk očekával a ukáže to na živo na displeji. Je to stejný princip jako přes hledáček.
pether píše:
de vypnout redukce sumu u casu delsich nez 30s,
jak zvladaji rozliseni 16mpx objektivy jako 55-300,popr dalsi zakladni zoomy ktere se maji prodavat s k5
jak spolehlive je automaticke ostreni pres liveview pri nocnim foto ,kdy je vsude tma ostrim napr. na zdroj svetla na poulicnim osvetleni,na k7 resim rucne,ale pokud to za mne udela automatika a presne, usetrim si cas)))
dejte nekdo fotku krajiny na 12-15-17mm dikec)))
Vypnout redukce jde, fotky s různými objektivy bych časem mohl a ostření přes LV je oproti fázovému pomalejší a potřebuje víc světla. V horším světle se někdy nechytne - ale ještě jsem to nezkoušel ze stativu.
Rychlosť ostrenia v zlych svetelnych podmienkach je velmi doležity faktor.
Včera jsem na večírku fotil ve světle, kde jsem měl 1/20, f2,0 a ISO 6400 a stejně si někdy nepotřebovala přisvítit na rychlé zaostření. Je to o něčem úplně jiném než K10.
Mám jenom vrtulkové objektivy, ale i přesnost AF je hodně zlepšená.
Jardo, kde si ji koupil? ve VKfoto ji jeste nemaj ne? Nechces jit na vecerni fotosraz do Prahy? Myslim, ze bys tam byl nejobletovavanejsi clovek Laughing
Ve VKfoto, v pátek jsem bral poslední kus z první dodávky. Dnes večer na fotosraz nemůžu, ale na jiný den se domluvit můžem.