Praktické zkušenosti s K-5
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pche, to jsme dostali od k-5
zvuk je prostě náraz čipu, kvůli velké spotřebě proudu je čip ukotven jen při expozici, jinak si lítá - dobře to bylo vidět při pitvě k100 na youtube kanálu zive.cz, kde ji rozebírali - lze najít přes vyhledávání na youtube i v zdejší diskuzi v sekci k100
radši se vraťme ke K5, já už ji mám sice objednanou, ale čekám na sklad. Co ta stabilizace? nějaké postřehnutelné zlepšení? Já potom, co jsem si zafotil se stabilizovanýma canonama 70-200 a 300 /2.8 L jsem z té mojí stabilizace poněkud smutný..
zvuk je prostě náraz čipu, kvůli velké spotřebě proudu je čip ukotven jen při expozici, jinak si lítá - dobře to bylo vidět při pitvě k100 na youtube kanálu zive.cz, kde ji rozebírali - lze najít přes vyhledávání na youtube i v zdejší diskuzi v sekci k100
radši se vraťme ke K5, já už ji mám sice objednanou, ale čekám na sklad. Co ta stabilizace? nějaké postřehnutelné zlepšení? Já potom, co jsem si zafotil se stabilizovanýma canonama 70-200 a 300 /2.8 L jsem z té mojí stabilizace poněkud smutný..
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ByWondra: co se tyka stabilizace, nemam srovnani ani se strasimi tely Pentax ani se stabilizovanymi skly C/N, takze nemohu posoudit, jestli doslo ke zlepseni. Subjektivne mi prijde, ze se Sigmou 70-200/2.8, ktera je tezka krava, udrzim cca 1/60 z ruky bez problemu (na istDs jsem pod 1/250 nesel). Jestli jde stabilizace i niz (delsi casy) a s jakym vysledkem jsem jeste nemel prilezitost vyzkouset...
Chinon CG5, MZ30, istDS, K5II, K1, pinhole, Pentax 17-28/3.5-5.6FE, Pentax 20/2.8, Pentax 16-45/4, Pentax 28-70/4, Tamron 90/2.5, Sigma 12-24/3.5-5.6, Sigma 70-200/2.8
Nevím jak K200d, ale na K10D ta stabilizace moc ucinna nebyla. K-5 mi pripada znatelne lepsi. Kolega z prace ma Canon 70-200 IS, tak se mozna dostanu k porovnani.ByWondra píše: radši se vraťme ke K5, já už ji mám sice objednanou, ale čekám na sklad. Co ta stabilizace? nějaké postřehnutelné zlepšení? Já potom, co jsem si zafotil se stabilizovanýma canonama 70-200 a 300 /2.8 L jsem z té mojí stabilizace poněkud smutný..
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pavel41: proto si myslim, ze to neni prachotras (ten mam po startu zakazany) ale nejaka inicializace jinych mechanickych casti do provozni polohy (SR atp). Samozrejme ve srovnani s istDS je to rozdil, ten nedela po startu zadne zvuky... Jak rikam, me to nevadi, hlavne kdyz to nebude mit vliv na funkci (agronoma) a zivotnost...
Chinon CG5, MZ30, istDS, K5II, K1, pinhole, Pentax 17-28/3.5-5.6FE, Pentax 20/2.8, Pentax 16-45/4, Pentax 28-70/4, Tamron 90/2.5, Sigma 12-24/3.5-5.6, Sigma 70-200/2.8
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Já to mám natrvalo v k10D vypnutý a občas čistím origo pentaxí tyčinkou, mám ještě i nějakou americkou sadu na mokrý čištění čipu, ale tu jsem použil snad jen jednou, když ten sajrajt nešel pryč ani tyčinkou. Skla měním furt a bordelu na čipu moc nemám, i na poušti to nebylo tak strašný, když se schovával foťák ještě do igelitu:)
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Moje první dojmy z K-5 (po dvou letech s K200D), zatím po jednom dni
- supr pocit, když mě studí hořčíkové slitiny
- tělo i bez gripu překvapivě padne do mé velké ruky, což se o 200 říct nedalo
- AF přesnější, mnohem rychlejší a drasticky spolehlivé
- ovládací prvky dobře rozmístěny, na to, jak je to malé tělo
- hledáček a display perfekt
- všechny operace od zapnutí po zápis na kartu, či zobrazení náhledu konečně opravdu rychlé
- dva dost dobře použitelné iso kroky navíc
- systém menu mi přijde mnohem inteligentnější
- kontinuální snímání mě rychlostí až děsí
- pro mě konečně možnost nové složky (nevím, měla-li to dřívější těla?)
a co mě opravdu dostalo:
- neuvěřitelně tiché zrcátko, dosud jsem trpěl tím, že můj foťák dělal největší rámus, teď jsem snad na tom úplně opačně = raduji se, že všem kolem to proti mě děsně hrčí
-> dnes jsem fotil na generálce baletu, zkusím něco upnout
- supr pocit, když mě studí hořčíkové slitiny
- tělo i bez gripu překvapivě padne do mé velké ruky, což se o 200 říct nedalo
- AF přesnější, mnohem rychlejší a drasticky spolehlivé
- ovládací prvky dobře rozmístěny, na to, jak je to malé tělo
- hledáček a display perfekt
- všechny operace od zapnutí po zápis na kartu, či zobrazení náhledu konečně opravdu rychlé
- dva dost dobře použitelné iso kroky navíc
- systém menu mi přijde mnohem inteligentnější
- kontinuální snímání mě rychlostí až děsí
- pro mě konečně možnost nové složky (nevím, měla-li to dřívější těla?)
a co mě opravdu dostalo:
- neuvěřitelně tiché zrcátko, dosud jsem trpěl tím, že můj foťák dělal největší rámus, teď jsem snad na tom úplně opačně = raduji se, že všem kolem to proti mě děsně hrčí
-> dnes jsem fotil na generálce baletu, zkusím něco upnout
Hot pixels
Chci se zeptat majitelů K5ky jak je to s hotpixely ve videu, Nikon D7000 prý má s tímhle velké problémy
Zdenek
Dopručuju přečíst hlavně majitelům K-5, je tam spousta tipů na optimální nastavení:
http://www.pentaxforums.com/pentax_k-5_review.php
http://www.pentaxforums.com/pentax_k-5_review.php
-
- Pokročilý uživatel