Ty tak na Sony? Najkrajšie výstupy aké som od pentaxu videl za dobrých svetelných podmienok sú z K10, vďaka Sonyho APS-C.
Poruchovosť

Zaujímavé, čo by sa malo na tom kaziť? SR sa kazí? prachotras? a to sú komplikovetejšie veci, ako jedna fotodióda a jeden fototranzistor, keby to blblo tak si to vypneš.....škoda debát. Mobily to majú a ešte som nikde nečítal, aby sa tieto dva senzory kazili, včom je iný systém pre mobily s tým pre foto??? V NIČOM. Roky to využívam na 5800 a jediný "problém" ktorý riešil novší fw, bola rýchlejšia reakcia na zmenu okolitého svetla....nádherne to funguje. Keby sa dali vyčítať všetky udaje z pomocného displaya, tak by som mal display vypnutý večer stále, ale že nie, tak treba minimálne namáčknuť spúšť a pozrieť sa do hľadáčika, napr. na zamknutie expozície. Fotil som neraz večer a ten display je riadný reflektor a keď sa človek zabudne tak sa to dá porovnať s dialkovými svetlami "tolerantného" šeféra...potom chvíľu trvá vôbec niečo vidieť v tom malom hľadáčiku...
Edit: večer mi to vadí v interiéry dvojnásobne, lebo AF 0bodov, preto chce človek ostriť ručne t.j. nenamačkávam spúšť t.j. display svieti bije do očí periférne, namáčknuť spúšť nechcem, aby ma nemýlil zelený šesťuholník o "zaostrenom" stave...chcem mať vtedy nepodsvietený vnútorný status bar....